badger Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Ponieważ termin konkursu jak dla mnie, przy moich rozbabranych projektach wcale jakoś specjalnie długi nie jest, to postanowiłem dołączyć z figurką M Modelu pt. Duke Konrad of Schweidnitz Mounted - cokolwiek by to nie znaczyło To powinno mi się udać skończyć pomiędzy moimi zasadniczymi zainteresowaniami modelarskimi czyli pancerką. Oczywiście figurkowcem w żaden sposób nie jestem i zrobiłem ich dopiero kilka, więc jakiegoś poziomu od siebie nie wymagam - potraktuję to jak trening i zabawę. Pozdrawiam pozostałych uczestników zabawy. Regulaminowy przegląd modela A jak dobrze pójdzie to dołożę drugą figurkę z serii tutaj widzę uprawianej czyli przyjemniutkiej skąpo ubranej dziewczynki fantasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Witam. To życzę przyjemnej zabawy i powodzenia. Malowanie planujesz takie jak na pudełku . Bo ta figurka daje duże pole do popisu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Ile tych figurek ostatnio na forum . Powodzenia z tym rycerzem, pewnie ciekawie będzie się prezentował na półce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Wojtku -żółty jest wyzwaniem (jak i też sama struktura materiału tzn płótna na koniu)- dlatego chcę popróbować. Poza tym to ćwiczenia w malowaniu Vallejo bezpośrednio wykorzystam później w pancerce. Marti_nez zobaczymy co to z tego wyjdzie, gdyż temat oceniam na razie jako trochę przekraczający moje możliwości, a konkurs może mnie zmotywuje żeby zejść z tej figurki, która długo juz leżakuje w pudełku. Dzięki koledzy za zainteresowanie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Kilka słów o zestawie - świetny detal, spasowanie elementów powiedziałbym mizerne, peleryna na konia to większa tragedia - dziury dość spore, że o długościach nie wspomnę. Wstępne sklejenie, jeszcze przed wymuszonym szpachlowaniem i miliputowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Detale świetnie odwzorowane, faktycznie. Można będzie zaszaleć Żółta barwa to faktycznie będzie wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 A jak wygląda sprawa z uzbrojeniem tego księciunia świdnickiego ? We własnym zakresie trza dłubać? Widzę, że figurki cię wciągnęły , Jacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 No cóż figurki z doskoku strasznego robię więc jakiegoś cuda nie będzie. Lordzie wszystko dla pancerki, a z drugiej strony to miałem na składzie i korzystając z konkursu skleić w pomalować pomiędzy dioramami powinno mi sie udać. Jest miecz, sztylet i tarcza - reszte trzeba podorabiać tzn o zawieszenia mi chodzi wszystkiego plus lejce czy jak to się tam zwie. Dzięki za posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 No tak ja tu malowania się nie mogę doczekać a tu jeszcze przed Tobą trochę szpachlowania no nic zaczekam . Powodzenia i czekam na dalszą część warsztatu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Badger, jak co to podpowiem jak łatwo zrobić wędzidła i wodze. W przypadku konia tego rycerza, nie będzie problemu bo ma ozdobne długie suknie na wodzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Oczywiscie skorzystam z pomocy kolegów, ale to w późniejszym etapie. Najpierw będzie surfacer 1200 i bazy malowane aerografem. Wszystko będzie malowane Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 fajny, dynamiczny układ całości, zapowiada się ciekawa figurka Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 No to ja po prosbie do kolegów: Prosiłbym o pomoc zdjęciową nóżek konia - chcę wykonać żyły na nogach, bo raczej są dość wyraźne. No i koledzy sie deklarowali co do jakichś epokowych rycin w sprawie strzemion i wędzidła to też trzeba będzie wykonać. Na razie zajmę się samym konikiem - chyba mnie wciągła ta figurka Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Poszło PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Hej! Zapowiada się ciekawie. Przez chwilę pomyślałem, że odciąłeś dolne części "plandeki" konia by dorobić je samemu, ale potem zobaczyłem w inboxie że to fabryczny podział. Może jednak warto by było rozwałkować Milliput i uformować fałdy według własnego pomysłu? Zachęcam do scratch'u, bo to jest patent na stworzenie unikalnej figurki. P.S. Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Dopasowanie tych elementów to koszmar jakiś jest - dziury i szczeliny, że o odpowiednim dogięciu nie wspomnę. Konik zapodkładowany (surfacer 1200), jak dobrze pójdzie jutro zacznę nakładać kolory bazowe. Oczywiście trochę baboli po podkładzie wyszło - to się jeszcze poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 ech, już się nie mogę doczekać jak pomalujesz konika wraz z całym oporządzeniem Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 ech, już się nie mogę doczekać jak pomalujesz konika wraz z całym oporządzeniem Nie Ty jeden . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Powoli biorę się za malowanie - praktycznie bazy na różnym etapie - maluję Vallejo.Ż ółty będzie problematyczny do wymalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Pięknie zrobiłeś paszczę (pyszczek) i oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 badger - potraktuj zółty aerografem. Będzie znacznie lepszy efekt, a cieniowanie zrób pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Powoli walczę - jeszcze to wszystko surowe, ale pokazuję że się nie poddaję: Nie wiem co mnie podkusiło na tą szachownicę - ciężka sprawa. Ostatecznie kolor powinień wyjść ciemnożółty - pożyjemy zobaczymy, w każdym razie figurki to nie taka prosta sprawa. Dzięki kolegom za pomoc i uwagi, nie do wszystkich się pewnie dostosuję ale uważnie je czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Cóż, wybrałeś - i to dobrowolnie -trudne malowanie- wiadomo, że żółte akryle są chyba najmniej przyjazne użytkownikowi. Niemniej trzymam kciuki! Czy te czarne kwadraty mają stykać się rogami, czy nie? Fajnie, że ucho szkapie odrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Wow, Pan Pancerny. Tak sobie siedzę, podziwiam i dumam... Kawał ciężkiej roboty z tym malowaniem.... Takiego Towarzysza nie wypada utaplać w błocie... Nie ma to jednak jak tanki. PS. Oczywiście nie sugeruję, broń mnie Panie Boże, że w swych coś pojazdach maskujesz coś błotem.... Po prostu odniosłem się do swojego modelowania Niecierpliwię czekam kolejnej odsłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Wręcz przeciwnie Zakłądając że gleba była mokra np w czasie bitwy, to kopyta, pęciny i część nóg mogą być ładnie ochlapanie błockiem, tak samo przyodzienie rumaka przynajmniej na brzegach mogło być zabłocone nie gorzej niż niejeden błotnik. Za to odpada zakurzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi