Kosynier Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Model rozpoczęty w ubiegłym roku, w końcu czas by go skończyć. Model gotowy do malowania. Jakość modelu nie jest najlepsza, lewarek ma taką jamę skurczową że go sobie odpuszczam. Rury wydechowe są już nawiercone (zdjęcia są z etapu przed przewierceniem). Gąsienice zrobione z jakiejś plastiko-gumy, skleiłem je cyjanokrylem. Z racji że cyjanoakryl łapie momentalnie to wpadłem na pomysł aby ułożone gąsienice pokryć od zewnątrz wikolem, po wyschnięciu wikolu zdejmowałem ułożone gąsienice i od wewnątrz zalewałem klejem. Wikol trochę za długo schnie więc zastąpiłem go masą plastyczną patafix, i taki patent się sprawdził. Każda ze stron składa się z dwóch części. NA zdjęciu jedna gąsienica odstaje bo nie jest przyklejona, to jest akurat miejsce w którym będą połączone ze sobą dwa odcinki. Wszelkie uwagi mile widziane. Teraz czas na kilka zdjęć tuż przed kąpielą i malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Szykuje się ciekawe model. Jakieś szczegóły co do malowania, umiejscowienia na jakiejś winietce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Malowanie będzie jednobarwne. Podstawka też jest w planach, z dużą ilością błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ja chętnię popatrzę na ten model i na błotko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Gąsienice zrobione z jakiejś plastiko-gumy, skleiłem je cyjanokrylem. Z racji że cyjanoakryl łapie momentalnie to wpadłem na pomysł aby ułożone gąsienice pokryć od zewnątrz wikolem, po wyschnięciu wikolu zdejmowałem ułożone gąsienice i od wewnątrz zalewałem klejem. Wikol trochę za długo schnie więc zastąpiłem go masą plastyczną patafix, i taki patent się sprawdził. Ciekaw jestem ostatecznego efektu- na razie gąsienice wyglądają beznadziejnie! Ale nie wydaję ostatecznych sądów przed ukończeniem pracy... Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Model pokrył "Mrok" Co do gąsienic to trochę spaprałem sprawę i są troszkę krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Kolor bazowy położony. Nie obyło się bez strat, linka od dźwigu pękła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Będzie jakąś modulacja koloru? Ciekawy projekt. Może się nie znam, ale gąski wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Myślałem nad próbą z modulacją kolorów ale moja pseudoIwata jest trochę rozwalona. Jedynie jest w stanie malować po całości. Co do gąsienic to pod tym kątem nie widać jak krzywo wyszły. Wieczorem wrzucę zdjęcie pokazujące jaki babol wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Obiecane zdjęcia z krzywizną gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Myślałem nad próbą z modulacją kolorów ale moja pseudoIwata jest trochę rozwalona. Jedynie jest w stanie malować po całości. Co do gąsienic to pod tym kątem nie widać jak krzywo wyszły. Wieczorem wrzucę zdjęcie pokazujące jaki babol wyszedł. Dasz radę! Skoro może malować po całości to i modulację spokojnie możesz wykonać. Inaczej model będzie taki zabawkowy, a szykuje się ( coż już pisałem) naprawdę niezłe cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Czołem ! Pięknie ci idzie. Jako, iż robiłem x-dziesiąt tych ICMów to powiem ci odnośnie gąsek. Krzywo poszły dlatego, że dałeś rolkę małą za kołem napędowym, ona blokuje mocowanie koła napędowego, a jak jej użyjesz to koło napędowe zamontowane jest za szeroko i stąd twój problem, ja rolki wywalałem (i tak nie widać) i problemu nie było. Poza tym oglądam dalej. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Krzywizna wynika bardziej z mojego lenistwa. Jak kleiłem ogniwa to nie przykładałem ich do linijki. Następnym razem nie powtórzę tego błędu. Co do CM to spróbuję rozjaśnić tylko wystające elementy. W końcu kiedyś trzeba spróbować nowych technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Wygląda fajnie ,spróbuj chociaż środki paneli rozjaśnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Zrobiłem coś co można nazwać CM, ale raczej nie pełnym. Po raz pierwszy zastosowałem taką technikę. Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Pędzlem malowałeś te elementy? wygląda obiecująco idz za ciosem i moduluj dalej ,ciekaw jestem jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Malowane pędzlem, jak popatrzyłem na zdjęcia to zauważyłem które elementy można jeszcze podciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Pomalowałem bandaże Kilka elementów zostało wyciągniętych, więcej nie będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Hmm, trzeba przyznać, że ładnie cholera wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Patrząc na twoją "bergepanterę" mam ochotę sobie taką sprawić w najbliższym czasie. Wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 No i jest bardzo dobrze. Czekam na washa inne zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Jest fajnie,jednak szkoda,że nie zdecydowałeś się na rozjaśnienia na większych powierzchniach.Przy jednolitym kolorze bazowym model w ten sposób bardzo zyskuje na wyglądzie.I nie trzeba do tego żadnego super aero można to zrobić nawet jedno funkcyjnym aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Przy następnym modelu pójdę o krok dalej i spróbuje zrobić CM. Duże powierzchnie planuję zróżnicować "biedronką". Cieszy mnie że na tym etapie jest pozytywny odbiór. Dzisiaj udało się dodać nowe kolory (deski, tłumik). Przy tłumiku zastosowałem metodę z pigmentami, z efektów jestem zadowolony. Na zdjęciach zauważyłem że muszę zapuścić czarny do wewnątrz rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 26 Października 2011 Autor Share Napisano 26 Października 2011 Zrobiłem pierwsze filtry i nie zauważyłem dużej zmiany. Do filtrów użyłem Yellow Ochre, później Umbra Natur. W związku z tym mam pytanie czy robić kolejny filtr, czy zdać się na to że wash i pigmenty stonują kolory Kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 A gdyby zrobić filtr z ciemnego brązu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi