p_bladek Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam ponownie wszystkich. Kolejny model z tematyki marynarki USA ukończony. Jest nim Chance-Vought F-8 Crusader (ang. Krzyżowiec) – samolot myśliwski bazujący na lotniskowcach zbudowany przez firmę Chance-Vought z Dallas w Teksasie. Wprowadzony do produkcji w marcu 1957 roku.Jako ostatni myśliwiec amerykański wyposażony w uzbrojenie strzeleckie będące uzbrojeniem głównym. Wersja RF-8 Crusader jako samolot rozpoznawczy była używana przez Stany Zjednoczone dłużej niż jakakolwiek wersja myśliwska tego samolotu. Do budowy modelu wykorzystałem zestaw Hasegawy, kokpit Airesa i blaszki eduarda. Po klejeniu Revell-a, Italerki zapomniałem jak łatwo składa sie hase, to był poprostu odpoczynek. A teraz rzucam wam do pastwienia sie galerię. Ps. do kolegi jajen i epheli starałem sie jak mogłem z tymi zdięciami Pastwcie sie i wpisujcie. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Co tu dużo mówic: Znakomicie!!! Kolejny rewelacyjny model w Twojej kolekcji! Tylko podziwiac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Myślałem że Mieriesjew był jedynym bezstopym pilotem w historii, a tu proszę - w US Navy też jednego mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Piękny model gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Dziękuje Panowie za uznanie Myślałem że Mieriesjew był jedynym bezstopym pilotem w historii, a tu proszę - w US Navy też jednego mieli No niestety na potrzeby projektu pilot pozwolił sobie amputowac stopy Niestety aires nie przewidział zestawowego pilota i niestety on sie tam nie miescił Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Szkoda tylko ze to lotnisko takie sterylne. Poprzednie podstawki bardziej m się podobały. A tak wogole to czekam na hawkeye'a w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Ja tam nie gustuje w nowoczesnym lotnictwie ale ten mi sie bardzo podoba,piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Błagam, nie wstawiaj więcej swoich modeli na to forum, bo w kompleksy wpadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ja się poddaje ;c Model rewelka (czyt. rewelacja a nie revell). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Dzieki koledzy. Nie wiem czemu ale zdięcia nie chca wychodzic ostro. Próbowałem wiele ustawień aparatu mojej lubej ale jakbym go nie ustawił wychodzą gów...... ehm niewyraźne. Chyba jakoś zdiec sie poprawi jak nabędę jakiś lepszy aparat. Pozdrawiam i zachęcam do komentowania. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 p_bladek, jeśli robisz ze statywem to zastosuj przysłonę powyżej f/8. Będziesz miał większą głębię ostrości... może to coś pomoże, jeśli masz problem z ustawieniem AF przez aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Można się dowiedzieć jakimi farbami i jakimi kolorami go pomalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Model bardzo ladny. Jedyne co zwraca uwage na niekorzysc modelu to zle spasowana oslona kabiny. Szkoda ze nie uzyles szpachli. Reszta elegancka. Powodem slabej ostrosci moze byc albo robienie zdjec bez statywu, albo zbyt mala glebia. Ustaw arapat w tryb automatycznego czasu i recznej przeslony. Ustaw jak najwyzsza wartosc przeslony , a aparat sam ustawi czas migawki (bedzie odpowiednio wydluzony, wiec nie dasz rady zrobic zdjec z reki i bedzie potrzebne oparcie dla aparatu). Przy zdjeciach detali uzywaj funkcji "makro". Ponadto programy do obrobki zdjec umozliwiaja podciagniecie ostrosci, co rowniez daje niezle wyniki przy lekko nieostrych zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam. Wszystko fajnie ale ten aparat nie posiada tych funkcji o których Koledzy mówią. W ustawieniach recznych mogę wybrac typy robionych zdięć i to wszystko. Makro, super makro, portret, krajobraz, przez szybę, pod światło itp.... Jedyne co zwraca uwage na niekorzysc modelu to zle spasowana oslona kabiny. Szkoda ze nie uzyles szpachli. Reszta elegancka. Kabinka jest zrobiona na zacisk, żeby można ja było zdiąć bo szczerze powiem malowanie pilota i kokpitu mi sie tak spodobało że byłoby mi szkoda zamknać go na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Nie znam się na współczesnym lotnictwie ale Twój model jest poprostu świetny. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Dzięki za komenty cieszę się że sie podoba Można się dowiedzieć jakimi farbami i jakimi kolorami go pomalowałeś? Na całosć Surfacer Tamiya 1200 Góra to Pactra a42 Dół Pactra a47 white matt Preshading Pactra czarny Matt i pare innych do wykończenia, wiekrzosć to akryle z palety Pactry. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi