Skocz do zawartości

[RS] Panther Ausf. D Kursk 1943 [1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jeden z najbardziej dopieszczonych modeli mojej produkcji.

Fajny zestaw choć nie obyło się bez błędów ale wszystko zostało poprawione.

Ostatnio w modelach nie używam podkładów, wszystko rekompensuję i utrzymuję lakier końcowy.

Starałem się mocno go nie brudzić żeby nie przesadzić dlatego zrezygnowałem z pasteli i pigmentów.

Jestem bardzo zadowolony z tego modelu mam nadzieję że się spodoba, fotki starałem się zrobić jak najlepiej się tylko dało.

Dioramki żadnej robić nie będę postawie na małej podstawce i moooże dorobię ludzika jeżeli dostanę figurkę pijanego niemca.

Teraz zostaję mi już wersja A i G, następnie wracam do budowy tygrysków.

W mój zestaw wchodzi:

-model Panther D Dragon Premium Edition 1:35

-gąsienice Friulmodel

Malowanie:

-pierwsza warstwa szara Vallejo dark grey blue

-malowanie bazowe Vallejo sand yellow, cam. light green, mahagony

-3 filtry piaskowy, żółty, pomarańczowy farby olejne van Dyck'a

-sidolux

-płukanka brązy van Dyck'a

-wash punktowy olejny brązy Ladoga

-filtr akrylowy rozcieńczoną Vallejo żeby wypłowić kamuflaż

-dwie biedronki farbami Phoenix

-obicia to Vallejo czerń, brąz, minia, brązowe oleje

-wydechy to mieszanka pasteli żółtych i brązowych

-czarny brudzing na silniku i lufie to czarne pastele

-brudzing moim systemem ziemia pomieszana z wodą wikolem i sidoluxem nałożona prosto na model wykończona olejami

-gdzie nie gdzie Vallejo still water

-na wykończenie lakier satynowy Vallejo

1-1.jpg

2-1.jpg

3-1.jpg

4-1.jpg

5-1.jpg

6-1.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11-3.jpg

12-2.jpg

Napisano

za luźne tracki, Twoj znak firmowy :P ale pomijając to to faktycznie jeden z Twoich najlepszych modeli, podoba mi sie ; )

Napisano

Podziękował

Na zdjęciach prawa gąska mi się trochę rozeszła jak ją docisne jest dobrze, za duże otwory powierciłem w ogniwach. Może usunę jedno ogniwo tylko będzie zabawy bo wszystko poklejone.

Napisano

A Wiciu jaki model miałem lepszy teraz co model to lepiej idzie zawsze coś nowego się wynajdzie.

Napisano

Faktycznie nieźle ją dopieściłeś. Panther jest ubrudzona dokładnie tak jak lubię. Fajny pomysł z tym wiadrem na tylnej płycie. Jak dla mnie to jeden z Twoich najlepszych modeli.

Napisano

Aj karamba jeszcze raz dzięki, ogniw nie usuwałem, po prostu je podociągałem i jest w porządku wygląda jak powinien

Napisano

Myślę, że z delikatniejszymi obiciami byłby znacznie lepszy, psują efekt całości. Oprócz tego mankamentu faktycznie ten model chyba jest najlepszy spośród wszystkich Twoich Pomysł z oznaczeniami bardzo dobry.

Napisano

Tak się składa że akurat teraz też robię tą panterę i ciekawi mnie to malowanie, nie jest to przypadkiem uproszczone malowanie z 44roku? to co na samym dole instrukcji jest, wątpię trochę w to że takie były pod Kurskiem No ale sam model brzydki nie jest fajne błoto

Napisano

Malowanie:

Panther z 4. kompanii51. batalionu pancernego lipiec 1943 Rosja

• 1 month later...
Napisano

Cyknąłem fotki z świetle żarówkowym punktowym, chyba wyglądają lepiej niż poprzednie z fleszem:

23792012.jpg

53939596.jpg

26347010.jpg

40568352.jpg

85896873.jpg

51637426.jpg

58754421.jpg

• 1 month later...
Napisano

Dzięki

Planuję go postawić na małej dioramce ale to w przyszłości.

Napisano

Bardzo mi się podoba, zwłaszcza pomysł z kapiącą farbą i wiadrem. Nie wiem czemu, ale kamo wydaje mi się trochę za jaskrawe, a wydechy takie jakby za gładkie. Poza tym to jeden z fajniejszych modeli, jakie widziałem. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się osiągnąć choć podobny poziom.

Napisano

Jeszcze raz wielkie dzieki za mile slowa podstawke sobie na razie odpuszczam bo mam na glowie budowe esdeka 7

Napisano

Kopara opada. Podstawka by się przydała. Świetny model

Napisano

Zaden czolg nie jest matowy model wykonczony lakierem satynowym vallejo.