starmania Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Witam! Długo zastanawiałem sie nad modelem do konkursu, wybór padł na oldtimera BUSSINGA 3000 S13. Przedstawiam fotki IN-BOX, a w najbliższych dniach relacje z budowy. Pozdrawiam wszystkich Cytuj
Bodzio Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 No to przysiądę się do oglądania relacji . Sam truck do tego zachęca Czekam na pierwsze fotki i oczywiście kibicuje Pozdrawiam. Cytuj
kamit Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 I ja się przysiadam i również czekam na postępy w pracach Cytuj
Bilonzo Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Ja też będę tu regularnie zaglądał . Życzę powodzonka . Pozdrawiam Cytuj
Arek17 Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Witaj. Ja takze się dosiąde do relacji z powodu że zawsze chciałem mieć takiego tira. Może teraz go kupie, ponieważ rewell wypuścił go na sprzedaż Pozd:Arek17 Cytuj
truckman Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 No kolejny z modeli na który czekałem na forum na relację. Cytuj
Kabanos Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Bardzo orginalny i niespotykany model. Siadam i kibicuję..Tym bardziej jeśli będzie w pudełkowych kolorach. Cytuj
kwiatektatek Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Piękny samochód z pięknych czasów. Chociaż jestem zatwardziałym samolociarzem, to na twoje auto chętnie popatrzę. Cytuj
starmania Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Oto efekt wykonywania pacy nad ramem Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj
PiterATS Napisano 2 Grudnia 2009 Napisano 2 Grudnia 2009 No tak, rzeczywiście piękny obrus. To wszystko, co udało mi się tutaj dostrzec. Jeśli możesz to wstawiaj nieco większe zdjęcia i staraj się je kadrować. Cytuj
Meksyk89 Napisano 2 Grudnia 2009 Napisano 2 Grudnia 2009 No tak, rzeczywiście piękny obrus. Dokładnie A tak na serio to mógłbyś poprawić te zdjęcia. Jednolite tło i rozmiar 800x600. Cytuj
Mark666 Napisano 2 Grudnia 2009 Napisano 2 Grudnia 2009 Jeśli mogę coś poradzić ---- jak będziesz wklejał fotki z fotosika [ tak jak ja] i skorzystasz z opcji " pobierz pozostałe kody" - zdjęcie 500 px na forum. Otrzymujesz adres obrazka i wklejasz go na forum , ale dostajesz coś takiego [przykład] : [url=http://wwwfotosik.pl]http://images37.fotosik.pl/ jakiś tam numer..........abcdmed.jpg[/IMG][/url] i żeby było bez otwierania za każdym razem fotosika musisz zmienić adres : To co zaznaczyłem na czerwono musisz wyciąć i na początku musisz wpisać http.... a na końcu powinno być bez[ URL] a duże zamieniasz na małe Trochę z tym roboty ale fotki ładnie się otwierają A Bussinga właśnie zakupiłem i chętnie popatrzę na relację , bo jest u mnie w planach jako następny Cytuj
starmania Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Napisano 4 Grudnia 2009 Dzięki kolego za porade ze zdięciami, jak widać poskutkowało. Zmieniłem fotki ramy, a teraz wstawiam przymiarkę chłodnicy, siedzeń i silnika. Cytuj
Truckerek93 Napisano 4 Grudnia 2009 Napisano 4 Grudnia 2009 No nie wolno Ci go zepsuć. Trzymam kciuki i życzę powodzenia w budowie Cytuj
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2009 Napisano 4 Grudnia 2009 Dzięki kolego za porade ze zdięciami, jak widać poskutkowało. Zmieniłem fotki ramy, a teraz wstawiam przymiarkę chłodnicy, siedzeń i silnika. A nie ma za co Cytuj
copycat Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 ciągle się zastanawiam czy go nie kupić. chyba przegapiłeś trochę szwów i śladów po wypychaczach Cytuj
Badur Napisano 23 Grudnia 2009 Napisano 23 Grudnia 2009 Ciekawy model, aż chce się oglądać. Powodzenia w budowie. Cytuj
starmania Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Witam po dłuższej przerwie. Udało mi się podgonić z pracą nad Bussingiem, oto efekty...mam nadzieje pozytywne ;) Rama wymalowana, przygotowana do montażu pozostałych elementów. Wcześniej pilniczkiem usunąłem pozostałości form. Przy okazji odmalowałem koła .... ...w połączeniu wygląda to tak Cytuj
Bodzio Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Jest elegancko Lubię czerwone ramy ,za to masz u mnie plusa Pozdrawiam. Cytuj
starmania Napisano 28 Lutego 2010 Autor Napisano 28 Lutego 2010 Dzisiaj przedstawie kolejne etapy prac nad modelem. Na początek silnik : zalożyłem osprzęt, dorobiłem rurki paliwowe i oczywiście podmalowałem elementy. Silnik wraz ze skrzynią biegów zamocowany do ramy. Cytuj
starmania Napisano 28 Lutego 2010 Autor Napisano 28 Lutego 2010 Długo poszukiwałem odpowiedniego lakieru do pomalowania "szoferki" i skrzyni ładunkowej, czy udało się dobrać odcień Wandt ? - sami oceńcie. Cytuj
Krzychu126 Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 O kurczę... jak dla mnie to bomba Rama jest boska, silnik mnie powalił a kolor karoserii to siódme niebo dla moich oczu Życzę powodzenia i pozdrawiam! Cytuj
starmania Napisano 24 Marca 2010 Autor Napisano 24 Marca 2010 Przedstawiam kolejną relacje z malowania, "przyzdabiania" kabiny i całej reszty. Najtrudniej było wymalować listwy niklowe. Tapicerke wykonałem z elementów maski przeciwpyłowej. Mam nadzieje, że uda mi się złożyć elementy w jedną całość i jeszcze w tym tygodniu wstawie zdięcia gotowego modelu do galerii. Cytuj
Krzychu126 Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Świetnie sie prezentuje! Ja bym go zostawił z odsłoniętą plandeką Pozdrawiam! Cytuj
przemekgksw3 Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Świetny pomysł z tą tapicerką Mógłbyś mi dokładniej opisać jak ją zrobiłeś bo chętnie bym ten patent wykorzystał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi