Ł.Sosnowski Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam. Po kilkutygodniowych zmaganiach(WARSZTAT KLIK) model nareszcie mogę uznać za skończony. Jest to w sumie mój kolejny kamień milowy w modelarstwie- pierwszy raz dorabiałem coś więcej niż tylko kabelki i uchwyty, pierwszy raz użyłem friuli, i jeszcze kilku innych materiałów i technik. Dziękuję wszystkim którzy zaglądali do wątku, dopingowali mnie i pomagali w wykonaniu tej repliki. Zapraszam do komentowania Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Rządzisz Bliskowschodnie pojazdy z obiciami mają to coś. Przekonałeś mnie do pewnego zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Miodzio nic dodać i nic ująć ,model solidnie wykonany , ale fotki musisz lepiej wykadrować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No,model wyczesany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No cóż model jaki jest widać. Dla taki jak powinien być czyli z obiciami ale nie za dużo, z przykurzeniem ale nie za dużo. Mam takiego samego jeszcze w pudełku ze wszelkimi dodatkami czyli żywice CMK, lufa RB Model i Friule. Nie długo planuje się za niego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 fajny model Tobie wyszedł, podoba mi się przedmówcy mają rację, coś jest w tych bliskowschodnich pojazdach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 yyyy...może wyda się to Szanownym Kolegom śmieszne pytanie (nie jestem specjalistą od pancerki), ale jak robi się takie realistyczne zajefajne obicia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Co będę gadał, model przepiękny i jak żywy, można oglądać i jeszcze raz oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Piękny,perfekcyjny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2009 Nie moja branża ale powiem że modelik PRIMA SORT - robi naprawdę fajne wrażenie Jedną rzecz, jeśli mogę zasugerować, bym proponował zmienić a właściwie ulepszyć... Mianowicie warto by zakurzyć kartony - wyglądają jakoś tak nienaturalnie w stosunku do stonowanego i sfiltrowanego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Iracka rodzinka powoli rośnie Model ładny, gąski jak prawdziwe, obicia realistyczne, fajowe zasieki ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 No to ja będę głosem opozycji, koledzy już wystarczająco podwyższyli twoje mniemanie o sobie, to z punktu widzenia mojego stylu: 1. Odpryski kształt i rozłożenie nawet fajne, ale takie trochę monokolorystyczne, brak jakiś rdzawych akcentów czy coś, delikatnych zacieków, wiem że tam pustynia ale model ciekawiej wygląda. 2. Mało zapiaszczony. Powinno trochę nawiać piasku w zakamarki pancerza. 3. Mogłeś troszkę bardziej wypolerować gąsienice na narażonych powierzchniach. Pochwałę to (może) dostaniesz ode mnie jak przyniesiesz go na spotkanie, bo coś ostatnio się alienujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Ojojoj, ale się komentarzy nazbierało Dziękuję Wszystkim Po kolei: 93mati Masz rację. A cóż to za zakup jeśli można wiedzieć? Mirek66 Tak, wiem, fotki mi kiepsko wychodzą, będę musiał jakiś statywik kupić.. imek46 Będziesz relacjonował budowę swojej 55 na Forum? Observer Obicia robiłem za pomocą gąbki i mieszanki farb olejnych. Marcin Rogoza Tak, też o tym myślełem, model będzie jeszcze trochę zmieniony (dodatkowy bagaż i wizjery) Tomek Mroczkowski A rośnie, rośnie. Mam nadzieję zrobić jeszcze kilka(naście) irackich pojazdów. stroju Ja ci dam głos opozycji 1. Odpryski kształt i rozłożenie nawet fajne, ale takie trochę monokolorystyczne, brak jakiś rdzawych akcentów czy coś, delikatnych zacieków, wiem że tam pustynia ale model ciekawiej wygląda. Wiem, wiem, ale nie miałem akurat żadnej rdzawej farby. Poza tym tak też mi się podoba 2. Mało zapiaszczony. Powinno trochę nawiać piasku w zakamarki pancerza. Pisaek, pigment mógłby zakryć washa, i sprawiłby że pojazd zlałby się w jedną kupę. Poza tym na modelu w takich kolorach i tak jest słabo widoczny. 3. Mogłeś troszkę bardziej wypolerować gąsienice na narażonych powierzchniach Popieram, wcielę w życie następnym razem Pochwałę to (może) dostaniesz ode mnie jak przyniesiesz go na spotkanie, bo coś ostatnio się alienujesz Aj tam od razu alienujesz. Mówiłem że nie mogę przyjść na zebranie Pancelotu. Na wystawę też nie mogłem, domestosowałem gąski od teciaka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 stroju, Ja ci dam głos opozycji Od samych pochwał lepszy się nie zrobisz, więc ktoś musi wytykać. Czekam na następny twój model aby wgnieść go w ziemię krytyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 przyjmeny w oglądaniu, wyważony jeśli chodzi o tzw "efekty". Mnie się podoba. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 A cóż to za zakup jeśli można wiedzieć? Będzie egipski, styrany i przede wszystkim "piękny" Pt-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 stroju, Ja ci dam głos opozycji Od samych pochwał lepszy się nie zrobisz, więc ktoś musi wytykać. Czekam na następny twój model aby wgnieść go w ziemię krytyką. Wiem, w to nie wątpię A dlaczego u Ciebie taki zastój w warsztacie? Bierz się za BTR-a 93mati Czekam na warsztat z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 stroju, Ja ci dam głos opozycji Od samych pochwał lepszy się nie zrobisz, więc ktoś musi wytykać. Czekam na następny twój model aby wgnieść go w ziemię krytyką. Wiem, w to nie wątpię A dlaczego u Ciebie taki zastój w warsztacie? Bierz się za BTR-a Postanowiłem się zachowywać jak typowy Polak, wszystkich w okół krytykuję a sam nic nie robię , a tak na prawdę to tego Strykera męczę po kryjomu, jak byś bywał na spotkaniach to zastojem byś tego nie nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Tak, wiem, fotki mi kiepsko wychodzą, będę musiał jakiś statywik kupić.. A co ty chcesz , zdjęcia bakteriom robić? Robisz według nie dobre foty. Jednocześnie przekonałeś mnie do zrobienia jakiegoś irackiego teciaka A myślałem ,że nigdy do tego nie dojdzie Dobrze ,że dołożyłeś do niego Friule, model o wiele lepiej się prezentuje, nie ma tego przeskoku pomiędzy tymi plastikami czy tam gumiakami ,a malowaniem pancerza, które tobie wyszło znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Mówiłem że nie mogę przyjść na zebranie Pancelotu. Na wystawę też nie mogłem... Jasne jasne. Po prostu ci sie nie chciało z ciepłego domku wyłazić leniu jeden A modelik oczywiście zacny. Ja bym go osobiście trochę bardzie zabrudziła ale dziękuje ci, że oszczędzasz moje pigmenty. I jeszcze co z podstawką? Miała być Nigdy się za żadną zabrać nie możesz. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Tak, wiem, fotki mi kiepsko wychodzą, będę musiał jakiś statywik kupić.. A co ty chcesz , zdjęcia bakteriom robić? Robisz według nie dobre foty. Jednocześnie przekonałeś mnie do zrobienia jakiegoś irackiego teciaka A myślałem ,że nigdy do tego nie dojdzie Dobrze ,że dołożyłeś do niego Friule, model o wiele lepiej się prezentuje, nie ma tego przeskoku pomiędzy tymi plastikami czy tam gumiakami ,a malowaniem pancerza, które tobie wyszło znakomicie. Dzięki. Może i foty nie są najgorsze, ale mogą być lepsze. Co do teciaka- może T-62 z dywizji Sal-Ah Din? Mówiłem że nie mogę przyjść na zebranie Pancelotu. Na wystawę też nie mogłem... Jasne jasne. Po prostu ci sie nie chciało z ciepłego domku wyłazić leniu jeden A modelik oczywiście zacny. Ja bym go osobiście trochę bardzie zabrudziła ale dziękuje ci, że oszczędzasz moje pigmenty. I jeszcze co z podstawką? Miała być Nigdy się za żadną zabrać nie możesz. Pzdr. Przynajmniej skończyłem teciaka, żebyś mógł sobie ponarzekać. Co do podstawki-kiedyś się zrobi A w ogóle to nie wysuwaj takich poważnych oskarżeń bo zaraz sie do Ciebie przejdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Obicia robiłem za pomocą gąbki i mieszanki farb olejnych Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Bardzo mi się podoba bestia. Malowanie pierwsza klasa, obicia z sensem i z wyczuciem. Generalnie to bardzo wysoki poziom realizmu jeżeli chodzi o wygląd końcowy. Świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikLodz Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ł.Sosnowski Mam pytanie. Czy ten iracki T-55 to jest z konkretnej jednostki czy po prostu iracki bo mnie to interesuje Ogolnie szacun za wysilek ktory cieszy oczy i budzi uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Dzieki Koledzy Ten teciak nie przedstawia żadnego konkretnego pojazdu. Wzorowałem się na kilkudziesięciu zdjęciach, i zauważyłem, że nie wszystkie irackie czołgi miały jakieś oznaczenia jednostki z której pochodzą, a jedynie flagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi