ariel007 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Witam po wakacjach. Po 2 tygodniach zwiedzania hradów a zamków WRRÓÓĆ winnic i browarów południowych Moraw czas na przedstawienie kolejnego modelu. Model nr 8 (w mojej krótkiej karierze ) to A-37B DRAGONFLY Academy w skali 1:72. Model przedstawia egzemplarz latający podczas wojny wietnamskiej. Jest to mój drugi model malowany aerografem a pierwszy w życiu kamuflaż. Przy budowie został użyty Zoom Eduarda (SS106) i jedna igła lekarska. Podkład to Mr Surfacer 1200 (z aero) potem czarny preshading (znów niestety znikł). Model jest malowany farbami Lifecolor. Potem nałożyłem filtry MIG-a (Tan for tritonal camo na górę i Grey for bright white na spód). Wash to Neutral wash MIG-a. Na koniec trochę cieni Tamiy-i tu i tam. Zapraszam Pudełko Model Na koniec mała pamiątka z czasów Wietnamu Edytowane 6 Września 2011 przez Gość Cytuj
radzio_f Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Witaj. Bardzo przyjemny dla oka model nam zaprezentowałeś. Jak na pierwsze kamo to na prawdę dobrze. Model nie jest przesadnie ubrudzony i to jest na plus. Oszklenie czysto pomalowane, ciekawa konfiguracja na podwieszeniach, kalki w porządku nie srebrzą. Dla nadania smaczku możesz mu zrobić delikatne okopcenia przy dyszach wylotowych. Pozdrawiam, Radek Cytuj
slusar Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Piękny pozazdrościć. Ile czasu nad nim spędziłeś? Cytuj
kornik_69 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Witam No jeśli tak wygląda Twój drugi natryskiwany i pierwszy kamuflowany model, to już się nie mogę doczekać co nam zaprezentujesz przy piątym czy szóstym malowaniu. Kolega Radzio_f słusznie stwierdził, że model jest przyjemny dla oka. Chce się go oglądać, bo nie jest nachalnie wyeksploatowany, a jednocześnie atrakcyjny w odbiorze. Gdyby nie drobne niedoskonałości malunkowe, skrzywiony drut na ogonie, pudełkowe kalkomanie Academy i drobne niedoskonałości w ułożeniu washa, byłoby perfetto od strony technicznej (merytorycznie niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo nie znam się na tej maszynie). Oby tak dalej, a naprawdę będzie co oglądać w kolejnych galeriach Pozdrawiam Kornik Cytuj
ariel007 Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 Dzięki za oceny mojego maleństwa - a-37b jest ze dwa razy mniejszy niż f-89 choć to ta sama skala. Witaj.Dla nadania smaczku możesz mu zrobić delikatne okopcenia przy dyszach wylotowych. Troszkę mu zrobiłem ze Smoke-a Tamki ale widać (no właśnie nie widać ) zbyt delikatnie (nie chciałem przesadzić). Nie znalałem też wiarygodnych zdjęć takich okopceń. Piękny pozazdrościć. Ile czasu nad nim spędziłeś? 2 miesiące z 2 tygodniową przerwą na degustację win morawskich skrzywiony drut na ogonie To nie drut tylko plastikowy włos ze szczotki do zamiatania Cytuj
jarek38 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Piękny model, starannie wykonany i do tego jak sfotografowany Gratuluję Jarek Cytuj
crustian Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Gratulacje odemnie, powtórzę się jak na innym forum. Mam nadzieję, że jak zacznę swojego późną jesienią to kolega będzie służył jako " wujek dobra rada". Cytuj
pepociufakers Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Kawał dobrej roboty! Jak dla mnie bomba! Cytuj
Piotrek W. Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Bardzo ładnie wykonany model i bardzo dobrze pokazany. Jedyne co mógłbym sugerować to lekko "ugiąć" (zeszlifować) koła, bo samolot jest pod dużym obciążeniem. Cytuj
mig Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Fajnie wykonany samolot, ślady eksploatacyjne takie w sam raz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi