R_Mazzi Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Drobny update: Jak widać nie narobiłem się przez Święta Tylne błotniki przykleję sobie później, bocznych segmentów będzie tylko tyle ile już na modelu. Reszta będzie sobie leżeć dookoła czołgu czekając na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Wtórny efekt imprezy w Bytomiu Wena powróciła i wyciągnąłem złoma z pudła. Właściwie już gotowy do maziania. Kominek jest jaki jest, straciłem już do niego (kominka) cierpliwość... Graty na burty (narzędzia i liny) przykleję po wymazianiu kadłuba. Młotek i siekierka będą się walać gdzieś przy czołgu. Troszkę się zrobiłem w balona, jakoś mi się wydawało, że konkurs jest do końca kwietnia, może się uda skończyć a może nie, zobaczymy, nic na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 No, ktoś wreszcie obudził się z zimowego snu . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Maziaj, maziaj :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Kolejny akt dramatu: Kolorek bazowy. Trzy warstwy. Pierwsza 70% podkładu 30% kolorku, dwie następne sam kolor. Wszystko pędzlowane LifeColorkiem. i trochę bardziej lanserskie Budyń wanilowy jak nic... Do rzeczy. Poprawiłem mocowanie lampy, to co wymyślił Part, a ja bezmyślnie przykleiłem nijak się miało do rzeczywistości. Zgubiłem jedną kopułkę wydechu, ale na szczęście młody (!!!!) znalazł na dywanie Mam teraz zagwozdkę. Najpierw namalować ciapy kamo (w ogóle to pękam przed tym jak diabli) i całość cieniować czy najpierw zróżnicować "żółty" a później malować "zielonym". Raczej piszę się na pierwszy wariant. Chyba słusznie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 KT Porsche mi się nie podoba, ale wykonanie tego tu jest pikne, czekam na resztę barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 najpierw kamo później cienie. oj jak bym chciał umieć tak pędzlować... Mazziaj, mazziaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Bazowy ładnie siadł. Teraz dawaj kamo. Co do różnicowania kolorów, to ja także namalowałbym kamo a potem bawił się z cieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 wyszło tak: powiem tak... następnych kilka modeli będzie zdecydowanie bez ciapek Teraz zdecydowanie pora na rozjaśnienie tej trawy... Jeszcze nie wiem tylko czy bardziej coś ala cm, czy standartowo jasno w środku ciemno na zewnątrz. Pewnie i tak się nie zdecyduję i będzie troszkę tak troszkę tak. A później milion filtrów żeby troszkę ten kontrast zatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Kamo wyszło bardzo dobrze. Powinieneś robić zdecydowanie więcej takich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Poezja, po prostu poezja. Jesteś wirtuozem pędzla, i jak widać zmiana z humbroli na lajfkolory dobrze Ci wyszła. Teraz będzie najciekawsza część... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Malowanko Primo Gusto. Wyszło Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Rafał, a ja bym optował, żebyś więcej modeli właśnie w ciapki robił, przynajmniej tych, które mają kamo z ostrymi przejściami. Wyszło bardzo, bardzo dobrze. Może ten "budyń waniliowy" jednak trochę za... waniliowy jest, ale pewnie stłumi się ładnie w późniejszych etapach. Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam. Rzeczywiście super kamuflaż..robiłeś go od ręki czy maskowałeś? Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Czekamy na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Dzięki chłopaki, zawstydzacie mnie Tak na prawdę to wygląda gorzej niż na tych fotkach... Ewidentnie nie zapanowałem nad gęstością farby (nie mówiąc już o dwukrotnie malowanym kamo na kadłubie) co niestety widać. Przy pędzlowaniu to niestety zabójcze Ale kretować mi się nie chciało, bo skończyłbym go na Boże Narodzenie albo wcale. Mam nadzieję, że kolejne etapy pozwolą nieco to zgubić i wygładzić. Witam.kamuflaż..robiłeś go od ręki czy maskowałeś? Ciapy pędzlowane z łapy. Troszkę nie mogę go ogarnąć. Dwa poprzednie czołgi które pomaziałem w ciapy, raz, że było to ponad trzy lata temu, dwa ograniczyłem się wtedy do suchego pędzla kolorem bazowym po całości. Tu bym chciał coś więcej ale do końca nie wiem co No nic, nie ma co filozofować. Pocieniuję zielony, pocieniuję żółtko, zobaczymy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Wstępnie pocieniowany: następne dwa ujęcia nic nowego nie wnoszą ale podoba mi się ta perspektywa Jak widać przygotowałem kosztem kwadransa czasu bazę podstawki. Kolor "gleby" będzie znacznie jaśniejszy, baza to baza, z najtańszego pigmentu Generalnie humor mi się nieco poprawił. Po pocieniowaniu kiciak nabrał troszkę życia i nie patrzę już na niego z pod byka z niemym wyrzutem. Ba, może nawet uda mi się sam czołg skończyć w terminie PS. Tygrys to jednak wytrzymała maszyna. W pełni zasługuje na swoją legendę... Dostał dziś strzała z kalibru hmmmm, salwy burtowej Yamato? i poza zadrapaną farbą na błotniku i lekko wygiętym włazem ładowniczego wyszedł bez szwanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 No człowieku model jest z klasą tylko popraw tylne błotniki bo maja takie ślady po formach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Eeee... jakie ślady po formach? Przecież to blaszki są pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Fajnie wygląda w tym camo, przypomina mi to... żółto-zieloną krówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 tylko popraw tylne błotniki bo maja takie ślady po formach. mógłbyś zaznaczyć na rysunku o które miejsca konkretnie chodzi? Błotniki są z blaszki więc to pewnie jakiś zaciek kleju/farby, idealnie czysto sklejone i pomalowane to one nie są na pewno Fajnie wygląda w tym camo, przypomina mi to... żółto-zieloną krówkę Muuuuuu, masz rację, początkowo strasznie mnie te ciapy raziły ale po tygodniu się przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 ... Taka jest moja koncepcja Tak ja to widzę On jest prawdziwy myśliwy ... Więc strzeżcie się wszyscy źli Strzeżcie się wy i wy, i wy... * tak wiem, w orginale to szło nieco inaczej... Do rzeczy. Scenka będzie mniej więcej w takim stylu: Graty oczywiście będą lepiej 'wbite" w glebę. Jedna skrzynka będzie otwarta (ta co leży sama). Z prawej strony czołgu będzie jeszcze zwinięta linka do naciągania gąsienic. Może będzie MG na wieży a może nie. Załogantów będzie trzech. Dwóch w wieży, trzeci oparty nóżką o skrzynie. No ale ich zrobię na samym końcu. No więc... tak ja to widzę Acha, na tanku, pojawiło się nieco płukanek. Zimmerit dostanie jeszcze jedną warstwę (albo i nie bo orginał z foto jakoś mocno brudno nie wygląda) a na końcu chyba bardzo bardzo delikatnie suchy pędzel bazowym. Właściwy wash (pin) będzie później, na końcu znaczy się. Troszkę się zdegustowałem, o ile na plastiku lifcolorki siedzą ładnie to z żywicy łatwo schodzą, za łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Ups. Nie zdążyłem Aktualnie model wygląda tak: Na sesję nie załapało się parę sekcji błotników i jakieś pierdułki na podstawkę. Do zrobienia zostało: - podmalowanie detali - wiziery - lekkie obicia - pin wash - pigmenty - błotniki - podstawka+gąsienice Niby dużo punktów do zamknięcia, ale tak naprawdę potrzebowałbym tygodnia i gdyby nie to, że poprzedni weekend spędziłem cały w robocie (bez 6 godzin) a kolejne parę dni rozpoczynałem pobudką o 3.45 to bym zdążył. No cóż, tak zwane życie Dziękuję wszystkim za uwagę i doping Do zobaczenia w galerii ale to za jakiś czas, bo postaram się dorzucić trzech statystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi