Klepas Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Witam wszystkich. W końcu po dość długiej walce z tym modelem (1,5 roku) mogę zrobić galerię Generalnie jest to model w którym pierwszy raz zastosowałem elementy fototrawione, budowę elementów od podstaw, a nawet trafił się pierwszy element żywiczny, jeśli chodzi o techniki malarskie to zastosowałem tu swój pierwszy wash, zabawę olejami oraz pigmenty, a na koniec wszystko postawiłem na mojej pierwszej dioramce... Innymi słowy duuuużo się przy tym modelu nauczyłem a to głównie dzięki forom modelarskim! Choć mało jest interesujących się współczesną pancerką to i tak dziękuję za śledzenie wątku warsztatowego, który można znaleźć tutaj Teraz muszę się zastanowić co kolejnego wrzucę na warsztat ;o) A teraz Fotki...Mam nadzieje miłego oglądania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Dlugo rzezbiony i dlugo oczekiwany. Wyglada swietnie, nie ma mam zadnych ale. Bardzo ladnie wykonane kamo i do tego swietnie sie zgrywa z podstawka. Moze tylko boki wiezy odrobinke przykuzyc, ale to tylko takie widzimisie na sile. Figurant tez wyglada elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Widziałem na konkursie Sprawiał bardzo pozytywne wrażenie Podobnie jak teraz na zdjęciach. Może jakieś smużki olejami by się przydały tu i ówdzie... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Bardzo ładnie wykonany model i podstawka o detalach nie wspomnę Moje gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 P-I-Ę-K-N-Y Naprawdę. Szczerze powiedziawszy nie wierzę, że to Twoja pierwsza waloryzacja modelu. Wiedzę, że ja się muszę jeszcze baaardzo dużo nauczyć nim osiągnę taki poziom. Ale tak samo jak wyżej powiem, że można by jeszcze dwie rzeczy dorobić/przerobić: 1) delikatnie (minimalnie) zwiększyć przykurzenie boków wieży 2) dorobić kilka delikatnych smużek olejami I jak dla mnie wysoka podstawka (modna ostatnio) jest sama w sobie pomysłem średnim. Wolę trochę niższe podstawki- ale to kwestia gustu. Ta jest doskonale wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Ładny. Jedyne "ale" ode mnie, to "za sterylny". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Długo czekałem, aż pojawi się w galerii, no i jest Cóż tu dużo mówić jak dla mnie majstersztyk, super zdetalowany, i realistycznie pomalowany bez przesadyzmu. Oby więcej takich na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Dziękuję bardzo za komentarze... Co do kurzenia spodziewałem się takich uwag pod tytułem za mało zakurzona wieża, bo nie ukrywam sam miałem takie zdanie... ale gdy zobaczyłem te fotki to postanowiłem, że zostawiam tak jak jest... I jeszcze kilka zbliżeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Chciałbym coś dodać ale koledzy już napisali. Chmmmmm no cóż może też tak kiedyś będe umiał. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Ja jestem tu nowy rewelacja mam nadzieje ze tez tak będę umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Fotki przekonały mnie, co do ubrudzenia wieży. Najprawdopodobniej, na szybko, tylko wieżę czyścili ;). Super podstawka, trawka i chaszcze niezłe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Gratuluję Fotki Admina. Ech, żebym ja się potrafił zmobilizować, żeby robić podstawki pod modele. Zawsze brakuje mi wytrwałości, bo przecież następne modele czekają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Gratuluję Fotki Admina. Bardzo chciałbym podziekować za to wyróżnienie szanownemu Adminowi, a przy okazji chciałbym pozdrowić całą moją rodzinę, znajomych oraz wszystkich fanów, bo to wy motywujecie mnie do tego żeby moje prace stawały się coraz lepsze. Wyróżnienie to bardzo wiele dla mnie znaczy i na pewno pomoże mi w dalszej pracy. Dziękuję dziękuję A tak na poważnie fajnie jest zobaczyć swoja fotkę na stronie głównej forum Jeszcze raz dziękuję za pozytywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Hejka. W niedziele zakupiłem takiego, lekko zaczętego, z blachami Liona. Mógłbyś podesłać, w miarę możliwości, materiały z których korzystałeś? Bo widziałem, że sporo tego nałapałeś. Na pewno nie raz będę zawracał Ci głowę podczas budowy swojego. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi