lukass Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Witam, chciałbym pokazać swój kolejny śmigłowiec. Z racji tego że nasz "nadworny" sklejacz Blackhawków Daz ( pozdrawiam ) przerzucił się na samoloty, postanowiłem skleić i zaprezentować swój egzemplarz . Wybrałem niezbyt popularne ( przynajmniej tak mi się wydaje ) malowanie Kolumbijskiej armii . Model wykonany prosto z pudła ,bez żadnych dodatków .Starałem się trzymać instrukcji ,ale jest to mój pierwszy model malowany aerografem który posiada kolorowy kamuflaż, więc nie wszystkie plamy są identyczne jak instrukcja pokazuje. Merytorycznie pewnie jest sporo błędów - nie sprawdzałem dokładnie, ponieważ ten, kilka poprzednich i kilka następnych modeli traktuję jako ciągłe szkolenie w obsłudze aerografu. Co do samego modelu to nie polecam początkującym..sporo się naszpachlowałem i naszlifowałem, wypukłe linie podziału też nie prezentują sie okazale (zrobiłem lekki wash ale mimo to średnio to wygląda) , a oszklenie pozostawia naprawdę wiele do życzenia . W każdym razie mimo lekkich wpadek jestem zadowolony i na półce prezentuje się naprawdę ładnie. Być może komuś z Was również się spodoba. a teraz zapraszam do oglądania i krytykowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 No ładnie pomalowany - jak dla mnie wash jest OK, preferuję coś takiego zamiast precieniowania. Merytorycznie i owszem coś tam można by wygrzebać choćby przekłamane kolory. Sam model italerki jest dość stary więc nie ma co się po nim spodziewać za wiele, ale kalki do kolumbijskiej i australijskiej wersji są super opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Całkiem udany wiatraczek Dwie rzeczy bym tylko poprawił, żeby troszkę bardziej realistycznie wyglądał. Łopatom wirnika głównego, nadał bym lekki zwis, nie wyglądają wtedy tak sztucznie A druga rzecz, to płetwa statecznika. tu znów grawitacja jest nieubłagana i powinien również być wychylony do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Podoba mi się, kamuflaz i wash wyszedł ci nieżle. Względem merytoryki to tylko dodam, że podwozie zaprezentowaleś w "zwisie" więc wygląda troche jak wkurwiony kot, normalnie przód siada im dużo niżej. Poza tym odbiór jak najbardziej pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 W żadnym wypadku nie przerzucił na myśliwce, to jedynie chwilowa odskocznia A BlackHawk wygląda bardzo fajnie, czystko, w fajnym malowaniu, i tak jak piszę Adam, wash wygląda bardzo fajnie Z drobiazgów, można by łopaty wirnika lekko podgiąć aby nie były takie proste, ale to detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Bardzo fajnie wykonany no i w oryginalnym nie-hamerykańskim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Bardzo ładny wiatraczek _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster mkI - Revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 wygląda troche jak wkurwiony kot świetne porównanie hahaha Łopatom wirnika głównego, nadał bym lekki zwis, nie wyglądają wtedy tak sztucznie A druga rzecz, to płetwa statecznika. tu znów grawitacja jest nieubłagana i powinien również być wychylony do dołu Masz rację z tymi łopatami, tylko bałem się ich ruszać..nie wiem do końca jak to zrobić żeby je wygiąć a nie spalić ich przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Łopaty się łatwo i bezpiecznie wygina 'paluchami' Dwa na górze, kciuk na dole i tak po kawałeczku prawie na całej długości (ja wyginam delikatnie od koca łopaty do środka do mniej więcej na 2/3 długości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Jeśli chodzi o łopaty...tą samą metodę zastosowałem w SW-4 i MI-2.....Czyli gięcie w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 W paluszkach, w paluszkach dokładnie nagniatasz małymi krokami, a nie gniesz bezmyślnie Łatwiej było przed przymocowaniem, ale i teraz dasz radę tylko ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Naprawdę niezły model i ciekawy nieoklepany wzór malowania Trochę widać grubość "szkła" ( boczne szyby przy nosie). Jeśli miałbyś problemy w przyszłości z pocienianiem takich elementów to można ten efekt grubości nieco zniwelować malując krawędzie szkieł przed przyklejeniem na czarno . Wystarczy zwykły szybkoschnący marker. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 19 Listopada 2014 Autor Share Napisano 19 Listopada 2014 )Jeśli miałbyś problemy w przyszłości z pocienianiem takich elementów to można ten efekt grubości nieco zniwelować malując krawędzie szkieł przed przyklejeniem na czarno . Wystarczy zwykły szybkoschnący marker. Pozdrawiam Świetny patent z tym markerem, dzieki za podpowiedź a co do szybek na nosie , to one byly chyba do skali 1/48 przeznaczone Szlifowalem je kupe czasu a i tak za chiny nie chcialy mi sie spasowac W kazdym razie ciesze sie ze model sie spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi