KRL Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Nowy projekt już na warsztacie nadszedł więc czas zaprezentować skutki pracy nad poprzednim modelem. Tak, więc oficjalnie mam przyjemność zaprezentować forumowiczom F-4J Phantom II "Red Devils" Model jak myślę większości znany pochodzi od Tamki skala 1:32 wykonany nie licząc instrumentów w kabinie prosto z pudełka jako ciekawostkę dodam iż bardzo mocno poświęciłem się dokładności przygotowania elementów i dokładnego sklejenia na modelu nie ma więc a ni grama szpachli. Jedyne miejsce wymagające szpachli było na zbiorniku podwieszanym centralnie pod kadłub ale ostatecznie nie został zamocowany jakoś nie podobał mi się pod kadłubem. Ogólnie model jest naprawdę bardzo dobry po za strasznie skopanymi wewnętrznymi wlotami są one znacznie mniejsze niż wloty główne i nie ma jak tego poprawić (przynajmniej ja na tym poziomie nie potrafię jeszcze tego zrobić). Teraz nie co o założeniach: -Model miał tym razem być z otwartą kabiną to pierwszy mój model z takim wątpliwym bajerem (raczej też ostatni). -Chciałem także nie co mocniej pobrudzić model ale z zachowaniem umiaru w dużej mierze postanowiłem popracować nad miejscami gdzie jest powłoka WW. Poćwiczyłem tam nad miejscami gdzie się chodzi do tego stopnia że gdzie nigdzie postanowiłem przetrzeć powłokę. -Na fotkach tego nie widać ale także sporo czasu poświęciłem na różnicowanie i cieniowanie paneli. Czy założenia zostały przełożone na model ocenicie sami - ja osobiście jestem zadowolony na żywo model prezentuje się najlepiej z dotychczasowych moich prac i nie tylko dla tego, że sam samolot ma ponad czasowy kształt. Na koniec napiszę jeszcze jedno - na festiwalu w Łomży stała F4'ka "Jolly Rogers" czyściutka bez większych śladów eksploatacji i muszę przyznać, że ten styl podoba mi się znacznie bardziej. Tak więc z kolejnymi modelami będę podążał w tym kierunku - widać moda na brudzenie jakoś mi nie leży. Czas na fotki na początek taki rzut ogólny: Trochę więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Ładniusi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Cudeńko wyszło ! Gratuluje bardzo miłego dla oka Phantoma w ciekawym malowaniu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Bardzo piękny Phantom. Fajnie pomalowany, jednak brudzenia trochę mało jak na mój gust. Ale robota znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Chyba będę musiał pokazać wam jak wyszedł na brzuchu jest brudny jak ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Koniecznie pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Koniecznie pokaż Znalazłem foty Phantoma z Wietnamu i od spodu miał takie charakterystyczne żółto-brązowe zacieki w zasadzie na całej powierzchni płatowca i bardzo dużo na skrzydłach, starałem się to odtworzyć podobnie jak specyficzne zadymienie ogona i usterzenia od silników. Niestety mam wielki problem z wykonaniem odpowiednich zdjęć moja matryca albo przerysowuje to co zrobiłem na spodzie (przyciemnia wszystko) jak wprowadzam korekcję ekspozycji to dla odmiany wszystko wydaje się nie co jaśniejsze i mdłe. Ale wklejam to co mam dla ciekawskich pozostaje wizyta domowa i oględziny w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Kurcze, świetny Phantom. Pozazdrościć talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2015 Taaaak - bardzo mi się podoba...:-) Gratuluję serdecznie! Piękna robota! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Spód też bardzo fajny, choć góra jednak fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Wielkie dzięki, cieszę się że model zbiera pozytywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Wow!!!! Śliczny, prześliczny, ależ mi się podoba. Gratuluję świetnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Dla mnie rewelacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi