Bushi Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 ZiL 131. ICM skala 1/72 Na wstępie zaznaczam, że model został zrobiony przez 2 modelarzy. Był zaczęty przez kolegę z modelarni, ale został skończony przeze mnie. Dorobiłem w nim trochę szczegółów, podmalowałem niektóre elementy, poza tym doszedł: wash, brudzing, podstawka z zielskiem, zwierzyna i bambetle. Barwy cywilne, wzorowane na tym egzemplarzu: Tak wygląda gotowy model, miała być w sumie scenka o zabarwieniu humorystycznym, ale zabrakło figurek... Wykorzystałem rejestracje z zestawu, niestety nie miałem nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Hej! Piękny modelik! No i to poczucie humoru - zwierzęta przewożone razem z toksycznymi chemikaliami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Bardzo przyjemny dla oka model ,za to duże Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Od siebie dodam, że deski na pace wyglądają przepięknie i zdjęcia strasznie je szpecą Ogólnie super wyszedł jak na model który stał na brzegu słoika z rozpuszczalnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Radioaktywne beczki są świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Bardzo mi się podoba. Fajnie pomalowany, plus za cywila - w morzu wojskowych to fajny akcent - no i za humor, który jednak się tu pojawia Rada wujka Dobra Rada: Deski można w skali 1/72 fajnie podrasować robiąc igłą lekarską (cienką) rysy wzdłuż, które doskonale imitują słoje. Oczywiście są ciut przeskalowane, ale efekt wizualny jest bardzo fajny. Oleje imitujące drewno plus wash dają na takiej porysowanej fakturze fajne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Zwierzątka super (świecą w nocy? ) Wielki plus za ruski sprzęt w 1:72 Troszkę powinny być przesunięte bieżniki na kołach w jodełkę, ale to mała pierdółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Poprostu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Piękny Zil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Oczień krasiwyj gruzowik! Trochę szkoda, że osłon reflektorów nie zmieniłeś na druciane, te zestawowe są trochę pancerne - wystarczy spojrzeć na zdjęcie i porównać z modelem. No ale to pewnie efekt pracy dwóch osób nad tym modelem. Natomiast reszta bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Miód z benzynką Faktycznie przydało by się go troszkę odrutować, ale ogólnie świetny model. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 A jak z jakością ICM-u? Jakieś większe "niespodzianki" się pojawiły? Co do scenki to bardzo miły, cywilny akcent, a i humorzaście również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 A jak z jakością ICM-u? Jakieś większe "niespodzianki" się pojawiły? Ciężko powiedzieć, klejeniem zajął się kolega z klubu. Myślę, że spasowanie całkiem dobre, natomiast detalizacja modelu znikoma...przydała by się blaszka z osłonami reflektorów, i kilkoma innymi szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Przyjemna dla oka diorama. Model idealnie wybrudzony i wycieniowany. Bardzo fajne owce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Mam pytanko jak i z czego zrobić taką drogę i trawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Droga/ziemia to wylewka z piasku, wikolu i akrylowej farby artystycznej. Gdy wyschła zrobiłem cieniowanie ciemną farbą akrylową, później przecierkę suchym pędzlem. W niektóre miejsca wtarłem suche pastele kupionych w sklepie dla plastyków. Zieleń na podstawce to produkt firmy Polak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi