Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Chciałem zaprezentować ukończony model Miga 29 w skali 1:72 od Trumpetera. Model dość przyjemny w budowie, dobry detal i spasowanie. Model prosto z pudła - podziałałem tylko z pogłębieniem lini i nitów - malowanie pudełkowe. Oglądajcie

Mig_29_01.jpg

Mig_29_02.jpg

Mig_29_03.jpg

Mig_29_04.jpg

Mig_29_05.jpg

Mig_29_06.jpg

Mig_29_07.jpg

Mig_29_08.jpg

Mig_29_09.jpg

Mig_29_10.jpg

Mig_29_11.jpg

Mig_29_12.jpg

Mig_29_13.jpg

Mig_29_14.jpg

Mig_29_15.jpg

Mig_29_16.jpg

Mig_29_17.jpg

Mig_29_18.jpg

Mig_29_19.jpg

Mig_29_20.jpg

Mig_29_21.jpg

Mig_29_22.jpg

Mig_29_23.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo ładna maszynka i fajne malowanie, podoba mi się ta lekko pastelowa kolorystyka.

No i fajne brudzenie, dość subtelne, nie przesadzone, choć tył maszyny może jednak odrobinę za bardzo umorusany.

Ale to takie trochę czepianie się na siłę chyba.

Napisano

Bardzo zacnie wykonany!

widać że w nowym Trampku drzemie potencjał, choć zestawowe dysze wyglądają nieco grubaśnie więc w pierwszej kolejnośi do wymiany przy ewentualnych poprawkach.

Jedyna moja zagwózdka oglądając zdjęcia tyczy się oszklenia - czy aby nie dostało mu się jakimś bezbarwnym, np matowym?

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję pięknego wykonania 29tki!

ww

Napisano

Dziękuje za komentarze

Bardzo zacnie wykonany!

Jedyna moja zagwózdka oglądając zdjęcia tyczy się oszklenia - czy aby nie dostało mu się jakimś bezbarwnym, np matowym?

ww

Oszklenie pomalowałem lakierem bezbarwnym błyszczącym Gx100 super clear III i ku mojemu zdziwieniu zamiast wyjść szkliście, wyszło mętnie.

Napisano

Byłem zmuszony pomalować bezbarwnym po tym jak niespodziewania zaparowała od środka od oparów kleju. Zdemontowałem oszklenie, przeszlifowałem 1000 + 2000 i psiknąłem clearem - i wyszło całkiem całkiem - dlatego postanowiłem na koniec zrobić tak z drugiej strony - i wyszło jak wyszło - nie płaczę z tego powodu bo kokpit świeci pustkami