skala72 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Polska po 17.09.1939 r. Teraz proszę o komentarze. Jednocześnie, proszę pamiętać, że jest to skala 1/72, a nie 1/35. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Super wyszedł Ci model. Dokładnie przeglądałęm wątek warsztatowy i jestem pełen podziwu. Tylko tyle jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Model I klasa zamierzasz zrobić coś z rodziny BA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Model I klasa zamierzasz zrobić coś z rodziny BA. teraz w planach mam dokończenie BT-7, a następnie BT-5, w planach polskie czołgi czyli Vickers, 7TP (1/72), następnie mam jeszcze kilka, ale chcę również zrobić BA-10. Mam duże zaległości. Dzięki za ocenę. Czekam na inne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 fajny tylko schowaj tą flage bo wygląda jak z tektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 A ja narzekać będę. Ja mam nie narzekać? Ja? Nierealne. Po pierwsze. Odwaliłeś KAWAŁ dobrej walorki, i to własnej twórczości, a to bardzo sobie cenię. Z gniota, własną ciężką pracę wyprowadziłeś wspaniały model wyjściowy. Mam jednakże kilka ale- Przednia płyta(z km`em) Było to zaszpachlować! Strasznie psuje wygląd końcowy. Nie nawierciłeś lufy(no nieee......) Gdzieś na wieży przebija aluminium ze świeczki. Niestety, po kurzeniu model strasznie stracił na 3-wymiarowości. Zwashował bym go raz jeszcze, albo przeleciał lekkim suchym pędzlem. Poza tym-ogromny postęp po 7-tp! Naprawdę podoba mi się! Pracuj dalej, szczególnie nad malowaniem, a będzie ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Siedziałem i w spokoju gapiłem się na niego, jest kilka rzeczy do poprawki i owszem. Co do nawiercenia lufy, to mam wiertareczkę, ale do tej wielkości za bardzo bije, dopiero się nią bawię. Reszta za moment, oki? Dzięki. fajny tylko schowaj tą flagę bo wygląda jak z tektury A widzisz, że on na nią najechał, że jest wiatr, że jest postrzępiona i dziurawa ?? Tektury nie widziałeś ?? Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 jeśli tak wygląda flaga na którą sie najeżdża to ja sie poddaje PS. dopiero zauważyłem tą zapałke, skoro to taka drobina to już nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 jeśli tak wygląda flaga na którą sie najeżdża to ja sie poddaje PS. dopiero zauważyłem tą zapałke, skoro to taka drobina to już nie narzekam To jest jedna warstwa chusteczki higienicznej, cieniej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 To jest jedna warstwa chusteczki higienicznej, cieniej się nie da widziałem taki nóż norweski który skrobał husteczke, może warto zainwestować miałem se ten model kupić tylko w 1:35, wszystko przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Ładny. Jak na 72 to nawet bardzo. Dopraw pigmentami jeszcze troche koła, ale nie musisz bo to rzecz gustu. Widać postępy w Twoim warsztacie, a to cieszy Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 ... Co do nawiercenia lufy, to mam wiertareczkę, ale do tej wielkości za bardzo bije, dopiero się nią bawię. Olej wiertareczkę jedną, dwie* dziurki spokojnie można wywiercić trzymając wiertło w paluchach. Widzę, że złapałeś bakcyla "walorkowego". Teraz tylko więcej odwagi w malunkach * można i więcej, za jednym posiedzeniem nawierciłem wszystkie otwory w kołach dla T34 ale, fakt paluchy później trochę bolały Dla wygody można wiertło wkleić w kawałek ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 no fajnie wyszedl tylko czego nie skonczony?brak suchego pedzla i jakis obic,zaciekow-no chyba ze taki byl zamysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Fajny. Tylko te reflektory.... Takie zaślepione na zielono miały być? A poza tym to świetnie wygląda Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Fajny. Tylko te reflektory.... Takie zaślepione na zielono miały być?A poza tym to świetnie wygląda Pozdrawiam! światełka są ciemno srebrne, tak na zdjęciu wyszło. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Wszystkie grzeczne dzieci wywalają brzydkie zestawowe zalane plastikiem lufki (tylko bez skojarzeń ) i zamiast męczyć się z wierceniem centrycznych otworów w samych lufach, wiercą jarzmo. W tak przygotowany otwór w jarzmie wklejają odpowiednio przyciętą igłę od strzykawki (wiem, że to 72, ale można dostać insulinówki średnicy 0,4 mm lub zwykłe 0,5 mm - powinny styknąć do luf kaemów w małej skali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Hmm, ale to nie są "spluwy" dużego kalibru, tak by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 "Jednocześnie, proszę pamiętać, że jest to skala 1/72, a nie 1/35" a czym one się różnią? w 72 nie ma taryfy ulgowej a standardy są już praktycznie takie same. nawierć lufę, zrób trochę obić i zacieków i efekt finalny bedzie naprawdę bardzo dobry. ładnie wygląda i jest to jeden z rzadszych tematów. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi