p_bladek Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 (edytowane) Witam udało mi sie ukończyc ten projekt dość szybko, poniżej troche informacji i galeria. Samolot Super Hornet, będący powiększoną wersją wcześniejszej użytkowanej przez US Navy odmiany F/A-18C/D Hornet został zamówiony w 1992 roku w wytwórni McDonnell Douglas i oblatany 29 listopada 1995. Pierwsze lądowanie na lotniskowcu miało miejsce w 1997, a wprowadzenie do produkcji w 1999 roku. Obecnie maszyna jest produkowana w dwóch wersjach, jednomiejscowej F/A-18E i dwumiejscowej F/A-18F. Pomijając bardzo podobny, ale powiększony kształt płatowca, różnice w porównaniu do Horneta są tak duże, że Super Hornet jest uważany za całkiem nową konstrukcję. Dla odróżnienia od pierwowzoru nowej maszynie nadano nieoficjalną nazwę Rhino (ang. nosorożec). Super Hornet zastąpił używane do niedawna przez US Navy samoloty myśliwskie F-14 Tomcat, a także wyspecjalizowane maszyny przeznaczone do pełnienia innych zadań, takie jak szturmowe A-6E Intruder, wielozadaniowe S-3B Viking, czy tankowce KA-6D. Wersja Super Horneta przeznaczona do zadań walki elektronicznej nosząca oznaczenie EA-18G Growler zastąpić ma w tej roli samolot EA-6B Prowler. *źródło wikipedia* To by było na tyle, czekam na komentarze z waszej strony, jak dla mnie wyszedł całkiem, całkiem. Pozdrawiam Przemek. Edytowane 14 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Witam. Model jest przepiękny. Jakbyś jeszcze dodał pare ludzików obsługi do niego, to byłoby jeszcze pękniej, ale to tylko moja sugestia. Tak czy tak to wielki szacun dla Ciebie. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 zdjęcia fajnego modelu, który mi się bardzo spodobał (dobra robota ) psuje mi jedynie podstawka która mi nie pasuje do tak ładnej maszyny Jedrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Kawał dobrej, profesjonalnej roboty! Model piękny, warsztat porządny, galeria super. Zaowocuje w punktach Twoje akcje rosną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Mój faworyt w konkursie i co lepsze już skończony Znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Łooo kurde.... ciężko będzie pobić coś takiego... Gratulacje tak szybkiego ukończenia projektu na naprawdę wysokim poziomie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Imponujące tempo i wykonanie. Jeden złoty medal już Ci przysługuje. Gratulacje. Bardzo ładne zdjęcia kabiny pilotów, pozostałe już raczej takie normalne. Wysoko postawiłeś poprzeczkę dla swoich konkurentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Dzieki Koledzy za pozytywne opinie Starałem się, jeszcze raz dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Zasadniczo model mi się podoba, troszeczkę może za czystawy - ale to moje czołgowe odchyły. Piszę w innej sprawie. Obramówka drewniana podstawki zdecydowanie odciąga wzrok od modelu, raz kolorem, dwa wielkością. Pomyśl nad tym - nie wiem czy jej zabejcowanie na jakiś ciemniejszy odcień nie poprawiłoby odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Zasadniczo model mi się podoba, troszeczkę może za czystawy Superhornety z założenia były czyste nie sa tyle w służbie co f-14 - tki które były styrane, stąd tylko lekkie brudzenie. Obramówka drewniana podstawki zdecydowanie odciąga wzrok od modelu, raz kolorem, dwa wielkością No cóż jutro wybiore sie po zakupy ramek i plexi i postaram sie wydłubać coś subtelniejszego. Dzięki wielkie za opinie i zachęcam do wyrazenia jej przez innych. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Świetny model Ekstra kabina,nie przesadzone brudzenie tylko ta ramka podstawki nieco za szeroka (jak dla mnie).Gratuluję udanego Szerszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Szerszeń pierwsza klasa Idealnie przybrudzony. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 szkoda tylko że pokład nie jest lekko przybrudzony, te białe pasy wyglądają jakby ktoś je przed chwilą pędzlem malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Modelik ładnie wykonany, chciałbym tak swoje robić Jedynie na jednym zdjęciu lewego skrzydła, między zewnętrznym i wewnętrznym pylonem podskrzydłowym widać jakieś postrzępione "cuś", jakby nieoszlifowaną linię podziału, krawędź... Co do samego malowania - może to moje skrzywienie, ale Jolly Rogers są dla mnie synonimem F14 i ich widok na "FAG-ach" czy "Plastikowych żukach" ("plastic bugs" - obie nazwy F18 w USN są w użyciu, choć jedna BARDZO nie lubiana przez pilotów Hornetów ) to po prostu PROFANACJA (Ujdzie na F4, bo to też "solidne" maszyny i latają dzięki umiejętnościom pilota, a nie komputera...) No, ale to dla mnie... Pozdro, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Witam Wziołem do siebie wasze uwagi i tak. -podstawka zmieniła ramkę -została pobrudzona imitacją opon. i wygląda to tak: podskrzydłowym widać jakieś postrzępione "cuś", Aż go dokładnie obeiżałem i powiem szczerze że gołym okiem nic nie stwierdzam Nie wiem czemu to coś wyszło na zdieciu Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 podskrzydłowym widać jakieś postrzępione "cuś", Aż go dokładnie obeiżałem i powiem szczerze że gołym okiem nic nie stwierdzam Evil or Very Mad Nie wiem czemu to coś wyszło na zdieciu Evil or Very Mad Chodzi mi o tę fotkę: "Napiętnowany" obiekt jest na spodniej części skrzydła, nad rakietami. Ale może to po prostu przyczepiły się jakieś farfocle. Również pozdrawiam, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Bardzo fajny model! Dostałem motywacji do prac przy Avengerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Bardzo fajny model! Dostałem motywacji do prac przy Avengerach Dziękuję bardzo i powodzenia To postrzepione cuś to farfocle które się przykleiły podczas malowania ale powiem szczerze ledwo ledwo widoczne gołym okiem juz poprawione i troche zdięć przy dziennym świetle. cuś znikneło Mam nadzieje że sie podoba. Zachęcam dalej do oceny i wytykania baboli. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Czyżby szew na kołach? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Tak dokładnie i zostawiony specjalnie na równo oszlifowany na kazdym kole (al'a bieżnik, który defakto ciężko by było wyrzexbić) Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 aż korci by porobić fotomontaże przy takiej jakości modelu to wręcz wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 To zapodaj coś Hasley bo ja nie mam wtym doświadczenia za to Ty na pewno. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Jeśli mogę to chętnie coś skleję Uruchomię tylko proces myślowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Dajesz, a ja czekam na efekty z instruktarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_G Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 p_bladek piękne samoloty robisz. Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi