Skocz do zawartości

Mounted Polish Lancer Charging - Krojanty 01. IX 1939

Dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Figurki poprawione i przymocowane do podstawki. Dwie pierwsze na stałe, nie ruszę ich już. Dwie z tyłu szarży jeszcze na upartego da się przestawić... jakoś.

Zostało naniesienie troszkę opadłych liści i kępki trawy jako uzupełnienie i będę robiłzdjęcia do galerii.

Zastanawiam się nad dodaniem jeszcze jednej figurki niemieckiego wojaka. Nawet w ciekawej pozycji. Skleję, pomaluję i przymierzę.

Teraz pytanie do nadzorujących konkurs, bo nie wiem gdzie umieszczać potem galerię...:

Czy to już dioramka czy jeszcze figurki?

Decyzję pozostawiam ZAŁODZE.

Poniżej kilka fotek ogólnie poglądowych (bez zoomów na detale)pstrykniętych na szybko. Tabliczka daje za duży blink :(

Foto 1:

5a26fe62653a1f3b.jpg

Foto 2:

5ce02a6ceec53fd6.jpg

Foto 3:

2e91d91cd5284c2a.jpg

Foto 4:

55f01f6e89820e59.jpg

Foto 5:

a8722009e869a4e9.jpg

Do galerii zdjęcia oczywiście będą zawierały zbliżenia kilku detali, oraz będą pozbawione rozbłysków.

CDN...

...ufffffffffff.....

• Odpowiedzi 111
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Panowie, startowałem i dałem warsztat w dziale "Figurki" zatem czekam na info od Opiekunów konkursu Troszkę się to rozrosło, zwłaszcza że to nie koniec

Co do padającego ułana w II linii. No cóż, to jak wiadomo jest wycinek rzeczywistości a pociski nie kosiły tylko tych co na przedzie jechali.

Ujęcie ułana foto 4. Twarz prawie jak prawdziwa. Ogólnie całkiem ładna diorka z solidnym wykonaniem. Paprocie wyglądają już lepiej ale dalej moim zdaniem za ciemne chociaż poczekajmy na zbliżeniowe fotki

pzdr

Co do padającego ułana w II linii. No cóż, to jak wiadomo jest wycinek rzeczywistości a pociski nie kosiły tylko tych co na przedzie jechali.

Otóż to. Poza tym postrzelony jak widać spiął konia, co powoduje jego wyhamowanie i w ten prosty sposób znalazł się na tyle.

Piękna robota Dexter .

• 2 months later...

W końcu się zabrałem za dokończenie.

Dodałem na całości łączki niewielkie kwiatuszki, połamane gałązki, patyczki, więcej liści itp.

Dziś popstrykałem fotki. Jak będę z nich zadowolony, to daję do galerii.

Pytanie do Załogi, czy można dać galerię ułanów do działu dioramy? Z figurek to już dawno wyrosło.

Foto poglądowe:

22428c59a8314f8b.jpg

• 1 year later...