Skocz do zawartości

Beaufighter Mk.VI, Tamiya 1/48. Konwersja w Mk.IIF.

SlawiekD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

I ty mówisz, że idzie nie szybko? Dla mnie to ogromne tempo, u mnie to dopiero są wolne prace przy modelach

A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy?

macotra21 napisał:
Jak dla mnie jest to poziom zupelnie niedostepny - mistrzostwo. A dzieki Twoje dokladnej relacji wiele mozna sie nauczyc. Dzieki bardzo.

Dziękuje! Mi to bardzo przyjemnie!

Halsey napisał:
A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy?

Tak, to akurat taki klej. "Moment" - marka firmy Henkel na rynku rosyjskim.

Nexus, szachownicu już zdjął, co by wszystko było wiarygodnie.

Niewielka kontynuacja.

Naniósł warstwę cienki Mr.Sarfaceru pędzlem

9EA1EBF9-E3E0-D95B-F7AF-A89284B893AE.jpg

Dopóki Mr.Sarfacer wysycha, zrobił reflektory wzlotu/lądowania.

5476840D-09D7-3839-2F63-9951DFB0CDD0.jpg

7D7A856F-FF5D-C211-D181-F6B0893C671F.jpg

522934BB-CDBE-0A58-2143-FAF49F597FDB.jpg

A67BC102-3A8A-EE82-35F5-3A1B084CF4DC.jpg

CB48FC27-FDCF-DAD5-03E0-9762D87C9925.jpg

F1711DB5-E5FC-498C-4F36-9D501CB83739.jpg

9B0469A2-E68B-5DD6-C42D-33A2D534D82D.jpg

66DE0C6B-4CFD-8B5D-1234-30ABB0D24834.jpg

JBZ, tak. Pędzlem. To poprzednie pokrycie co by wyrównać powierzchnia. Posprzątać defekty.

Adrian440 napisał:
Mr.Sarfacer 500 jest grubo ziarnisty, więc pewnie pójdzie jeszcze obróbce papaierem ściernym.
Całkiem wiernie! Jeszcze będzie cienka obróbka drobną papierem ściernym, 1000 i 2500.

HubertK,dziękuje! Tylko oni nie świecą...

Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu.

PS

z czego zrobione są te reflektory?

Piotr_P napisał:
Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu.

Dziękuje! Rezygnować od modelarstwa nie należy!

Robię zdjęcia dokładne dla owego, co by ktokolwiek mógł spróbować zrobić tak samo. I dla artykułu do czasopism od razu...

Zajmuję się wieczorami, po pracy główny. I do wolnych dni.

Piotr_P napisał:
PS z czego zrobione są te reflektory?

Reflektory zrobił z plastyku. Odbłyśniki - z folii (aluminiową).