SlawiekD Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Nie szybko, ale praca idzie... Beau dokładnie będzie w wariancie polskim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 To żółte to ta szpachla Tamiyi pokazana wyżej? Konwersja wychodzi Ci pierwszorzędnie... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 To żółte to ta szpachla Tamiyi pokazana wyżej? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jak dla mnie jest to poziom zupelnie niedostepny - mistrzostwo. A dzieki Twoje dokladnej relacji wiele mozna sie nauczyc. Dzieki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 I ty mówisz, że idzie nie szybko? Dla mnie to ogromne tempo, u mnie to dopiero są wolne prace przy modelach A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jak dla mnie jest to poziom zupelnie niedostepny - mistrzostwo. A dzieki Twoje dokladnej relacji wiele mozna sie nauczyc. Dzieki bardzo. Dziękuje! Mi to bardzo przyjemnie! A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy? Tak, to akurat taki klej. "Moment" - marka firmy Henkel na rynku rosyjskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Wjaczesław, skąd ta szachownica na górze płata?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Nexus, to prosto tak... Pozostała szpachlówka, zrobił szachownicu, potem zdjął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Ot шутник jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 gulus, tylko jeśli trochę... Z tej książki w 1981 roku zaczął się mój interes do języka polskiego i marzenie zebrać właśnie Beau Mk.IIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Wjaczesław, mnie chodziło o to, że te samoloty nie miały szachownic na płatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 No i pokazał swoje poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Nexus, szachownicu już zdjął, co by wszystko było wiarygodnie. Niewielka kontynuacja. Naniósł warstwę cienki Mr.Sarfaceru pędzlem Dopóki Mr.Sarfacer wysycha, zrobił reflektory wzlotu/lądowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Naniósł warstwę cienki Mr.Sarfaceru pędzlem Pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Mr.Sarfacer 500 jest grubo ziarnisty, więc pewnie pójdzie jeszcze obróbce papaierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 reflektory są super! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 JBZ, tak. Pędzlem. To poprzednie pokrycie co by wyrównać powierzchnia. Posprzątać defekty. Mr.Sarfacer 500 jest grubo ziarnisty, więc pewnie pójdzie jeszcze obróbce papaierem ściernym. Całkiem wiernie! Jeszcze będzie cienka obróbka drobną papierem ściernym, 1000 i 2500. HubertK,dziękuje! Tylko oni nie świecą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu. PS z czego zrobione są te reflektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu. Dziękuje! Rezygnować od modelarstwa nie należy! Robię zdjęcia dokładne dla owego, co by ktokolwiek mógł spróbować zrobić tak samo. I dla artykułu do czasopism od razu... Zajmuję się wieczorami, po pracy główny. I do wolnych dni. PS z czego zrobione są te reflektory? Reflektory zrobił z plastyku. Odbłyśniki - z folii (aluminiową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Reflektory wyglądają super! Ale piękny Beaufighter się szykuje! Pozdrawiam i nadal kibicuję Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Reflektory zrobił z plastyku. Odbłyśniki - z folii (aluminiową). fajny patent.Poćwiczę na modelu Ki-84 Hayate.Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Dziś zrobił niewiele. Tylko to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Kontynuacja. Szlifowanie i przyklejanie silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 Kontynuacja zbioru. Znów szpachlówka... Zaczynam zbierać podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi