RH Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 No i wreszcie dobrnąłem do szczęśliwego końca. Nie będę się rozpisywał nad genezą klejenia wyżej wymienionego,ani historią oryginału ,bo to może każdy poszukać sobie na internecie lub w publikacjach.A tak to napisze jakieś bzdury i rozpocznie sie polemika jak na Wiejskiej w świątyni głupoty . Nadmienię tylko tyle ; że najwięcej frajdy zawsze przy szmatopłatach nie sprawia mi sklejanie ,malowanie ,ale wykonywanie tych naciągów ,które notabene pokazują cały urok tego typu samolotów Wracajmy do modelu jest to samolot ze stajni Wingnut Wigs Sopwith Pup RANS w 1:32 w malowaniu z czerwca 1917 na którym latał FSLt.J.A.Shaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Mam tylko jedno ale, a właściwie prośbę: żebyś następnego popełnił Albatrosa DIII, mym skromnym zdaniem najpiękniejszy samolot Wielkiej Wojny, i to z dużo ciekawszym sytemem naciągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Świetny modelik, gratulację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam tylko jedno ale, a właściwie prośbę: żebyś następnego popełnił Albatrosa DIII, mym skromnym zdaniem najpiękniejszy samolot Wielkiej Wojny, i to z dużo ciekawszym sytemem naciągów Mam w planie DI i D V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam w planie DI i D V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeszcze dwa zdjęcia w innej tonacji barw (sepia) bardziej nawiązujące do epoki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Swoją drogą drugie ujęcie jest ciekawe, jakby się szykował do startu A model miodny (choć to nie Albatros ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Model świetny, na niektórych zdjęciach mam wrażenie, że na skrzydła naciągnięte jest płótno, efekt malowania - kurde fajny. RH, chylę kapelusza, osłona silnika, to dla mnie perfekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Jak zawsze super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Modelik super... szczególnie olinowanie miodzio Natomiast w porównaniu do niego ta podstawka a'la łąka słaba... Ale rozumiem że to tylko taka dyżurna-wymienna do robienie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Ale żeście się doczepili tego modelu ,normalnie jak archeolodzy na wykopaliskach ,przecież ten model był klejony w 2011 i w tym samym wystawiony w galerii .A od tego czasu to już powstało wiele innych szmato płatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Świetny! Manas otrzymuje zaszczytny tytuł "Archeologa Miesiąca" i przechodni Puchar w postaci Złotej Łopaty. Wykopać temat po 6 latach, jakże odkrywczym stwierdzeniem, że jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 No i fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 RH - szczerze... nie zauważyłem daty i że to "wykopaliska" Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko napisać że wcześniej tej galerii nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Nic się takiego nie stało ,to nawet miło kiedy ktoś wygrzebie jakieś dawno zrobione modele i reaktywuje na pierwszych stronach galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi