rafalg78 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Rozpoczyna moją pierwszą relacje. Będzie to Su-27 firmy Academy w skali 1:48. Do modelu mam kilka dodatków. Będe je pokazywał w miarę budowy modelu. Na początek kokpit Aires. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Świetnie się zapowiada. K-36 zrobiony wręcz popisowo. Malowanie i "przetarcia" robią wrażenie. Oby tak dalej. ... Podzielisz się informacją jakiej farby używasz (kolor) do malowania kokpitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Pięknie się zapowiada...Oby tylko został ukończony, to znaczna bolączka na forum... Trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Kokpit malowany farbą ModelMaster: Interior Blue Green, to jest ze specjanlej serii ModelMaster właśnie do Flankerów. Mam też kolory: Flanker Medium Blue, Flanker Pale Blue, Flanker Blue Gray. To są farby olejne za którymi ja nie przepadam. Wolę malować Vallejo ale bardzo trudno dobrać odpowiedni kolor do Su-27. D A W I D ja też mam nadzieję, że dotrwam do końca. Do tej pory wszystkie modele, które rozpocząłem również zakończyłem Ale rozpoczynam ten wątek również dla siebie, dla większej motywacji. A nic tak nie dopinguje do pracy jak pozytywne opinie Forumowiczów. Liczę też na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Kokpit malowany farbą ModelMaster: Interior Blue Green, to jest ze specjanlej serii ModelMaster właśnie do Flankerów. Mam też kolory: Flanker Medium Blue, Flanker Pale Blue, Flanker Blue Gray. To są farby olejne za którymi ja nie przepadam. Wolę malować Vallejo ale bardzo trudno dobrać odpowiedni kolor do Su-27. Kokpity Su-27 podobnie jaki MiGa-29 i Su-22 były są malowane w odcieniach szarości. Emali MM Interior Blue Green owszem czemu nie ale do Migów 21/23/25 i paru innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Flankerowa kabina: Nie jest to taki ostra zieleń/błekit jak w mig-21. Z kolei mam fotki w których kabina jest szara tak jak w su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Znawcą nie jestem, ale na zdjęciach kokpitów Su-27 widziałem tylko kolor +/- blue green(to co przedstawił kolega Patyk, a nie tam jakieś szarości). Innymi słowy uważam, że Twój kolorek jest dobry. MiGa-29 i Su-22 były są malowane w odcieniach szarości Tutaj się zgadzam. A tak wogóle to uważam, że to co zrobiłeś do tej pory wygląda naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Kolorek wnętrza jest oczywiście jak najbardziej OK... Wysoko kolega stawia poprzeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 O szare, właśnie takie Zwykły Flanker: Szparka: Jak widać odcieni mnogość. Skoro są i takie szare i takie zielononiebieskie to trzeba jeszcze zgrać konkretne malowanie zewnętrzne z malowaniem kabiny. A co do zielono niebieskich to jakbym rękę dał, że są tylko szare to chyba bym cytował Freda z "Chłopaki nie płaczą". Ze względu na młodą godzinę i młodzież forumową cytatu nie przytoczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Bardziej bym stawiał na ograniczone możliwości aparatu + oświetlenie, niż szarość tego wnętrza To które zastosował kolega moim zdaniem jest jak najbardziej OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 I ja tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Kolor u ruskich to może być masakra. Co linia produkcyjna i seria to inne malowanie. Jaka farba na stanie-tak jest malowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Kolor u ruskich to może być masakra. Co linia produkcyjna i seria to inne malowanie. Jaka farba na stanie-tak jest malowane;)Bez przesady. To w głównej mierze mity oparte na podstawie "co ruskie to tandetne". Swoją drogą przytoczone zdjęcia mają mocno rozjechane kolory. Albo pełne słońce, albo lampa błyskowa... W Su-27 nie widziałem innego kokpitu niż zielono-niebieskiego... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Suma sumarum też skłaniałbym się ku odcieniowi niebieskawej zieleni czy też na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Skleiłem kadłub. Zajęło mi to prawie tydzień. Kleiłem etapami, zaczynając od ogona, kolejny dzień środkowy kadłub, następnie dziób i na końcu skrzydła. Częściowo poprawiłem też linie podziału. Wszystko pasowało w miarę dobrze. Wg mnie w porównaniu z Migiem 29 też Academy to nawet super. Jednak dużo pracy czeka mnie teraz przy poprawkach połączeń. Wydaje mi się, że formy są już bardzo wyrobione i w wielu miejscach trzeba było dużo naciągać, a teraz szpachlować i szlifować. Częściowo zacząłem robić luki podwozia ale jeszcze wiele zostało do zrobienia. Wykorzystam do tego blachy Eduarda i trochę swojej inwencji. Wykorzystałem poprawiony żywiczny dziób Quickboost. Jak widać na zdjęciach pasuje fatalnie albo model jest źle przeskalowany - nie wnikam ;) W każdym razie czeka mnie duuuuużo szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Wykorzystałem poprawiony żywiczny dziób Quickboost. Jak widać na zdjęciach pasuje fatalnie albo model jest źle przeskalowany - nie wnikam ;) W każdym razie czeka mnie duuuuużo szlifowania. To wina modelu, osłona jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Ostatnie dni spędziłem nad pociskami R-27ET i R-27ER. Pociski są żywiczne, firma "miniarm". Udało mi się je dostać w jednym ze sklepów ukraińskich. Żywice są bardzo dokładnie wykonane, chociaż zdarzyły się też lekko krzywe. Na szczęście jest na to prosty sposób: wystarczy lekko podgrzać i wyprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Dzisiejsza pogoda (-17 st. we Wrocławiu) sprzyja pracy nad modelem. Tym razem na tapecie przednie podwozie. Zachęcam do komentarzy bo strasznie cicho i monotonnie zrobiło się w tym wątku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Hej! Fajnie zwaloryzowałeś przednią goleń Ostatnio skleiłem ten model i wiem ile przeróbek wypadałoby zrobić (cały kokpit!). Radzisz sobie z nimi bardzo dobrze Tak trzymaj! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Rakiety piękniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Galicki Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Podwozie i rakietki super! Dzisiejsza pogoda (-17 st. we Wrocławiu) sprzyja pracy nad modelem. Pogoda sprzyja, ale u mnie na termometrze tylko -8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Piękna praca. Przednia goleń podwozia bardzo ładnie się prezentuje. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej budowie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 No kolego, jak tam postępy? Jestem w trakcie "produkcji" wersji UB i czekam na dalsze relacje żeby może coś podpatrzeć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Dziękuje za zainteresowanie i przedstawiam dalszy ciąg. Tym razem Dysze wylotowe AIRES. Mam prośbę o pomoc w doborze farb. Próbowałem coś dobrać ale ale nie jestem pewien. Interesuje mnie takie malowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Ale te dysze to Ci super wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi