Piotr_P Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 galeria skończonych modeli. wątek warsztatowy tutaj viewtopic.php?f=87&t=49539 KW-3 KW-220 grupowo zdjęcia w zasadzie pierwszy raz robione w dziennym świetle.Niestety dzisiejsza pogoda jest kapryśna więc efekty są rożne. Nie mialem też swojego magicznego grosika więc dla kontrastu mały pomagier z Lego z zestawu syna Ze zdjęć nie jestem zadowolony więc jeszcze pewnie dorzucę jakąś partię fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 W zasadzie modele spoko, kilka elementów moim zdaniem można było wykonać lepiej np wyloty spalin na górnych płytach można było rozwiercić przy pomocy stożkowego frezu dentystycznego. Liny holownicze najbardziej biją po oczach, stanowczo za cienkie, zaopatrz się w linkę plecioną 0,6 mm od Eureki XXL rozmiar spoko do sowieckich czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Dzięki za uwagi. Wyloty próbowałem już wiercic na ISU-152-1. Marnie wyszło więc wolałem zostawić choć jeszcze jest szansa to zmienić. Co do lin masz 100% rację. Powinienem użyć grubszych drucików. Też da radę zmienić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 jak rozumiem linki sam zaplatasz także grubość poszczególnych drucików jest spoko, kwestia dodania dwóch trzech do splotu powinno załatwić sprawę albo poszukaj tego zestawu http://www.eurekaxxl.com/metal-wire-ropes/lh-01-0-6mm-metal-wire-rope-for-afv-kits bądź któregoś dedykowanego do KW, IS. Niewielkie to pieniądze a efekt dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Sam zaplatam. Trudno uwierzyć ale na tych linach jest sześć czy siedem osobnych drucików. Więc to kwestia jednak gruości tych drutów. Miałem obawy do grubszych ale widać byłem w błędzie. Efekt Eureki jest dużo lepszy bo przypomina prawdziwą linę. Mnie wychodzą nierówności i jakgdyby co jakiś czas kuleczki czy jak to nazwać. Muszę jednak zrobić zakupy chemii i dodatków ,a nie tylko modele i modele ;) Sporo można zrobić samemu ale czasem szybciej i mniej stresująco jest kupić gotowy produkt. Zresztą po to one są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 bardzo ciekawe pojazdy. I znakomicie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Bardzo ładne modele. Szkoda tylko, że nie w 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Kv-3 pamiętam z WoT'a i miło go wspominam Modele bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Całkiem zgrabnie wyglądają te modele Pogratulować mogę ukończenia projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Modele wyszły przyzwoicie. Co do detali to skala tama swoje ograniczenia i trzeba się z tym pogodzić. NIe wiem jak skręcasz liny, ale używając wiertarki uzyskuje się zadowalające efekty. Jednak ja ostatnio wolę kupić z Eureki i się nie męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Liny skręcałem ręcznie. Do tulejki średnicy ok2cm przyklejałem na obwodzie druciki i powoli kręciłem. Gdzieś taką metodę w necie znalazłem lub na forum ktoś pokazywał. Nieważne. Biorąc po uwagę cenę Eureki to już przeszłość raczej ,choć jeszcze popróbuję takndla swojego ego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Wiertarką robisz tak - jeden koniec do imadła, drugi owijasz wokół haczyka który mocujesz do wiertarki akumulatorowej. No i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Wreszcie coś innego i oryginalnego. Wykonanie bardzo mi się podoba. Brawo za temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Super rodzinka KW powstaje Wykonanie jak zwykle na wysokim poziomie. Wnioskuję o kolejnego braciszka z klimatów WoT'a - KW-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Na razie coś innego powstaje.... Też w klimacie WOT i z rodziny podwozia IS-3.....czyli?............ Na KW-5 przyjdzie czas bo też jest w planach....ale oprócz podwozia po niewielkich przeróbkach trzeba będzie wszystko od podstaw robić.....raczej szybciej powstanie Object 212. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Genialne cieniowania i washowanie się na wieży ułożyły, kadłub tak samo bardzo przyjemny. Aż ciężko pomyśleć, że to 72. Proszę powiedz, że zrobisz KW-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Cieszę się że modele się podobają. Jednakże na więcej trzeba poczekać. Na razie gotowe modele...na scratch'e przyjdzie czas... Ktoś wogóle robi Behemoth'a?! Hmmm.... Oj bo się podejmę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Robić nie robi pewnie nikt, ale w sumie, wszystko co potrzebne to na rynku jest Przecież na dobrą sprawę do połączenie dwóch KW-1 z jednym KW-2, plus tam kilka dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Bardzo lubię takie cieniowanie, trochę malarstwa w modelarstwie Modele na duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Podobają mi się te Soviety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi