BaldPuma Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 szkoda ze nie moja skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 wzorowałeś się na czymś czy twoja impresja? Wzorowałem się na tej kartce: Wyszedł przekładaniec. Raz figurka, a raz pojazd. Dziś figurka. To taki trochę eksperyment malarski. Kamuflaż w założeniu miał przypominać desert marpat. Bo choć ludzik pochodzi z już prezentowanego, marnego, zestawu Trumpetera, to jednak nie planuję do scenki z budowanym pojazdem. Pewnie pozostanie na jakieś…”potem” Jak ktoś ma zdrowie to tu więcej obrazków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Hmmm bardziej wyszedł Ci armijny UCP niż korpusowy Marpat, trochę źle dobrane kolory, co do broni trzymanej w rękach.... Takiej wersji (SR-16 firmy KAC ze stała kolbą i 14,5' lufą) nigdy nie był używany w siłach zbrojnych USA. Używany jest Colt M4 z 14'5' lufą i kolbą teleskopową Poza tym ładownice są w złym kolorze, powinny być albo w kamuflażu woodland albo w tak zwanym kolorze Coyote Brown, który obecnie jest podstawowym kolorem dla oporządzenia używanego wraz z Marpatami w USMC. Zdjęcie Marinesa w kamizelce MTV w kolorze Coyote Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Ten pikselowy kamuflaż wymyślił chyba ktoś na złość modelarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Pod tym względem fakt, jest do dupy, ale w lesie nieoceniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Kamuflaż w założeniu miał przypominać desert marpat. trochę źle dobrane kolory, No popatrz, wreszcie wyszła moja ignorancja... Słaby jestem z nazw, a patrzyłem przy malowaniu na ACU (szrości 162 i 154 oraz iraqi sand 124 Vallejo). Co do broni to żal mi było zużyć jedynego M4 z zesatwu, więc skorzystałem z SR-16. W końcu to jak powiedziałem eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 no trudno, jestem tylko ciekaw jak malowałeś pixelki. P.S. ACU to krój munduru Armii (Army Combat Uniform), kamuflarz to UCP (Universal Combat Pattern), w USMC jest MCCUU (Marine Corps Combat Utility Uniform) lub nowy pustynny FROG (Flame Resistant Organizational Gear) a wzór kamuflażu nazywa się MARine PATttern. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 No popatrz, wielkie dzięki, mądego dobrze posłuchać. UPC zawsze kojarzyłem z kablówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 UCP nie UPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Rzeczywiście do momentu kolorów wszystko bomba. Teraz czar prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Dla zainteresowanych w sprawie malowania pixeli polecam stronę http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://image72.webshots.com/72/8/26/78/2782826780048845606dzqvVM_ph.jpg&imgrefurl=http://zyclyon.blogspot.com/2008/08/representing-acu-in-135.html&usg=__s9wDfbfb9n1JMrWK1dZNWlnNy3E=&h=800&w=533&sz=41&hl=pl&start=48&um=1&tbnid=KIsmbxx-OAQrnM:&tbnh=143&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3Dcalvin%2Btan%2Bacu%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D36%26um%3D1 (alt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Prosze o usuniecie zdublowanych postów Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Dla zainteresowanych w sprawie malowania pixeli polecam stronę http://zyclyon.blogspot.com/search/label/Alpine%20Miniatures%20-%203rd%20Stryker%20Brigade%20Combat%20Team%202nd%20Infantry%20Division Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 no tak tylko że w UCP jak i Marpatcie, Cadpatcie i AORrze jest więcej kolorów niż dwa jak tu pan pokazał, także trochę na łatwiznę poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 polecam stronę Widziałem kiedyś ten „instruktaż” ale nie mogłem trafić na stronę kiedy faktycznie była potrzebna. Dzięki, na pewno się jeszcze przyda. także trochę na łatwiznę poszedł moim zdaniem niewątpliwie efektowną -mimo zastrzeżeń… Teraz do rzeczy. Tak na oko to jestem trochę za połową prac malarskich: w prawdzie zabiegi przeprowadzane w dalszej kolejności nie będą szczególnie spektakularne ale bez nich trudno sobie wyobrazić szczęśliwy koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Jakoś te zielone włazy mi nie pasują. Ja tam się za bardzo nie znam, ale wydaje mi się, że powinny być w kolorze bazowym zewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Fabrycznego Trumpetera uzupełniłem uchwytem do „pięćdziesiątki” z tego zestawu; Nie powala specjalnie zawartością: zwłaszcza, że można to wszystko było wystrugać samemu. Jednak ja-człowiek leniwy... Tak, więc sprawa pojazdu będzie się miała ku końcowi. Z poważnych prac to pozostały jeszcze figurki i podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 jako się rzekło "figurki": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 ...i Galeria: viewtopic.php?p=308305#308305 zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi