93mati Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Wyjeżdżam z takim czymś, co wręczył mi wysłannik Mikołaja (kurier). PT-76 w barwach Egipcjan, bodajże z '67. Model relaksacyjny, odskocznia od tony blach Na model konkursowy muszę się jeszcze napatrzeć przed zamalowaniem tego złocistego blasku... Na razie in-box Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Będę kibicował. Może szarpiesz się jednak na malowanie z inwazji na Czechosłowację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 PT-76 w barwach Egipcjan A może w barwach jedynie słusznych, czyli IDF? Jeśli nie, to i tak z chęcią pooglądam, zwłaszcza, że na pewno będzie co podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 PT-76 w barwach Egipcjan A może w barwach jedynie słusznych, czyli IDF? Jeśli nie, to i tak z chęcią pooglądam, zwłaszcza, że na pewno będzie co podziwiać Jedyne słuszne są w tym wypadku egipskie. Ewentualnie irackie Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Dzięki Może szarpiesz się jednak na malowanie z inwazji na Czechosłowację Hmmm... nie! Egipskie jest the best A może w barwach jedynie słusznych, czyli IDF? + kilka przeróbek np. FN Magi i kolejny Izraelczyk... Ma być relaksacyjny, czyli po raz 2 egipskie Jedyne słuszne są w tym wypadku egipskie Po raz 3 egispkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 "Ruska" zrób i już ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Jak pisałem - relaksacyjny. Tylko błotniki z Red Bulla i zapięcia do łopat poszły jako waloryzacja Gotowy do podkładu Ciachnę 2 modele Surfacerem za jednym zamachem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jeszcze nie wszystko stracone, możesz zrobić wersję... Vietnamską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ładnie, czyściutko sklejony. Nie było żadnych komplikacji w czasie montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jeszcze nie wszystko stracone, możesz zrobić wersję... Vietnamską Też myślałem o wietnamskiej Ale na egipskim zrobię 2 barwny kamuflaż pierwszy raz aerografem. Nie było żadnych komplikacji w czasie montażu? Żadnej szpachli, wanna z kadłubem dobrze spasowana, tak jak reszta modelu. Jedyny problem to złączenie połówek lufy - trzeba je dobrze przeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 No to za dużo żeśmy sobie nie pooglądali czekam na kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Czołem, czekam na kamo Nie tak szybko Najpierw preshading z czarnej Pactry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Fajnie, fajnie Kamo będziesz malował przy pomocy blu tacka i taśm? W sensie, nie że zamiast aerografu . Bo widzę po modelu, że czarna Pactra ci trochę kropkuje... szkoda by było jakby Ci się tak porobiło, przy malowaniu kamo. Czekam na efekty, jedziesz dalej :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Kamo będziesz malował przy pomocy blu tacka i taśm? Naturalnie Takowe posiadam. Tymczasem baza już położona. Zmieszane Iraqui Sand i Buff Vallejo MC. Były problemy z 1 farbką Vallejo, ale jakoś to wyszło. Będzie jeszcze zwykłe rozjaśnianie. Czy zrobić CM? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Monologu ciąg dalszy... Kamo położone. Może nie jest idealnie odwzorowane, ale w Egipcie chyba aż tak nie dbali o standardy Tym razem nie było żadnych problemów z Vallejo. Pierwszy raz malowałem kamuflaż aerografem Proszę o opinie i rady. Efekty po rozjaśnianiu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 malowanie rewelka, cieniowanie wyszlo super ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo ladnie i czysto, ten zielony akcent swietnie zlamie monotonie pustynnego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo mi się podoba!!! Czy ktoś mi może naświetlić możliwości bojowego użycia amfibii w Egipcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Ale się modele na forum kroją - aż przestanę przeglądarkę zamykać Brawo! świetny pomysł na kamuflaż - dotychczas ten pojazd kojarzył mi się tylko z relacją z czasopisma "komandos" opowiadającą o tym, jak to w czasie wojny Wietnamczycy zaparkowali takie właśnie czołgi w amerykańskiej bazie - mimo walących w pancerz rakiet z M-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolus Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Cos niesamowitego Powiedz mi ten kamuflaż robisz formując plastelinę ? Jak robisz fotografie na takim białym tle ? świetnie sie prezentuje ten model na fotach. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Czy ktoś mi może naświetlić możliwości bojowego użycia amfibii w Egipcie? Np. Przekroczenie Kanału Sueskiego A sam model cud malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Czy ktoś mi może naświetlić możliwości bojowego użycia amfibii w Egipcie? Np. Przekroczenie Kanału Sueskiego Albo Morza Czerwonego, bo po raz drugi już się nie rozstąpi, a już szczególnie nie przed Egipcjanami . A co do modelu, to ci napisałem na nPWM, dobrze że zainwestowałeś w aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Witam, Jeszcze nigdy nie dostałem na tym forum tyle pochwał ten zielony akcent swietnie zlamie monotonie pustynnego kamo. Tak myślę, czy nie pomalować niektóre "haki" lin holowniczych na zielony... a może jakieś koło? Chyba, że to już przesada. Powiedz mi ten kamuflaż robisz formując plastelinę ? Robiłem to masą Blu-tack. Rozwałkowuję i naklejam ją na model. Więcej o tym jest w tym poradniku od reggy: viewtopic.php?t=5934 Jak robisz fotografie na takim białym tle ? Robię je bez sztucznego oświetlenia. W aparacie wybieram tryb manualny i bawię się ustawieniami. Na początku może być ciężko, ale w końcu dochodzi się do takiej perfekcji mały dżołk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Fajnie jest. Może nie maluj detali na zielono, tylko zrób trochę zielonych odprysków - pojazdy z ZSRR chyba były fabrycznie zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Witam, Wszystkie elementy pomalowane, sido i kalki położone... wygląda jak zabawka Teraz czas na wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi