FAHR Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Jako, że konkurs na Modelwork-u to zawsze wydarzenie towarzyskie nie mogłem sobie odmówić udziału i ja;) Z tego względu przedstawiam radziecką pokrakę w wykonaniu chińskiego misia. Konstrukcja eksperymentalna o bardzo oryginalnej bryle, która uwiodła mnie od pierwszego wejrzenia. Nie gwarantuję, że relacja będzie ciekawa, ani że model zostanie ukończony w zadanym terminie, ale gdyby się jednak udało to będzie zrobiony w malowaniu fikcyjnym, uwalony i dość mocno zużyty. Taki jest plan. Poniżej poglądowy inbox. Kilka części wyciętych z ramek, 6 elementów sklejonych. Takie ramki są dwie. Dużo, dużo gąsienic. Ramka x3. Elementy wycięte z ramek i sklejone: Detale wieży i kadłuba z fakturą odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ten czołg wygląda jak ufo na gąsienicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Temat bomba. Człowieki sowieckie zawsze miały masę szalonych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 5 Września 2015 Bardzo ciekawy temat! Nawet ostatnio zastanawiałem się nad zakupem. Z chęcią będę odwiedzał Twój warsztat! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Pojazd wygląda tak, że nawet bez zimowej scenerii mrozi krew w żyłach Pasowałby do kacapskich planów podboju Arktyki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Wygląda jak wygląda bo miał nie dać się zdmuchnąć podmuchem po wybuchu bomby A, więc i na nuklearną zimę się łapie Swoją drogą - ciekawy pomysł na interpretację tematu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Bo taki był plan konstruktorów, miał przetrwać nuklearne uderzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Bo taki był plan konstruktorów, miał przetrwać nuklearne uderzenie. Po nuklearnym uderzeniu to chyba odleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Ten czołg to dla mnie już kosmos, ale popatrzeć zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Na razie jestem na etapie wyboru podstawowej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Koledzy oczywiscie zartuja na temat przenaczenia czolgu i powodu dla ktorego wygladal tak a nie inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Bardzo mi sie podoba sam obiekt i plan wykonaniu go jako zużytego. Mozy wyglądać niesamowicie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Śledzimy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Śledzimy .... No! Jest Paweł, znaczy, że możemy zaczynać;) Zwłaszcza, że przyszły zamówione duperele, których niemanie razem z brakiem czasu skutecznie wstrzymywał prace. A taki będzie kolor podstawowy, na który będziemy nakładać kamuflaż z kolorem piaskowym jeśli zdecyduje się na wersję w malowaniu piechoty morskiej lub coś innego żeby otrzymać malowanie bardziej zielone a'la syberyjska tajga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Panowie! Takie pytanko, może ktoś dysponuje karelskim niedźwiadkiem na tle czerwonej gwiazdy z modelu JS-2 Tamki lub Zvezdy? Takie cuś sobie wymyśliłem, że walnę te niedźwiadki na wieżę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Śledzimy .... No! Jest Paweł, znaczy, że możemy zaczynać;) Nie dostaję powiadomień o nowych postach i wiele warsztatów mi uciekło niestety :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Listopada 2015 Autor Share Napisano 27 Listopada 2015 Zaczynamy reanimować;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 Ale cudaczek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Człowiek radziecki postarał się przy tym kamuflażu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 No to nie jest typowa garażowa mieszanka czarnego z żółtym, zwana dalej szumnie Khaki Fajny kamuflaż. Tylko, czy to czasem nie fantazja projektanta instrukcji do modelu? Są jakieś bumagi na takie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 A jakie moga byc jak to byl prototyp? Mozna se go na Kubince obejzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 I po co te nerwy od razu ;) Zdjęcia prototypu są znane. Pytam, czy to pełne SF malarskie, czy może jakaś instrukcja z projektem kamuflażu, czy cokolwiek innego istnieje. Albo może gdzieś go na poligonie ociapali wałkiem w plamy i się zdjęcie ostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Oryginał był tylko jeden i w jednokolorowym malowaniu także nie poszalałbym zbytnio. Malowanie w Kubince jest wymyślone przez muzealników więc wymyśliłem sobie też. Użyte kolory są autentyczne, dedykowane do radzieckiej pancerki. Kolorystycznie dobrane pod krajobraz Karelii, gdyż wóz będzie w barwach 7 Pułku Czołgów Ciężkich Gwardii RKKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 A ja nie jestem nerwowy. Pisałem z telefonu, będąc w pracy, drugą półkulą mózgową myśląc o tym co mam do zrobienia. Zwykła uwaga i tyle a że nie było uśmieszków... P.S. Zgadzam sie z autorem modelu. To tak jak sklejanie E100 i innych tego typu fantasmagorii. Można se namalować bardzo dużo i trudno mówić o poprawnosci lub jej braku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Niech mi ktoś powie, że ten czołg nie ma pięknej bryły Zdjęcia na szybko, także nie zwracajcie uwagi na tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi