damian70n Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich . Chciałbym wam zaprezentować mój najnowszy projekt Polskiego F-16D. Do zestawu kinetica dokupiłem dodatkowo blaszkę foto-trawioną z Eduarda i dysze wylotową firmy ARIES . Na pierwszy ogień poszły siedzenia . Z materiału stosowanego do wykładania pudełek z biżuterii wyciąłem charakterystyczne ''misiowe'' obicia. I rozpoczęta budowa kokpitu : Cytuj
Cinekf1 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 obetnij czujniki ciśnienia na fotelu, nasze jastrzębie ich nie mają Mają, tylko ze w złożone, rozkładają się po katapultowaniu: Cytuj
Marcinej Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Blaszki Eduarda jak zawsze w odpowiednim kolorze Fotel - w 1/72 byłby ok, ale 1/48... ubogo. Żywiczne pewnie drogie, popracuj nad tymi co masz i będzie ładnie Zapuść coś washa, suchy pędzelek, jakieś drobiazgi Tyle czepialstwa. Relacje będę śledził bo mam chrapkę na tego Kinecta... Cytuj
damian70n Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Postaram się coś poprawić z tymi fotelami . Dzięki za uwagi . Cytuj
Mikolaj75 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Cześć Damian, kokpit wygląda całkiem dobrze, ale czynisz wiele aby utrudnić nam jego ocenę i odbiór przez to fatalne tło. Spróbuj na jednolitym - pozdrawiam, Mikołaj Cytuj
young Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 I bierz pod uwagę co piszą inni ;) Odbiorniki ciśnień do złożenia, zagłówek fotela czarny - Leszek wrzucił zdjęcie. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)... Cytuj
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Odbiorniki ciśnień do złożenia. Kalki z zestawu będą? Jeśli dobrze pamiętam strasznie ciemne są tam numery boczne (i nie tylko?)... Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tym odbiornikiem ciśnienia .Jakbyś mógł na zdjęciu pokazać która to część to był bym wdzięczny ? A co do kalek to fakt numer boczny to jest czarny ,a powinien być ciemno szary będę to musiał jakoś stonować ,a to co się da to spróbuje namalować . Cytuj
damian70n Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Oto jedna z części wlotu powietrza: Maszynką do paznokci zeszlifowałem okropne nadlewki : I wygładziłem papierem ściernym : Po wszystkim nałożyłem szpachlę i zostało wyszlifować i wygładzić . Cytuj
Apache Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 No pieknie pięknie Będe kibicował i obserwował temat ! Cytuj
zbychm Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Zasiadam w pierwszym rzędzie, rozgrzebałem ten model w zeszłym roku i leży, więc chętnie pokibicuję Cytuj
Marcin Witkowski Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Drążki sterowe, joysticki tak na prawdę, wkleiłeś tyłem na przód. Czyli odwrócone o 180 stopni. Ładne zdjęcie fotela kolega Ci podlinkował, skorzystaj z niego i popraw ACES w swoim modelu. Malowanie zrobiłeś niewłaściwie; zagłówek w na większości powierzchni powinien być czarny, a ten "łosz" sprawił, że wyglądają nie jak detale z cieniowaniem, a jak brudne elementy. Czujniki ciśnienia, to te skromne "czułki", które w Twoich fotelach odstają na boki u szczytu zagłówka. Na podlinkowanym zdjęciu doskonale widać, że w wersji fotela stosowanej w Jastrzębiach te detale są rozkładane dopiero w momencie wystrzelenia fotela (oby się nigdy nie musiały rozłożyć). Ja to u siebie, nie starając się by było 100% detali (źle pomalowany jest też materac - model powstawał kiedy nasze F-16 jeszcze nie latały), zrobiłem tak: Cytuj
damian70n Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 Już pomalowałem na czarno zagłówki i odciąłem czujniki ,odwróciłem joysticki. A ten mechanizm co jest zboku zagłówka znajduje się z obu stron ? Cytuj
damian70n Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 Poprawione fotele ,odcięte czujniki i dorobiony mechanizm na zagłówkach : Cytuj
szarymouse Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Nie jest pod światło tylko obiekt jest oświetlony z drugiej strony A to już spora różnica Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi