Pablo G. Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Hejka! To mój pierwszy pokaz modelu w sieci. Model Tamiyi w skali 1/35 z fototrawionym zimmeritem, reszta z pudełka. Zapraszam wiec do oglądania i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Nic dodać ,nic ująć pięknie wykonany model.Tylko ta kolorystyka twarzy figuranta trochę mi niepasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Sam czołg super, a figurant troszkę gorzej - choć sam z nimi mam problemy więc się nie czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Piękny model tylko czy godło dywizji nie było na zimmericie z boku wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Ładnie wymalowany. Tylko figurant psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Dzieki za komentarze. Ta figurka na żywo wygląda ciut lepiej ;) A co do oznaczenia to jest dobrze, załaczam zdjęcie http://www.konflikty.pl/z,Galeria_do_artykulu,1785,zniszczony_tiger_ii_z_505_schpzabt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Cześć, Bardzo ładnie sklejony model (duży plus za blaszkowy zimmerit bo wiadomo powszechnie, że trudno osiągnąć tym produktem dobry efekt - Tobie się to udało), podoba mi się jako całość choć moim zdaniem wyszedł jakiś taki szaro-bury, brak czegoś co przyciągnęło by uwagę do tego modelu. Nie zmienia to jednak ogólnego wrażenia, które jest bardzo dobre. P.S. Jak ze sklejalnością tego zestawu bo słyszałem, że góra kadłuba z wanną są nie najlepiej spasowane i trzeba szpachlować? Polecasz ten model? Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Według mnie sklejalność dobra, ze względu na blaszkowy zimmerit część szpachlowania odpadła. Mój miał uszkodzony przód na łączeniu zakładek przy przednich płytach pancernych. Naj mniej pasuje łączenie wanny z bokiem kadłuba ale tego nie widać, a i tak tam aplikuje się błotko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Ładnie Ci wyszedł ten KT. Tylko trochę mi brakuje więcej śladów zużycia przy włazach kierowcy i strzelaca oraz na górnej powierzchni wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Słabe zdjęcia mało co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Augustyniok Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Dumo rozbawiłeś mnie do łez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 O sąsiad Dumo ma nieco racji bo zdjęcia są dość ciemne, ale coś tam przecież widać. Podoba mi się podwozie. Góra też niczego sobie. Na buźka załoganta i te rdzawe zacieki. Jak na mój gust powinny być nieco bardziej subtelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Hej, ładnie wykonany model. Sam sklejam ten zestaw. Gąski zestawowe? To na co bym zwrócił uwagę to numery taktyczne. Nie jest to twój błąd ale Tamiyi. Chodzi o to, że duży nr na armacie oznaczał kompanię, w tym przypadku drugą. Małe oznaczały nr czołgu w kompanii, w tym przypadku 13. To nam składa się na nr 213, czyli na tyle wieży powinien być nie 132 a 213. Jako dowód podaję TEN link, gdzie możesz zobaczyć jak przekładały się numery z armaty na numery na wieży. Oczywiście mówię tu tylko o sPz.Abt 505. Pozdrowionka, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Gąski są zestawowe, jedyną inwestycją w ten model był zimmerit ;) P.S. W której mieszkasz części Gliwic sąsiedzie? Ja w okolicach radiostacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dumo rozbawiłeś mnie do łez... Mam Cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Słabe zdjęcia mało co widać. I po raz kolejny podpowiem namiot bezcieniowy+oświetlenie+tła Panowie to nie jest drogie, a efekt super. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 piękna praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi