woto Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Wojtek. Nadszedł czas na mój pierwszy warsztat. Model to PzKpfw IV Ausf. J Dragona. Jak na mój gust to wypraski bardzo ładne, mam nadzieje, że go nie zepsuje swoim skromnym doświadczeniem. Życzę miłego śledzenia wątku i proszę o wszelkie uwagi i podpowiedzi. pozdrawiam montaż elementów wanny wraz z układem jezdnym poniżej moje wcześniejsze modeliki, myślę, że nie są aż takie tragiczne żeby je pokazać, oba ze stajni ITALERI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Zasiadam. A poprzednie nie są wcale złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 To zasiadam obok Krzyśka póki jest miejsce .Tym bardziej że przymierzam się do tej czwórki. Te ekrany siatkowe mają coś w sobie.Możesz napisać coś więcej o zawartości pudła? Chodzi przede wszystkim o dodatki.Blachy,lufa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 z dodatków to blaszki jak na zdjęciu plus blaszki na pancerze boczne, oraz pojedyncze ogniwka, pleciona linka, i szkiełka lufa tworzywo. Pod tym linkiem jest cała zawartość zestawu, nie wklejałem osobno zdjęć aby nie zaśmiecać http://www.armorama.com/modules.php?op= ... nt&id=5036 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Hej. Fajnie, że zdecydowałeś się pokazać warsztat tego modelu. Nie spiesz się, a na pewno wyjdzie dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Mała aktualizacja, następne zdjęcia będę robił na białym tle bo te wyszły mroczne (chyba że słabe oświetlenie dałem). pancerz z mocowaniem pod gąski mocowanie plus gąski wydechy przymiarka prawego błotnika, zastąpiłem oryginalną plastikową sprężynkę, własnoręcznie zrobionym wynalazkiem. Pewnie po malowaniu nie będzie jej widać jak teraz ale zawsze to jakaś odmiana i powiększenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Ładnie działasz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Witam Dzisiaj pancerniak dostał kółka na przymiarkę, oto jak się prezentuje w gotowych butach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Popracuj nad zdjęciami. Więcej światła i jednolite tło (kup biały brystol). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Tak też zrobię . Zająłem się drobnicą więc nic nowego nie zrobiłem. Szukałem po sklepach drobnego łańcuszka ale nie znalazłem, więc spróbowałem zrobić go samemu. Cudo nie wyszło ale myślę że od biedy będzie . chyba że jest jakiś sposób, żeby go zrobić lepiej. W moim wydaniu oczko ma wymiar grubości szpilki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Witam po małej przerwie. Wiele nie zrobiłem ale pośpiech nie jest wskazany ;-). Powoli składam górę, pewnie zamówię zestaw podstawowy blaszek, chociaż części z zestawu ładnie odlane. części przed złożeniem i poskładane elementy, na razie bez kleju. wyczytałem gdzieś,że wizjer kierowcy był w odcieniu żółtym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Narzędzia będziesz teraz przyklejał, czy po malowaniu? Na razie super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Narzędzia staram się malować osobno i przyklejać przez zabiegami brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 łańcuszek odpowiedni masz w RB-Model, kilka zł za metr - przez internet można zamówić, są różne wymiary - do 1:35 jak znalazł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Doszedł zestaw podstawowy blaszek Abera, więc bawię się drobnicą. Mam pytanie dotyczące skrzynki której fotkę wklejam poniżej. Jest wykonana z drewienka, i teraz pytanie jak ją pomalować. 1. zostawić naturalny kolor drewna 2. troszkę przyciemnić 3. czy pomalować takim samym kolorem jakim będzie malowany panzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 W zasadzie to bez znaczenia jak zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Zmieniłem jednak skrzynkę na tą z dragona, bardziej mi się podobała niż ta zrobione z drewienka dodałem mocowanie pod linę oraz mocowanie pod zapasowe gąski plus jeden zestaw gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Nieźle ci te blachy wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Potwierdzam.Jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Do malowania jeszcze czas długi, ale prosiłbym o podpowiedź odnośnie koloru bazowego. Mam trzy odcienie jak na zdjęciach. 1. ModelMaster - panzer dunkergelb 1943 2. vallejo air - 081- tank dark yellow 3. vallejo air - 025- dark yellow 4 to mix 1 i 2 a 5 i 6 to na kamuflaż zdjęcia na różnych ustawieniach aparatu, drugie bardziej realistyczne kolory (ale to już kwestia monitora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Podstawowy odcień bazowy to kwestia bardzo indywidualna. Wszystko zależy od tego jakie filtry,płukanki,wasche,biedronki itp używasz później. Każdy doradzi Ci odcień z którego sam wychodzi. Osobiście wybrałbym nr 3.Łatwo go zgasić filtrem.Natomiast obydwie kamuflażowe zbyt ciemne. To moje osobiste, bardzo subiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Musisz wyjść z bardzo jasnego podstawowego koloru kamo. Tak jak pisze Templess po wszystkich zabiegach barwa ta bardzo ściemnieje. Proponował bym Ci kolorek taki jak zrobil to Wojtas w tym wątku; http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=29202&p=479913#p479913 Może być nawet odrobinę jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 kwestia też taka że probki kolorow ktore dales nie sa w ogole miarodajne bo zdjecia sa za ciemne, zielony np wyglada prawie jak czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 ten zielony faktycznie ciemny na zdjęciu, taka zgnita zieleń ( wg instrukcji malowania khaki green) myślę że aerografem wyjdzie jaśniej bo pod tą grubszą warstwą pędzla prześwituje jasny odcień, na razie dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 dzięki za linka, podpowiedział mi to i tamto odnośnie koloru bazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi