SlawiekD Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Witam! Powoli, ale nadal pracować ... Początku naklejki z folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Bare Metal Foil...odsyłam się do diabła...i stamtąd wrzeszczę...GENIALNA ROBOTA! Już kilka razy spadłem z krzesła widząc ten model...następnym razem siądę na podłodze żeby się nie potłuc...Obłęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 No rewelacja ! Ciekawie to wygląda. A nawiasem, w jakim celu nanosisz folie? Pod imitację odprysków farby, czy w ten sposób uzyskujesz ładne, proste linie podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Bare Metal Foil...odsyłam się do diabła...i stamtąd wrzeszczę...GENIALNA ROBOTA! Już kilka razy spadłem z krzesła widząc ten model...następnym razem siądę na podłodze żeby się nie potłuc...Obłęd Dziękuję, mam nadzieję, że krzesło nie jest wysoki? Nie jest to Bare Metal Foil, to samoprzylepna folia aluminiowa... Pod imitację odprysków farby, czy w ten sposób uzyskujesz ładne, proste linie podziału? Dokładnie! I imitację defektów powierzchni (fale, otwory wokół nitów itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Wjaczesław Jeżeli wyklejasz każdą płytę z osobna, to jest to na pewno iście benedyktyńska praca, ale efekt na prawdę oszałamiający Pozdrawiam Kamil PS.Nie mogę się doczekać malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Czyli do defektów powierzchni i do podziału linii ? A kolega Wjaczesław może powiedzieć, czy folia którą używasz to zwykła folia aluminiowa np: http://www.tape.pl/Tasmy_aluminiowe_samoprzylepne-142_2/ czy jakiś wynalazek modelarski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Nie mogę się doczekać malowania. Kamil, ja też. Chcę spróbować tych skutków - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Adrian440, zwykła folia aluminiowa. Takie (przepraszam, informacji w języku rosyjskim ...) - http://www.asd-aviora.ru.mastertest.ru/item/65/#CatalogView Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Adrian440, zwykła folia aluminiowa. Takie (przepraszam, informacji w języku rosyjskim ...) - http://www.asd-aviora.ru.mastertest.ru/item/65/#CatalogView Adrian440 jak na moją znajomość rosyjskiego to dokładnie ta sama. Piękna robota.Tak sie przyglądam od kilku stron i może potrenuję na P51D. Kobitka się ucieszy bo farby nie będą śmierdzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Ta folia jakoś się rozciąga czy musisz jakoś ją podcinać żeby wpasowała się na elementy o skomplikowanych obłościach? Pięknie tutaj to wygląda - moje sprzęty z sąsiednich relacji to biednie wyglądają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Jak tam prace nad Beau-em??? Już dawno żadnej aktualizacji nie było a lud czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Jak tam prace nad Beau-em??? Już dawno żadnej aktualizacji nie było a lud czeka... Wkrótce będę nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Małe kontynuacji. Chociaż tylko folią ... Ale praca nie kończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 To jest folia samoprzylepna, gruba ona jest w porównaniu do takie spożywczej? Pytam dlatego, że od jakiegoś czasu oklejam folią aluminiową Hellcata i tak patrząc na Twój sposób, zastanawiam się czy też by był dobry. Chodzi o to czy folia jest gruba z klejem, czy można po przyklejeniu tak ją docisnąć by wydobyć szczegóły na poszyciu samolotu? I jak zachowuje się na mocniej obłych powierzchniach? Ja osobiście stosuję klej Microscale Micro Foil Adhesive i folię aluminiową spożywczą. No i kolejne pytanie: na folię dasz Metal Primer pod farbę bazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Przygladam sie pierwszy raz i jestem pełen podziwu. Warsztat, kolejnosc wykonywania działań ,poprostu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 To jest folia samoprzylepna, gruba ona jest w porównaniu do takie spożywczej? Tak, folia samoprzylepna. Nie bardzo gruby, to wystarczy. Dobra imitacja poszycia uszkodzeń samolotu. na folię dasz Metal Primer pod farbę bazową? Dame Mr.Surfacer. To wystarczy. Nie potrzeba specjalnych podkład do metali. Przepraszamy, że nie odpowie na wszystkie pytania - problemy z tłumaczeniem na język polski... Po długiej przerwie do kontynuowania pracy. Wkrótce będą miały zastosowanie podkładu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Szczery podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 jestem pod wielkim wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Dziękuję, koledzy! Przygotowuje się do primer. Stopniowo zakończone drobnych szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Dodaje drobny szczegół. Obiekt jest gotowy do gruntowania. I prawie zapomniałem zastosowanie kolorów do wnętrz szklany kokpit ... Zobacz wynik końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Nie dość, że cały model zafoliowany to jeszcze teraz onitowany na nowo. Podziwiam kunszt modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Sławko, dziękuję, imiennik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 I to jest nitowanie! Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 I to jest nitowanie! Z nitowania pośpiechu - podkład powinien być suchy w ciągu jednego dnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi