Gość Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 (edytowane) Cześć. Na życzenie jednego z Kolegów, wstawiam poglądową zawartość pudełka Fredka. Model idzie na razie do magazynu, a ponieważ jest dobrze fabrycznie zapakowany, zdjęcia wyprasek w foliach: Pudełko - na spodzie jest rysunek wszystkich elementów: Instrukcja: Folia 1 z trzema wypraskami, przód: i tył: Folia druga, także z trzema wypraskami, przód: i tył: Elementy chromowane, 2 wypraski (oddzielone specjalną przekładką), przód: i tył: Dwuczęściowa kabina, można ją zrobić jako krótką bądź ze sleeperem: Elementy "szklane", ciekawostką jest to, że klosze (białe, żółte i czerwone), są wykorzystywane tylko częściowo - takie same wypraski są dodawane do wszystkich modeli, nawet do naczep (czerwone): Są tu również ośki metalowe jako tylne osie modelu oraz wężyk do instalacji. Jest również kalkomania, lecz niestety, dobrze fabrycznie zapakowana, więc nic nie widać. Ciekawostką jest małe pudełko, które można sobie złożyć (kartonowe, wielkości paczki papierosów): Mam nadzieję, że wkrótce ktoś dorzuci zdjęcia rozpakowanych myprasek. Pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 A do czego służy to "mini" pudełeczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Do przechowywania gwoździ( papierosów) Myślę ze można postawić je koło skończonego modelu, żeby oglądający wiedział jak powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 hehe to nawet ciekawy gadżecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 No i tym sposobem ten model znalazł się na mojej liście przyszłych zakupów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 No ja do mojej też go już dopisałem:) ale moja jest bardzo długa zwłaszcza że dopiero początkujący jestem:) Super autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Modele AMT różnią się dość znacznie od modeli Italeri/Revell. Przybliżę Wam kilka różnic, niektóre widać na fotkach: - są zrobione z białego plastiku; - często mają metalowe ośki lub osadzanie kół jest zrobione na "zatrzask" (np. w naczepach); - koła osi przedniej nie są skrętne. - są standardowe, takie same elementy "szklane" w kilku modelach - plusem jest to, że jakieś zawsze zostają i można wykorzystać gdzie indziej. - pudełko nie jest robione "na styk" (jak często w Italce) - po wyjęciu zawartości, nie ma problemu z włożeniem wszystkiego do środka. - części w wypraskach nie są numerowane - numery widoczne w instrukcji są tylko kolejnymi etapami montażu - 1, 2, 3... Części trzeba szukać w wypraskach na podstawie rysunków. - instrukcja jest dość krótka. - jakość na pierwszy rzut oka niezła, ale są drobne nadlewki. Reszta wyjdzie podczas sklejania. Ogólnie model sprawia dość pozytywne wrażenie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Ocena w 10 stopniowej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 9,5/10 jak wszystkie stare trucki AMT/MATCHBOX. To są modele lepsze o klasę od nowych gniotów Italeri, sylwetka, bryła wszystko piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 fajny chcę takiego i rzeczywiście wygląda na to, że jest o niebo lepszy od modeli Italeri. Odnosi się wrażenie że nie poszli na łatwiznę, opis konkretnego silnika na pudełku, a nie wariacja jednego nie wiadomo czego jak w przypadku amerykańców z Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 No jeżeli tak nie jestem fanem U.S Trucks ale chyba tego bym kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 takie same elementy "szklane" w kilku modelach - plusem jest to, że jakieś zawsze zostają i można wykorzystać gdzie indziej. Zgadza się, np. w zestawie Forda LNT 8000 miałem 3 mosty i 2 rodzaje tylnych zawieszeń, czyli możliwosć wykonania modelu z jednym lub dwoma mostami i odpowiadajacymi im zawieszeniami czego w italerce czy revellu nie uswiadczy się. Ps. Właśnie odebrałem paczkę z moimi Fredkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 JarekS popraw nazwę tematu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Model piękny jestem ciekaw co będziesz ze skubanym wyprawiał. AMT ma swoje plusy i minusy tak jak wymieniłeś ,ale z tego co doświatczyłem przy swojej naczepce z amt to spasowanie elementów jest świetne. Czekam na warsztacik powodzenia w budowie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Trucknology, chodziło Ci o brak "r"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi