tornado Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 Jedrus ja kiedys pracowalem przy tych agregatach wiec czekam na jego wnetrze Jędruś wnętrza nie będę robił, wiem że w modelarstwie nie powinno spieszyć się, ale jak pomyślę ile mam rozpoczętych modeli i czeka na dokończenie to budowę agregatu zakńczę wklejeniem siateczki w okienkach. Super to wygląda, a powiedz mi czy zawsze dajesz bazbarwny NA kalki, czy raczej cześciej pod kalki, a później dopiero je nakładasz ? W zasadzie kalki powinno kłaść się na lakier, a potem położyć ponownie bezbarwny. Jeżeli mam do czynienia z farbą błyszczącą, to kalkomanie kładę bezpośrednio na farbę a dopiero na koniec pryskam lakier. Jednak nie we wszystkich modelach lakierowałem kalkomanie, np. w Kenworth'cie-K100 podczas malowania kbiny, lakier rozpuścił farbę pod kalkomanią powodując czerwone plamy na niej W tym wypadku dorobiłem nowe kalkomanie i nakleiłem je na stare, ale już nie lakierowałem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 Termoking pierwsza klasa ,gratulacje torni. Mam nadzieję,że ciągnik dobrze będzie się prezentował z tym oto TH. No to ,już niedługo znowu dokończysz prace nad tą scanią, bardzo się przeciągają co ??? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Marca 2007 Autor Share Napisano 9 Marca 2007 Troszkę pobawiłem się z windą, a oto efekty przed: i w trakcie budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 DObra winda nie jest zła... Może też się przejadę do Austrii po taki zestaw? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2007 Autor Share Napisano 10 Marca 2007 Wkońcu paka przyczepy jest już pomalowana i oklejona Ponieważ chłodnie będą jeszcze lakierowane i polerowane, więc narazie wszystko jest zamontowane na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Super to wygląda identyko jak oryginał tylko chłodnie i gitarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Rewelacja. Super to wygląda. Kolejny wspaniały model w Twoim wykonaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Super bo, już nie wiem co powiedzieć Andrzej. Oby tak dalej!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Super to wygląda Super to wygląda Super Super, że super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Wyczesany zestaw.... Uwielbiam starsze modele Scanii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 No i cóż by tu napisać Sam nie wiem Ale powiem tylko jedno Model jest the best !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Super, super,super poprostu de best shoł. To to ja Andrzej !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Bardzo fajny model,bardzo ładnie go odwzorowałeś.Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio89 Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Model super. Wiedziałem że jak tornado się weźmie za jakis model to wyjdzie wykonany profesjonalnie. Jestem tego pewny od momentu, kiedy zobaczyłem Volvo FH 16 520 8x4 betoniarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 No to kiedy ruszasz dalej, Andrzejku ze Scanią, bo nie mogę się doczekać fotek pozdrowionka Wojtuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 Prace przy pakach wróciły do punktu wyjścia. Przed lakierowaniem przetarłem ściany szmatką nasączoną benzyną, zapomniałem że wcześniej wycierałem nią rozlany zmywacz, no i w ten sposób rozmazałem paski Co lepsze nie było tego widać, dopiero po pryśnięciu bezbarwnym ukazały się delikatne kolorowe plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Uuu to wspulczuje tobie to co teraz w docie i na nowo bedziesz malowal te paski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 Uuu to wspulczuje tobie to co teraz w docie i na nowo bedziesz malowal te paski ?? Nie będę moczył, wszystko zmatowałem papirem ściernym i pomaluję od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 A no chyba ze tak ale obydwie paki czy tylko jedną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 A no chyba ze tak ale obydwie paki czy tylko jedną ?? obie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 ehhh współczucia :| a ile razy już malowałeś tą bude? bo ja westerna kilka razy i myślałem że wyjdę z siebie :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 heh ty nerwowo jeszcze wytrzmujesz Andrzej?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Ja już też jestem wprawiony w psuciu malowania Powodzenia! Kiedyś w końcu się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Andrzej współczuje, za te paski ale, sądzę, ze sobie poradzisz prawda, nie ma rzeczy dla Ciebie niemożliwych !!!!!!!! pozdrowionka Wojtek T. Andrzej a może mogłeś, zrobić te paski na pakach z foli samoprzylepnej, wiem, że to byłoby widać ,że one delikatnie 0,8dziesiątych minimetra odstają, ale się nie mają prawa rozmazać. Ale ty wybrałeś tą trudniejszą technikę malowania pasków, na pace i to jest super . Pewnie sam jak bym robił taki model to bym wybrał tą też co ty, ale jakiemuś nie doświadczonemu juniorowi poleciłbym mu tą z foli samoprzylepnej !!!!!! pozdrawiam Cię Wojtek Tuliński !!!!!! P.S A czy twoim zdaniem ja jestem dokładny, jak na modelarza tirowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Kolego wojtku nie musisz się ciągle podpisywac ani dawac głupich wykrzykników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi