Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Witam Jeden z najbardziej dopieszczonych modeli mojej produkcji. Fajny zestaw choć nie obyło się bez błędów ale wszystko zostało poprawione. Ostatnio w modelach nie używam podkładów, wszystko rekompensuję i utrzymuję lakier końcowy. Starałem się mocno go nie brudzić żeby nie przesadzić dlatego zrezygnowałem z pasteli i pigmentów. Jestem bardzo zadowolony z tego modelu mam nadzieję że się spodoba, fotki starałem się zrobić jak najlepiej się tylko dało. Dioramki żadnej robić nie będę postawie na małej podstawce i moooże dorobię ludzika jeżeli dostanę figurkę pijanego niemca. Teraz zostaję mi już wersja A i G, następnie wracam do budowy tygrysków. W mój zestaw wchodzi: -model Panther D Dragon Premium Edition 1:35 -gąsienice Friulmodel Malowanie: -pierwsza warstwa szara Vallejo dark grey blue -malowanie bazowe Vallejo sand yellow, cam. light green, mahagony -3 filtry piaskowy, żółty, pomarańczowy farby olejne van Dyck'a -sidolux -płukanka brązy van Dyck'a -wash punktowy olejny brązy Ladoga -filtr akrylowy rozcieńczoną Vallejo żeby wypłowić kamuflaż -dwie biedronki farbami Phoenix -obicia to Vallejo czerń, brąz, minia, brązowe oleje -wydechy to mieszanka pasteli żółtych i brązowych -czarny brudzing na silniku i lufie to czarne pastele -brudzing moim systemem ziemia pomieszana z wodą wikolem i sidoluxem nałożona prosto na model wykończona olejami -gdzie nie gdzie Vallejo still water -na wykończenie lakier satynowy Vallejo Cytuj
Tomek_gnr Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 za luźne tracki, Twoj znak firmowy :P ale pomijając to to faktycznie jeden z Twoich najlepszych modeli, podoba mi sie ; ) Cytuj
Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 Podziękował Na zdjęciach prawa gąska mi się trochę rozeszła jak ją docisne jest dobrze, za duże otwory powierciłem w ogniwach. Może usunę jedno ogniwo tylko będzie zabawy bo wszystko poklejone. Cytuj
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Wiadro i malowanie oznaczeń ręczne wywala mnie z siedzonka. Cytuj
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Może zdjęcia ale się świeci zabardzo. I to nie jest twój najbardziej dopieszczony model. Cytuj
Dumo Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 A Wiciu jaki model miałem lepszy teraz co model to lepiej idzie zawsze coś nowego się wynajdzie. Cytuj
Wicia1975 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 [RS] Tiger I Initial [Dragon, Friulmodel, RBmodel][1:35] bez dwóch zdań. Cytuj
tomek14147 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Faktycznie nieźle ją dopieściłeś. Panther jest ubrudzona dokładnie tak jak lubię. Fajny pomysł z tym wiadrem na tylnej płycie. Jak dla mnie to jeden z Twoich najlepszych modeli. Cytuj
bazylms Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Model świetny, a brudzenie kapitalne. Jak pisałem w warsztacie wiaderko to genialny pomysł. Cytuj
Dumo Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Aj karamba jeszcze raz dzięki, ogniw nie usuwałem, po prostu je podociągałem i jest w porządku wygląda jak powinien Cytuj
mae Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Myślę, że z delikatniejszymi obiciami byłby znacznie lepszy, psują efekt całości. Oprócz tego mankamentu faktycznie ten model chyba jest najlepszy spośród wszystkich Twoich Pomysł z oznaczeniami bardzo dobry. Cytuj
Rad Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Tak się składa że akurat teraz też robię tą panterę i ciekawi mnie to malowanie, nie jest to przypadkiem uproszczone malowanie z 44roku? to co na samym dole instrukcji jest, wątpię trochę w to że takie były pod Kurskiem No ale sam model brzydki nie jest fajne błoto Cytuj
Dumo Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Malowanie: Panther z 4. kompanii51. batalionu pancernego lipiec 1943 Rosja Cytuj
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 Cyknąłem fotki z świetle żarówkowym punktowym, chyba wyglądają lepiej niż poprzednie z fleszem: Cytuj
Gość Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Model jest piękny. Fajny pomysł z tym wiadrem. Cytuj
Dumo Napisano 28 Września 2011 Autor Napisano 28 Września 2011 Dzięki Planuję go postawić na małej dioramce ale to w przyszłości. Cytuj
michal0281 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 w tym swietle o wiele lepiej niz poprzednio, czekam na ta dioramke :-) Cytuj
GeraltofPoland Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza pomysł z kapiącą farbą i wiadrem. Nie wiem czemu, ale kamo wydaje mi się trochę za jaskrawe, a wydechy takie jakby za gładkie. Poza tym to jeden z fajniejszych modeli, jakie widziałem. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się osiągnąć choć podobny poziom. Cytuj
Dumo Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 Jeszcze raz wielkie dzieki za mile slowa podstawke sobie na razie odpuszczam bo mam na glowie budowe esdeka 7 Cytuj
kamil83 Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Kopara opada. Podstawka by się przydała. Świetny model Cytuj
Dumo Napisano 4 Października 2011 Autor Napisano 4 Października 2011 Zaden czolg nie jest matowy model wykonczony lakierem satynowym vallejo. Cytuj
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Napisano 4 Października 2011 a co on się tak świeci....? Żeby go lepiej widzieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi