Robert Ostrowski Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 witam Panowie potrzebuję pomocy w doborze farbek do pomalowania tej maszyny najlepiej Pactra bo tych mam najwięcej. Czy schemat zaproponowany przez AZ jest prawidłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Szachownice na pewno złe. Ten egzemplarz stoi w MLP w Krakowie, może to ułatwi Ci poszukiwania dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Zobacz jak wygląda to malowanie w kalkach Hi-Decal 72035 - MiG-17/Lim-5 o C (1/72). Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Rysunek kamo z Hi Decal jest taki sam jak w AZ tylko mam problem z kolorami ,Grześ egzemplarz z ML nie wiele mi w tej kwestii pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Robert, pomalowałem parę łyżek z propozycjami AZModel i Hi-Decal. 1. AZModel, humbrole 65 27 102 i 118. Wydaje się on całkiem dobry i gdyby go chcieć pomalować Pactrami to należałoby wziąć: A68 A37 A33 i A24. 2. Schemat malowania podany przez Hi-Decal czyli 65/120, 78, 195 i 83/120 jest dla mnie trochę dziwny 3. Na podstawie zdjęć bardzo wypłowiałego MiGa-17 z Muzeum zaproponowałbym nieco jaśniejszy układ czyli Pactry A70, 39, 106 (lub 83) i 96. Kolory są dobrane jedynie bazując na intuicji. Na koniec wszystkie łyżki razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki pilex7 Twoja opcja jest chyba najbliższa oryginałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Jak sie domyslacie lepie sobie nie śpiesznie Lima z AZeta i mam pytanie do projektanta form : o co "kaman" z tym podziałem? na srodku klapy i całego płatu ? ni to szpachlowac ni zostawić .Nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim . http://www.azmodel.cz/mig17flim5-p-561.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Będziesz Robercie modyfikował kształt hamulców aero, czy zostawisz jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Nie nic nie będę robił ,model z pudła /nie dla mnie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek1220 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Witam jako że jest temat o migu troszkę się w trące. Znalazłem w szafie kupiony dość dawno model Miga 17 mastercraft 1:72. Mam pytanie co trzeba wymienić,przerobić aby upodobnić go do polskiego Lim-5? Może są jakieś żywiczne kokpity do tego modelu?Wiem że baza nie za dobra ,ale spróbować można. Pozdrawiam Remi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Model Mastercrafta przedstawia wersję MiG-a 17PF, z którego możesz zbudować model Lima 5P. Jeśli chcesz zbudować z niego wersję Lima 5 (MiG-17 F) możesz dokupić koprowskiego MiGa 15 i zrobić przeszczep przedniej części kadłuba. Kokpit możesz zaadoptować od MiGa-15 z Pavli dokonując kilku przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek1220 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Proszę o pomoc w jakiej jednostce używany był lim 5p o numerze 435? http://wp.scn.ru/en/ww3/f/12/29/0/8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Na 100% samolotu z numerem 435 w wersji Lim-5P nie było nigdy i nigdzie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Zgadza się, kiedyś tutaj, lub na innym forum była już o nim rozmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Być to po prostu nie może, HB/T coś spieprzyli przy ruskiej rurze?! Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Być to po prostu nie może, HB/T coś spieprzyli przy ruskiej rurze?! Nie wierzę Sory ale jakoś związku z tematem nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Ten schemat malowania jest z modelu bodaj Hobby Bossa MiG-17PF, i prawdę mówiąc, poza ta isttrukcją innego źródła tego malowania nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Robercie - czy Ty ten model skleiłeś - jeśli tak to czy masz na forum warsztat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Tomek warsztatu tutaj nie ma,a model sklejony do kupy praktycznie gotowy do malunków ale jakoś mnie strasznie zniechęcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Przepraszam może to dla was głupie pytanie, ale na jaki kolor malowano wnętrze kabiny lim 5P ? Taki sam jak mig-21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie, szary kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Panowie takie szybkie pytanie ,jaki byl kolor felg w 1023? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi