Marcin1990 Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 Dzieki, Torni. Tak mysłaem nad taka linijka bo mi narazie wlasnie wychodza takie esy floresy i stoje w miejcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 hehe ja jeszcze nie ciolem zyletka ani skalpelem ale jak bede teraz bral sie za ten model wlasnej robutki to raczej z tego zkorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2006 Prace przy Scani idą bardzo powoli, narazie pomalowałem podkładm silnik i poszpachlowałem/wyszlifowałem ramę: Kupiłem i dostałem dzisiaj paczkę z paką na przyczepę (identyczna z tą którą zamontuję na Scanię), no i zrobiłem przymiarkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 No super to wygląda, a silnik będziesz malował cały na jeden kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 tylnie osie nie powinny byc bardziej oddalone? Bo tak wygląda jakby na środku paki było koło :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 no ladnie to wyglada ale musisz dac chyba jakies belki zeby podwyzszyc pake bo tak to paka bedzie jezdzila ale tak to model wiglada ze bedzie fajnie zrobiony pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2006 tylnie osie nie powinny byc bardziej oddalone? Bo tak wygląda jakby na środku paki było koło :> Tak ma być, dlatego musiałem ze środka ramy wyciąć kawałki podłużnic i dać je za tylną oś bo koło wychodziło mi ciut za środkiem paki Na tych fotkach dokładnie widać położenie środkowej osi w stosunku do paki: no ladnie to wyglada ale musisz dac chyba jakies belki zeby podwyzszyc pake bo tak to paka bedzie jezdzila ale tak to model wiglada ze bedzie fajnie zrobiony pozdro Oczywiście pomiędzy paką a ramą będą dodatkowe podłużnice, zdjęcie modelu przedstawia tylko przymiarkę. a silnik będziesz malował cały na jeden kolor ? Tak, silnik będzie pomalowany jednym kolorem tak jak to jest w seryjnych pojazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2006 Wykonałem i przymocowałem podłużnice pod pakę, przykleiłem też zawieszenie na koło zapasowe. Odkleiłem agregat od chłodni i poszpachlowałem wszystkie nierówności i zagłębienia, no i kolejna przymiarka (narazie na sucho) z zamontowanymi kołami i nadkolami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 No i cacy A masz spojler dachowy? Albo czy masz zamiar takowy umieścić na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Very good. Mi sie podoba coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2006 No i cacy A masz spojler dachowy? Albo czy masz zamiar takowy umieścić na dachu? Mam komplet spojlerów, dachowy będzie zamontowany jeżeli zdecyduję się na wersję ze spojlerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2006 Postanowiłem jednak wykonać zestaw w barwach "Termo". Trochę sie pobawiłem aerografem i oto co mi wyszło: Na zbiorniku paliwa i obudowie filtra powietrza zrobiłem obejmy chromowane: No pomalowane podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 No teraz rama po pomalowaniu wygląda kapitalnie Silniczek też pierwsza klasa... Czyżbyś przerzucał się na aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2006 No teraz rama po pomalowaniu wygląda kapitalnie Silniczek też pierwsza klasa... Czyżbyś przerzucał się na aero? Aero od dawna używam, jednak niekiedy maluję także sprayami. Jeszcze troche dzisiaj podziałałem przy modelu i co się dało posklejałem do kupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 No to teraz dołożyłeś do pieca!!!! Wygląda kapitalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Acha, no czyli standardowo za tydzień model będzie gotowy Cacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Grudnia 2006 Share Napisano 19 Grudnia 2006 Coraz lepiej zaczyna wyglądać ta Scania. I mi zaczyna się coraz bardziej podobać. Taką robote lubię, wszystko zrobione dokładnie i z kalsą. Oby tak dalej a będzie to piękny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Przeszlifowałem szpachlę na ścianach paki i prawie juz ją skleiłem, to samo zrobiłem z drugim zbiornikiem paliwa. Kilka dni temu pomalowałem tłumik, wysechł na pieprz i jest już gotowy do montażu. Zabrałem też się za kabinę i kokpit, otwory w oknach zaślepiłem i pomalowałem trochę podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Dobrze że zalepiłeś to okienko z boku. Jakoś bez niego lepiej wygląda a wogóle z tego co zauważyłem zdecydowana większośc Scanii 3 miało je zasłonięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 hm tym podkładem widze ze delikatnie psikasz:> 2 warstwy dajesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 hm tym podkładem widze ze delikatnie psikasz:> 2 warstwy dajesz ? Zamiast jednej grubej wolę dać dwie cienkie warstwy podkładu co w dużym stopniu uchroni kabinę przed zaciekami. Ponad to druga warstwa jest potrzebna aby z białej farby nie zrobił się róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 Kabina już cała jest pomalowana podkładem, wykonałem opski mocujące na zbiornikach powietrza i zamontowałem je na swoje miejsce, powolutku zabieram się za wnętrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 Mała aktualizacja: Ps. Kopit jest złożony tylko na sucho więc mogą być widoczne niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 heh dosc szybko ci to idzie Ja mam pytanko jako że dawno kalek nie naklejałem nie zabardzo pamiętam jak to szło. Czy do wody cieplej czy zimnej i na ile czasu to wsadzic? Niestotuje zadnych płynów do kalkomani bo poprostu nie mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 Dobrze byłoby aby woda była letnia, a naklejasz kalkomanie gdy zacznie się lekko ruszać na papierze. Najlepiej gdy będziesz je zsówał z papieru na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi