Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ech, ale Balkenkreuz na przedniej płycie Fajnie się zapowiada w tej mini skali. Zawsze na 72 patrzę z uznaniem, zwłaszcza tu na forum - zdecydowanie nie dla mnie, ale popodziwiać warto.

Napisano

Czarek - sporo samochodów cywilnych w 1:72 produkuje Cararama czy jaoś tak się nazywa. Są dość szczegółowe (bieżnik, wnetrze, podwozie). Mała obróbka i masz cywilów na dioramę.

Napisano

Fantastyczna tematyka jak dla mnie. Trzeba tu systematycznie zaglądać !

Co to są za samochody ? Bo ja afrykańskiego technikała zawsze chciałem zrobić w tej skali a nie było z czego... Są Toyoty ?

Napisano

heh Tylko pozazdrościć siedem dwójkowcom tych cywilnych samochodów... w 35 nic ciekawego nie można znaleźć...

Po sklejeniu Mi-2 w 72 i obejrzeniu waszych dzieł w Lublinie na żywo, nabrałem większego szacunku dla ludzi tworzących te "paprochy".

Napisano

Dzisiaj zabrałem się za zywicę. Jako, że podstawka jest kiepsko odlana - jezdnia jest na środku strasznie zapadnieta - nawaliłem tam masę szpachli. No i zabawa z podstawką się skończyła

Zacząłem z wnetrzem transportera. Pierwej podłoga:

PA290123.jpg

Potem "skrzyneczka":

PA290127.jpg

Fajnie będzie widać przez tył:

PA290125.jpg

No i jeszcze to co dało radę. jak zwykle producent przewidział sporo pierdołków na siłę:

PA290119.jpg

Szczególnie rozwalił mnie element 43. W plaskitu też wyglada to nieźle, no i razej tego nie zobaczymu przez właz:

PA290124.jpg

No i cała podłoga:

PA290126.jpg

Na koniec apel o PDF z knigą Verlindena o M113

Napisano

Dziś co prawdza sprzątanie, ogród i inne takie, ale podciągnąłem podstawkę.

Materiał wyjściowy był lekko skaszaniony i szpachla Squadron'a poszła w ruch:

PA300128.jpg

Na to warstwa scieralna w kolrze nadziei. Potem krater o ostrzle rakietowym:

PA310133.jpg

PA310134.jpg

I dalsza zabawa frezami:

PA310135.jpg

I to na tyle dzisiaj:

PA310137.jpg

BTW przed chwilą zakończył się ciekawy film z R. Redfordem - był m.in Beirut 85 bardzo - dobrze pokazano klimat (muzułmanie pomykali czymś dżipoodobnym i próli z MG-34)

Napisano

Brak czasu, farb i niedostateczna dokumentacja. Dlatego powróciłem do podstawki = najbardziej relaksującej cześci każdego projektu.

5 minutek i dziura załatana

PB030139.jpg

PB030140.jpg

• 4 months later...
Napisano

Po uporaniu się z Dictatorem wracam do ulubionych lat 80ych.

Wczoraj dokończyłem podstawkę - sam relaks:

P3040270.jpg

Dziś podciągnąłem renówkę:

P3050275.jpg

P3050276.jpg

P3050273.jpg

Napisano

Z bliska ta renówka wygląda nieco przyciężko

Miejmy nadzieję, że uda ci się coś z niej wykrzesać... jak zawsze

pozdrawiam

Napisano

Cześć,

ze zdjęcia nie bardzo wiedziałem co to ta kupa na zielonym. Genialne z tą naprawą nawierzchni.

renówka wygląda nieco przyciężko
To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił!
Napisano
To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił!

Oby tak. Temat ciekawy. Miejmy nadzieję, że teraz nabierze tempa.

Napisano

Oglądałem R4 i tak źle nie wyglądała. Znając Piotrka to i tak ją wygładzi, a na tym sprzęcie nie będziesz się musiał martwic o mat

Napisano

Samochodek zasadniczo skończony.

Wymagał małych poprawek blacharskich (niedolany?). Dodałem też trochę do podwozia. Jest to lekkie SF bo nie mam zdjęć tegoż (podwozia).

Marcinie nie martw się o autko. Na fotach jest ogromne, ale w realu to raptem 17mm szerokości

P3070293.jpg

P3070284.jpg

P3070286.jpg

P3070288.jpg