SlawiekD Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Ale masz tempo Dobrze widzę, że są tam fragmenty folii aluminiowej? (te pierscienie trzymające przewód hamulcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Ale masz tempo Dobrze widzę, że są tam fragmenty folii aluminiowej? (te pierscienie trzymające przewód hamulcowy? To albo folia, albo aluminiowa tasma klejaca, sam czasami takiej uzywam, jednak odkryłem cos lepszego - rurki termokurczliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dobrze widzę, że są tam fragmenty folii aluminiowej? Tak, to jest samoprzylepna folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dobrze widzę, że są tam fragmenty folii aluminiowej? Tak, to jest samoprzylepna folia. ZGADŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 ZGADŁEM Chyba nie było trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Witam! Ciąg dalszy prac z podwozia. Taśmą Tamiya i centrum Mascol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Ja już chyba zwariuje, co zobacze pana relacje to az mi serce ściska.Już nie moge się doczekać aż model bedzie gotowy. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Arek17, dziękuję! Chciałbym zebrać szybko i zobaczyć gotowego modelu... Pozostaje jeszcze trochę poczekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2010 Pozostaje jeszcze trochę poczekać! Więc czekamy, czekamy - a ty, SlawiekD, montuj, montuj , bo fantastycznie ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Witam! Tak model, jak i relacja to radość dla oczu moich Jeśli można zapytać - czemu robiłeś od nowa oszklenie? Nie wygląda na zbyt grube i mało przejrzyste. Ale może mi się tak tylko wydaje.. Pozdrawiam! Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 ...a ty, SlawiekD, montuj, montuj Próbuję, próbuję... Jeśli można zapytać - czemu robiłeś od nowa oszklenie? Nie wygląda na zbyt grube i mało przejrzyste. Ale może mi się tak tylko wydaje... Przemek, Tamiya wykonane grubego szkła na blistrze radionavigatora - to może być widziana z boku, wielkie zniekształcenie przeglądu. Oszklenie kabiny z przodu jest dobra przez Tamiya, zostawić jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dzięki Sławiek! Siedzę więc i czekam na kolejne odcinki Twojej relacji, jak na kolejne odcinki ulubionego serialu Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Siedzę więc i czekam na kolejne odcinki Twojej relacji, jak na kolejne odcinki ulubionego serialu Brazylijski model montażu. Lub Meksyku? W Polska, również wykazują wiele seriali Ameryki Łacińskiej, dla gospodyń domowych? Kolejna seria. ;) Montaż wszystkich elementów szklanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Wjaczesławie Powiedz, proszę jak robisz te klosze przy tych światłach pozycyjnych, są takie piękne świetny warsztat, nie mogę się doczekać malowania ;) Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Ironkamil, Ten przejrzysty części Tamiya. Należy starannie klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 31 Stycznia 2010 Powiedz, proszę jak robisz te klosze przy tych światłach pozycyjnych Ten przejrzysty części Tamiya. Należy starannie klejem. I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 A jakim klejem, tak z ciekawości zapytam ? CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 A jakim klejem, tak z ciekawości zapytam CA? A gdzie tam,kleje ca mają tendencje do osiadania się oparów i pozostawiania mlecznego, ciężko pozbywalnego osadu... mi nie dawno jakimś cudem właśnie klej CA oszpecił oszklenie w P400 a nawet nie używałem ani kropli tego kleju ani wewnątrz modelu a ni w obrębie oszklenia...(przepraszam za OT) Ironkamil, Ten przejrzysty części Tamiya. Należy starannie klejem Aaaa. Takie buty myślałem że to był swoisty ręczny wytwór ;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 A jakim klejem, tak z ciekawości zapytam ? CA? Tamiya Extra Thin Cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Czy żarówki w tylnych skrzydłowych światłach pozycyjnych powinny być białe czy czerwone lub zielone tak jak z przodu? Robię Mosquito NF Mk.II z identycznym układem świateł pozycyjnych ale o kolorze żarówek nie ma nić w instrukcji Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Tamiya Extra Thin Cement Jeszcze jedno pytanko : Czy ten klej nakłada się przed złączeniem elementów (przed doklejeniem), czy aplikuje się go po złożeniu? Czynność ta sama w przypadku oszklenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 Czy żarówki w tylnych skrzydłowych światłach pozycyjnych powinny być białe czy czerwone lub zielone tak jak z przodu? Kolorowe światła z przodu (czerwony lub zielony), białe z tyłu. Czy ten klej nakłada się przed złączeniem elementów (przed doklejeniem), czy aplikuje się go po złożeniu? Czynność ta sama w przypadku oszklenia? Pierwsze połączenie elementów, następnie - klej. Szybko rozprzestrzenia się za pośrednictwem połączenia, to jego zasady. Przezroczyste części identyczne. Trudno jest i nie rozumie napisał ... Jestem bardzo mylić... Mogę to zrobić zdjęcia. Jestem jak pies - wszystko rozumiem polskiego, ale nie mogę mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Nie martw się. I tak wszyscy Cię rozumieją. Twój warsztat modelarski mówi sam za siebie. Oszklenie kabiny rewelacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 SlawiekD możesz zrobić zdjęcia, ale i tak rozumiem co napisałeś Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi