rtoipmodest Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Mój następny projekt M-113 z LF podczas walk z PLO. oryginał: i moja wizja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Ech, ale Balkenkreuz na przedniej płycie Fajnie się zapowiada w tej mini skali. Zawsze na 72 patrzę z uznaniem, zwłaszcza tu na forum - zdecydowanie nie dla mnie, ale popodziwiać warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 A skad ten osobowo dostawczy samochod masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 No i konkretnie! Tak trzymać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Liban to fajny temat, mnostwo tam bylo roznych jedynych w swoim rodzaju M113 wiec chtenie podpatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Czarku specjalnie dla Ciebie moje zakupy z Nachodu Kupiłem jeszcze jedną żywicę ale dałem od razu do pomnożenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Czarek - sporo samochodów cywilnych w 1:72 produkuje Cararama czy jaoś tak się nazywa. Są dość szczegółowe (bieżnik, wnetrze, podwozie). Mała obróbka i masz cywilów na dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Fantastyczna tematyka jak dla mnie. Trzeba tu systematycznie zaglądać ! Co to są za samochody ? Bo ja afrykańskiego technikała zawsze chciałem zrobić w tej skali a nie było z czego... Są Toyoty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Reno F4! Miałem takiego starego resoraka, ekstra był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Zaczynam. Co by sie nie zmachać od osobówki. Deska: Wnętrze: I samochodzik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 heh Tylko pozazdrościć siedem dwójkowcom tych cywilnych samochodów... w 35 nic ciekawego nie można znaleźć... Po sklejeniu Mi-2 w 72 i obejrzeniu waszych dzieł w Lublinie na żywo, nabrałem większego szacunku dla ludzi tworzących te "paprochy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Ta firma produkuje ledwie 5 pojazdów, szczęśliwie wszystkie pasują pod lata 80e Reszta pojazdów jest chyba z metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Spalonie siedzenia pierwsza klasa. Świetny pomysł i wykonanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Dzisiaj zabrałem się za zywicę. Jako, że podstawka jest kiepsko odlana - jezdnia jest na środku strasznie zapadnieta - nawaliłem tam masę szpachli. No i zabawa z podstawką się skończyła Zacząłem z wnetrzem transportera. Pierwej podłoga: Potem "skrzyneczka": Fajnie będzie widać przez tył: No i jeszcze to co dało radę. jak zwykle producent przewidział sporo pierdołków na siłę: Szczególnie rozwalił mnie element 43. W plaskitu też wyglada to nieźle, no i razej tego nie zobaczymu przez właz: No i cała podłoga: Na koniec apel o PDF z knigą Verlindena o M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Dziś co prawdza sprzątanie, ogród i inne takie, ale podciągnąłem podstawkę. Materiał wyjściowy był lekko skaszaniony i szpachla Squadron'a poszła w ruch: Na to warstwa scieralna w kolrze nadziei. Potem krater o ostrzle rakietowym: I dalsza zabawa frezami: I to na tyle dzisiaj: BTW przed chwilą zakończył się ciekawy film z R. Redfordem - był m.in Beirut 85 bardzo - dobrze pokazano klimat (muzułmanie pomykali czymś dżipoodobnym i próli z MG-34) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Ładne to fototrawione wnętrze. Fajnie to idzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Nieźle idzie, dawaj więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Brak czasu, farb i niedostateczna dokumentacja. Dlatego powróciłem do podstawki = najbardziej relaksującej cześci każdego projektu. 5 minutek i dziura załatana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 ta zielona nawierzchnia daje nieźle psychodeliczny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Po uporaniu się z Dictatorem wracam do ulubionych lat 80ych. Wczoraj dokończyłem podstawkę - sam relaks: Dziś podciągnąłem renówkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Z bliska ta renówka wygląda nieco przyciężko Miejmy nadzieję, że uda ci się coś z niej wykrzesać... jak zawsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Cześć, ze zdjęcia nie bardzo wiedziałem co to ta kupa na zielonym. Genialne z tą naprawą nawierzchni. renówka wygląda nieco przyciężko To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił! Oby tak. Temat ciekawy. Miejmy nadzieję, że teraz nabierze tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Oglądałem R4 i tak źle nie wyglądała. Znając Piotrka to i tak ją wygładzi, a na tym sprzęcie nie będziesz się musiał martwic o mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Samochodek zasadniczo skończony. Wymagał małych poprawek blacharskich (niedolany?). Dodałem też trochę do podwozia. Jest to lekkie SF bo nie mam zdjęć tegoż (podwozia). Marcinie nie martw się o autko. Na fotach jest ogromne, ale w realu to raptem 17mm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi