Piotr_P Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Kolejny z rodziny KW czołg,po raz kolejny od PST Legendarny "Zwycięstwo będzie nasze". Legendarny postrach z Rosji. KW-1 z dodatkowymi arkuszami stalowymi (ekranami) przykręcanymi do wieży i kadłuba. Czytałem,że pomimo pogrubiały pancerz i to sporo to jednak było to ich piętą achillesową, gdyż otwory na śruby osłabiały znacznie pancerz właściwy. Ma to sens. Niemniej jednak oto on: Z dodatków tylko lufa RB Model i liny Eureka bez haków. Gąsienice odlewane w żywicy i przeznaczone pierwotnie do IS-2 z zestawu Italeri. O niebo lepsze niż zestawowe,swoją drogą najgorsza część zestawu PST... Malowanie klasycznie dla mnie LifeColor 4B0 AFV Green plus pigmenty Vallejo Oryginał Niestety jak wszystkie moje model i ten ma babole. Oryginał wygląda na to że miał ekranowaną tylko wieżę i brak jednego schowka na gąsienice na lewym błotniku,niestety zdjęcie znalazłem stosunkowo niedawno,po skończeniu modelu...a jakże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Kawał dobrej roboty Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja po prostu uwielbiam serię KW ....a oprócz gąsienic PST robi kawuszki rewelacyjnie,i prawie wszystkie z rodziny są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Podoba się. A kto wie czy zasobnik nie został zdjęty zanim zrobili mu fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Też uważam, że do stanu tego typu elementów wyposażenia nie należy aż takiej wagi przykładać.. jednego dnia zasobnik i schowek były, drugiego się zgubiły, a trzeciego akurat ktoś zdjęcie zrobił.. Nie miałem wcześniej okazji pochwalić, ale cała Twoja rodzina KW bardzo przypada do gustu.. I warsztatowo, i tematycznie. Kolejny KW zupełnie nie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Super maszyna - wiadomo KW. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 ...swoją drogą najgorsza część zestawu PST... Zestawów PST w ogóle, te żywice naprawdę działają in plus. Fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Fajne model! Osobiście lubię modele z PST, ale po JSU-152 powiedziałem sobie, że czas od nich odpocząć . Niby są blachy Parta, ale na koła i gąsienice niewiele da się poradzić . No, ale mało jest modeli radzieckiej pancerki w '72, zwłaszcza z rodziny KW i JS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Da się poradzić tylko to sporo kosztuje. Piszę tu oczywiście o OKB Grigorov. Gąsienice są jeszcze z ACE blaszaki ale trudno dostępne. Koła sa niezłe tylko za szeroko odsadzone od siebie. Trzeba je spiłować . Nad średnicą się nie zastanawiałem. W PST to właściwie te dwa elementy są najgorsze. W zasadzie jeden. Gąsienice. Ale tu już sobie poradziłem robiąc formę pod żywicę. Z tej rodziny chodzi mi po głowie Pz.Kpfw.753 ® czyli KW-1 z działem KwK 40 oraz KW-2 z działem 107mm...kwestia czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi