Jump to content

Chevrolet Camaro SS 350 1967

zbiegu
 Share

Recommended Posts

Edelbrock to są silniki. Piękny samochód.

Edelbrock robi osprzęt i zestawy akcesoryjne do samochodów. Wiem bo sam je montuję u kolegi :

th_cabrio.jpg

Można jeszcze do Mustanga założyć zapłon MSD i wiele innych gratów jak w tej laleczce, zobacz fotki na dole

http://www.stajniamustangow.pl/samochody/zrealizowane/ford_mustang_grande_1970/index.php

A kto z kolegów prowadził taką furę ?

http://www.stajniamustangow.pl/samochody/zrealizowane/mercedes_280_sl_1969/

Ale nie ma to jak gulgot Mustanga V8 albo BUICKA Riviery

z siedmiolitrówką pod maską

http://www.stajniamustangow.pl/samochody/zrealizowane/BuickRiviera1966/

I ja to mam na wyciągnięcie łapki che che che

A tutaj próbka gulgoczącej V8 niestety kręcona komórką więc nie ma takiego dźwięku jak w rzeczywistości.

th_rondo.jpg

th_wyjazd.jpg

• 2 months later...
Paweł Czarnocki Wy to w Polsce robicie ?

No tak podzespoły ale silnik wychodzi jako całus od Edelbrock chyba nie? w Over Halin tak było xD

W Polsce w Polsce a jak !! W niektórych autach silnik zostaje w oryginale a w niektórych zostaje blok silnika i dochodzą "gadżety". A jest co dobierać, rozrządy, tłoki, wały , pompy , gaźniki, aparaty zapłonowe MSD uuuuuu lista na kilometr

Nie no pozazdrościć takiej pracy

Mam jedno pytanie jak duży jest w Polsce rynek na takie samochody ?

Czy zostają u nas czy raczej Niemcy kupują

To nie jest moja praca etatowa, raczej zamiłowanie, hobby, ja tylko pomagam. A czy jest w Polsce rynek na takie auta ? Nawet nie wiecie jaki !! Wypasione AUDI, BMW czy Merc już niektórych nie kręci bo takie auto ginie w tłumie. A taki Mustang to już inna bajka. No i takie auto nie traci na wartości więc jest to forma lokowania kapitału.

• 5 months later...

Świetna zdjęcia, ale mała errata do opisu modelu.

jest to rocznik 1968, a nie jak podałeś 1967. Jedyna różnica między nimi jest taka, że w 1967 roku w drzwiach z przodu montowane były trójkątne szybki, a w 1968 już z nich zrezygnowano.

1967:

chevrolet_camaro_ss_1967.jpg

1968:

1968_Chevrolet_Camaro_Rs_Automobile.jpg

Dodatkowo, ponieważ model ten wypozażony jest w chowane żaluzje na światła (z pakieru RS), dlatego był on nazywany SS/RS. Camaro SS we wszystkich rocznikach 1 generacji były nazywane modele bez chowanych świateł, a te z kolei znów różniły się w rocznikach 1967 i 68 kształtem kierunkowskazów i samego grilla.

1967:

67camaro.jpg

1968:

80.gif

Jesli chodzi o sam silnik - na pewno nie jest seryjny, bo nie było w ofercie seryjnej zasilanych dwoma czterogardzielowymi gaźnikami, ale tu się nawet nie będę rozpisywał, bo można o tym napisać książkę. Dla zainteresowanych polecam stronę Muscle Car Club.

• 10 months later...
  • 1 month later...
  • 6 years later...

Autko marzenie

Poczytałem trochę postów i żadnego nie znalazłem w stylu: Czy aby nie jest zbyt czyste ? Bez washa i plam oleju i z tymi chromami wygląda zabawkowo. Hm w realu jest ok, a wykonany model byłby be ...