Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Klasa 5 - Dioramy

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Nie mogło mnie zabraknąć w tym dziale

W konkursie najbardziej zależy mi na otrzymaniu "medalu" to zmotywowało by mnie pozytywnie do kolejnych prac.

Warsztat będzie zwyczajny. Bez opowiadań. Większość z nas jest wzrokowcami i nie zawsze chce się czytać co użytkownicy piszą.

To co użyję do budowy dioramy zimowej.

Także zapraszam!

d5d5062d1850ea17.jpg

00e079320114033d.jpg

025588b7ba798155.jpg

acdd8b156f684aa3.jpg

a5c22e1976f3c267.jpg

-----------------------------------------------------------

MALOWANIE MOSTU ORAZ SD.KFZ.2 GĄSIENICE I KOŁO

7b350a10f23c5042.jpg

PODSTAWKĘ SAM ROBIŁEM Z KAWAŁKA KROKWI+BALSA

ffad05f2290c9d57.jpg

SZPACHLA+FARBA AKRYLOWA

cb805c2b20cd60ba.jpg

WIKOL+FARBA AKRYLOWA I PIGMENT(RUSSIAN EARTH) I TROCHĘ TRAWKI

MOST TO LISTEWKI KUPIONE W SKLEPIE MODELARSKIM

7507c30896e7b99e.jpg

PIERWSZE PRZYMIARKI

6a30e21ab5f61544.jpg

NA PEWNO PANOWIE W PŁASZCZACH BĘDĄ PRÓBOWALI WYCIĄGNĄĆ POJAZD Z PĘKNIĘTEGO LODU. MOST Z KOLEI BĘDZIE USZKODZONY PO CAŁEJ DŁUGOŚCI. NA MOŚCIE STANIE DODATKOWO JESZCZE JAKAŚ FIGURKA. BYĆ MOŻE Z ZESTAWU ICM SOVIET PARTISANS

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 135
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nareszcie...

Napisano

Ten most z czarno-białego zdjęcia trochę do pozostałych nie pasuję =P

Wątpię aby ta trójka żołnierzy siłowała się z kettenkradem na tyle beztrosko aby nie zauważyć spoglądającego na nich z góry intruza, więc osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tych partyzantów.

Tak czy inaczej, fajnie zobaczyć kolejny warsztat w tej kategorii bo jak na razie mało się tutaj dzieje^^

Powodzenia!

Napisano

Moze partyzant nie bedzie uzbrojony bo nie bedzie partyzantem... W koncu bez broni to tylko zwykly kmiotek...

• Super Moderator
Napisano

Witam, po przeanalizowaniu załączonych fotografii diorama jest dopuszczona w pełnym wymiarze czasowym, czyli do 20.12.2015

Pozdrawiam

Admin

Napisano

Czy ktoś orientuję się czy można dostać gąsienice do sd.kfz.2 1/35 Kettenkrad ?

Te w zestawie to tragedia do klejenia. Nie mam wprawy w tego typu gąsienic i dla mnie to droga przez mękę.

Napisano

Fajna praca się szykuje więc oglądam.

Zastrzeżenia mam do elementów drewnianych - zwłaszcza desek którymi pokryty jest most - końcówki desek nie powinny być raczej tak poszarpane-wygryzione, do ich docinania używano chyba piły, a u Ciebie wygląda to jak połamane patyki.

Napisano

Zgadzam sie z kolega Hiwisem. Brzegi desek dylu powinny byc jednak rowne. Moze byc tu i owdzie jakis "wystrzep" ale w rowno obcietej krawedzi.

Napisano

Dobra, nawstawiam Ci za spartolenie mostu... Na ostatnim zdjeciu gdzie widnieje zwalony, niepomalowany most, wyglada to dosc naturalnie. W nastepnym poscie, gdzie most jest mazniety wyglada (nie liczac jednej deski dylu i strzepa belki przeslowej) jak uciety nozem. no niezaleznie czy most wylecial w powietrze czy zawalil sie pod ciezarem Goringa to nie wygladaloby to jak precyzyjne ciecie skalpelem. Mowie oczywiscie o czesci przyczolkowej, ktora wciaz stoi na swoim miejscu.

Napisano

Lekki pojazd wielozadaniowy w natarciu.

Muszę go oczywiście jeszcze zakurzyć z deczka i błotka na gąski. No i oczywiście całość lakierem satynowym.

Pojazdy to nie moja mocna strona ale myślę ,że jest okej.

Wiem , wiem koło jedno krzywe. Do poprawienia.

8eec333057099ba3.jpg

8146b94c0ba1ca13.jpg

9b87dbf21cf46f2b.jpg

3f112f32a7bc4bf3.jpg

Napisano

No, ale nic nie pisales ze bedzie to pojazd nalezacy do Luftwaffe... Wiec przynajmniej helmy panow musza byc feldblau.

• 3 weeks later...
Napisano

cd..

Tak jak mówiłem pojazdy to nie moja mocna strona. Co poprawić-zmienić,a co zostawić -pisać panowie.

Jutro albo dzisiaj postaram się wstawić wstępne malowanie figsów.

88a10d4923370c18.jpg

9e90978a3c14693d.jpg

• 2 weeks later...