Markuz Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Witam, Model ukończony. Co prawda miałem robić galerię po ukończeniu podstawki, ale muszę nad nią jeszcze trochę popracować a to może potrwać, więc na razie galeria samego modelu. Model to Tamiya w skali 1:48 waloryzowany blachami fototrawionymi i lufą aluminiową Abera, dodałem również linę Eureka. Malowany zestawem 4BO Russian Green od AK Interactive, brudzony pigmentami i specyfikami, Vallejo, Mig i AK Interactive. Figurka to żywica firmy CMK. Warsztat można zobaczyć tu KLIK Widoczne na niektórych zdjęciach paprochy zostały już usunięte. Życzę miłego oglądania. Cytuj
Tremac Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Witam Model robi wrażenie. Kawał dobrego modelarstwa. Wsjo charaszo. Troszkę zeszło ale warto było obserwować Czekam na kolejne Cytuj
hiwis Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Mnie się podoba, a na podstawce będzie jeszcze fajniej. Co następne? Cytuj
Mikele Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Przyczepiłbym się, a nie ma do czego Naprawdę gitesowy model. Cytuj
bazylms Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Marcinie bardzo ładny model. Jedynie czego mi troszkę brakuje to stosunkowo charakterystycznych dla tego typu zawieszenia nierówności w górnym biegu gąsienicy. Ale nie umniejsza to w żadnym stopniu efektu jaki uzyskałeś. Cytuj
Markuz Napisano 7 Września 2016 Autor Napisano 7 Września 2016 Dzięki koledzy za komentarze. Krzysiek niestety w 1:48, żaden producent nie pomyślał o gąsienicach ogniwkowych do teciaka. Natomiast w zestawie Tamiya górny kawałek gąsek jest jednym odlewem i jakiekolwiek jego naruszenie wiąże się z ryzykiem, że gąsienice będą za krótkie. Cytuj
hiwis Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Teciaki z Hobby Bossa mają chyba bardziej pofalowany górny odcinek gąsienicy, no i są dostępne żywiczne gąski do T-34, które łatwiej tak ukształtować. Choć dla mnie "Suczka" w wykonaniu Merkuza i tak super się prezentuje Cytuj
bazylms Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Cytuj
Mikele Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 To może za ciosem o 1:72 pomęczysz człowieka, co? Cytuj
Mikele Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Wziąłbyś jakieś plastiki z tej skali do ręki to zrozumiałbyś desperację Cytuj
Markuz Napisano 7 Września 2016 Autor Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Krzysiek jak masz takie mozliwości to było by super. W 1:48 jest kilka modeli z rodziny T-34 które wato postawić na porządnych gąskach Cytuj
hiwis Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Wziąłbyś jakieś plastiki z tej skali do ręki to zrozumiałbyś desperację Miałem dość różnych gąsienic "72" w rękach i desperacji nie widzę Poza tym są świetne jak na tą skalę żywice. Ale nie róbmy koledze gąsienicowego śmietnika w temacie Cytuj
Rack Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Świetny model . Ciekawe, co następne weźmiesz na warsztat . Cytuj
Tremac Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Krzysiek jak masz takie mozliwości to było by super. W 1:48 jest kilka modeli z rodziny T-34 które wato postawić na porządnych gąskach Dwa lata temu w Telford gadałem z panem od Friulii i raczej poza tym co ma w ofercie nie miał w planach rozszerzyć asortymentu 48ki bo licho się sprzedaje. Cytuj
Markuz Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 Przedstawiam kilka zdjęć końcowej galerii SU-122. Trochę to trwało ale udało się dokończyć podstawkę już jakiś czas temu. W między czasie model został wyróżniony na konkursie w Mińsku Mazowieckim oraz na V Warszawskiej Fieście Modelarskiej. Cytuj
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Gratuluję nagród. Z podstawką jeszcze lepiej wygląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi