Zderzak Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Witam! Oto efekt mojej pracy, która trwała dość długo Model malowałem jak zawsze pędzlem. Bądźcie wyrozumiali, tym bardziej, że zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Ciemno dookoła, a w świetle dziennym wygląda o wiele lepiej. No to komentujcie P.S. Choć lekki, to wash jest lecz w takim świetle zupełne go nie widać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 P.S. Choć lekki, to wash jest lecz w takim świetle zupełne go nie widać ;-) Widać widać, jest taki jaki być powinien. Z dobrym washem właśnie chodzi o to, żeby nie było widać że to perfidny wash - ale gdyby go nie było to model wyglądałby płasko. Model jak dla mnie jest dowodem, że można fajnie pomalować pędzlem. Ładnie, płynnie prowadzone kontury łat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 fajny no i brawo za 'polaka' jak i czym ubrudziłeś gąski? i czy wash jest w kołach jezdnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 fajnie wyszedl i malowanie tez jak na pedzel bardzo dobre.realnie dobrane kolory tylko przejscia lat mogly by sie troche rozmywac ale to pedzlem ciezko zrobic,ogolnie spoks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Szkoda ze zmarnowales taki fajny model na to dosc nudne i nieciekawe malowanie. Ladny wash i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Możesz napisać jak robiłeś te łaty ?? Bardzo fajnie Ci wyszły, takie płynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Bardzo fajny, mogę się pochwalić, że widziałem te cudo w akcji . Co do modelu jak na pędzel...BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Jak na pędzel jest bardzo ładnie pomalowany - mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Pięknie pomalowany, pięknie zrobiony Minusik -> szpecą kalki, ponieważ widać film. No i oczywiście fotki do poprawy. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 A mnie się wash tutaj nie podoba. Zwłaszcza na ostatnim zdjęciu widać, że dookoła krawędzi jest taki "maz" miksturą łoszową i widać ostre przejście tego koloru. Wygląda jakby nie był starty. Plus za to, ze Polak, plus za malowanie i plus za gąsienice. Ogólnie mi sie podoba minus wash. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Straszliwie mi się podoba. I to nie tylko model sam w sobie ale i Twoje wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Bardzo ładny model powiem więcej jak żywy. Brudzenie bardzo subtelne takie jak być powinno. No i oczywiście w polskich barwach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Bardzo ładnie jak na pędzel. Nie można się specjalnie do czegokolwiek przyczepić. Wash, brudzing, eksploatacja - duzy PLUS Tylko (moje odczucie): Szkoda ze zmarnowales taki fajny model na to dosc nudne i nieciekawe malowanie. Ladny wash i brudzenie. Co racja to racja - w piaskowym kolorze byłby ładniejszy, tudzież w kamuflażu pustynnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Wyglada b.dobrze, nie ma się do czego przyczepić, brawa za kamo, równe takie, i ogólny wygląd modelu przypomina prawdziwy pojazd Jeszcze raz Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Witam! Z braku czasu odpisuję dopiero teraz Dzięki za komentarze, które zmotywują mnie do następnego modelu, a mianowicie chyba zrobię Twardego Szkoda ze zmarnowales taki fajny model na to dosc nudne i nieciekawe malowanie. Ladny wash i brudzenie. Co racja to racja - w piaskowym kolorze byłby ładniejszy, tudzież w kamuflażu pustynnym Może wyglądałby okazalej, ale model jest częścią mojej kolekcji, mianowicie polskiej armii. Możesz napisać jak robiłeś te łaty ?? Bardzo fajnie Ci wyszły, takie płynne Nie śmiejcie się, ale łaty jadę pędzlem od ręki fajnie wyszedl i malowanie tez jak na pedzel bardzo dobre.realnie dobrane kolory tylko przejscia lat mogly by sie troche rozmywac ale to pedzlem ciezko zrobic,ogolnie spoks Ja wiem... Z tego co się orientuję, to polskie wozy mają takie dość ostre przejścia kolorów fajny Smile no i brawo za 'polaka' Very Happy jak i czym ubrudziłeś gąski? i czy wash jest w kołach jezdnych? Wash jest na kołach jezdnych, a co do gąsek to robione na sposób jak najtaniej. Nie używałem żadnych pigmentów, tylko robiłem coś "a`la masa piaskowa". Wypad na podwórko, trochę piasku, spirytus i gotowe. Reszta to kwestia obróbki dużym twardym pędzlem Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi