Hamilkar Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Ciekawe jak z merytoryczną stroną modelu. Już boxart ma błąd, wersja przedstawiana czyli M1M jest wersją do Afganistanu która została pozbawiona pędników. Tomku tez to zauważyłem, ale jest informacja, że model ma być w 4 wersjach. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Ze strony IBG: "KTO Rosomak is a Polish Armored Personnel Carrier based on the Finnish Patria AMV vehicle. It was used by Polish Army in Iraq and Afghanistan ". Bardzo jestem ciekaw skąd IBG ma takie informacje? Rosomaki w Iraku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Zostaje miec nadzieje ze model bedzie lepszy niz dotychczasowe materialy promocyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Qrna, model jeszcze się nie ukazał, a wy już osądzacie i krytykujecie (qrw... ręce opadają!!). Jak wiadomo, modele IBG są na wysokim poziomie, sklejalność jest bardzo dobra, odwzorowanie detali również. Po co czepiać się szczegółów w opisie, model jest ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Qrna, model jeszcze się nie ukazał, a wy już osądzacie i krytykujecie (qrw... ręce opadają!!). . bo to tak po polsku przecież :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Ale kto krytykuje model? Pokaz mi to bo ja tego najwyrazniej nie widze. Wskazujemy bledy tego co jest, mam osobiscie nadzieje ze autorzy czy pracownicy ibg zobacza ten temat i poprawia to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Jak na razie, to nie ma co krytykować, Box-art ? Bo ktoś namalował pędniki ?. Akurat to jest najmniejszym zmartwieniem. Poczekajcie jak będą dostępne próbne wypraski i wtedy krytykujcie. A co do poprawności modelu, to jestem raczej spokojny, wiem jakie kwity ma IBG do Rosomaka Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Qrna, model jeszcze się nie ukazał, a wy już osądzacie i krytykujecie (qrw... ręce opadają!!). Jak wiadomo, modele IBG są na wysokim poziomie, sklejalność jest bardzo dobra, odwzorowanie detali również. Po co czepiać się szczegółów w opisie, model jest ważny. Bardzo mi się podoba jak specjalista od sprzedaży modeli broni produktu którego jeszcze nie zna. Nie martw się, dobry model sam się obroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Czekamy. Zobaczymy i wystawimy opinię jak będzie w naszych łapkach. Nie ma co grymasić ROSIEK w 1:35 !!!!! Szykuje się HIT roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Szykuje się HIT roku. Oj tak, tak. Będzie Hicior (znając życie, na zachodzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Na zachodzi model jest już w przedsprzedaży - 28 funtów. Czy spotkał ktoś zdjęcie oryginalnego Rosomaka o nazwie "Green Devil"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jarekk musisz się skontaktować z Marcinem Ogdowskim autorem bloga http://zafganistanu.pl/ o ile dobrze pamiętam to miał zdjęcie tego i innych Rośków z własnymi imionami. A jeśli nie posiada to wie gdzie i u kogo szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Stawiałem, że będzie kosztował ok 150zł. Niewiele się pomyliłem ;) 28 funtów szterlingów = 149,985327 złotego polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jak za taki model to... w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 28 funtów to przedsprzedaż z 20 % rabatem. Docelowo 35 funtów. U nas będzie raczej taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 U nas i tak pewnie będzie taniej trochę. Można porównać po cenach na luckymodel i tych od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Pooglądałem sobie własne zbiory materiałów o Rosomakach i mnogość wariantów powala. Myślę, że warto założyć oddzielny temat z poukładanymi opisami wersji. Model IBG na pewno nie obsłuży wszystkich wersji bojowych, ale będzie wiadomo co się da zrobić z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Ciekawa sprawa bo jeszcze producent ceny sam nie zna a już inni znają. Wot, technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Pojawił się w sprzedaży Bedford QLB Bofors Tracktor Gun. http://www.ibgmodels.com/35018.htm http://www.martola.com.pl/pl629/produkty47185/bedford_qlb_bofors_gun_tractor_bofors_gun_not_incl Jeszcze tylko zakup Boforsa 40 mm i piękny zestaw z PSZ do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Ciekawa sprawa bo jeszcze producent ceny sam nie zna a już inni znają. Wot, technika. XXI wiek Panie dzieju, szybsi od ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 A ja bym proponował zmierzyć malunek na pudełku i sprawdzić czy się trzyma skali. Panowie ogarnijcie się, model jest jeszcze w powijakach a wy już się doszukujecie błędów, Ja tam się cieszę, że IBG puszcza w końcu coś polskiego i współczesnego. Może tym modelem zacznie się rodzina Rosomaka, może puszczą też Twardego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 A ja bym proponował zmierzyć malunek na pudełku i sprawdzić czy się trzyma skali. Panowie ogarnijcie się, model jest jeszcze w powijakach a wy już się doszukujecie błędów, Ja tam się cieszę, że IBG puszcza w końcu coś polskiego i współczesnego. Może tym modelem zacznie się rodzina Rosomaka, może puszczą też Twardego. Brawo Bo w sumie wszyscy narzekają, że nie ma takich, czy siakich modeli. A potem się hejtowanie zaczyna. Miał już ktoś ten model w ręce? Prawdopodobnie nie. Więc może poczekamy aż się ukaże. A ja go i tak kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 "Bo nie ma złych modeli...są tylko źli modelarze." Z każdego modelu można zrobić przepiękną miniaturę, trzeba mieć tylko chęci i trochę wyobraźni. Ja kupię dwa na pewno...a może i trzy. Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 "Bo nie ma złych modeli...są tylko źli modelarze." Też się Maćku z Tobą w 100% zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 "Ja kupię dwa na pewno...a może i trzy. Nic nie mów, ja już ściągnąłem fotek do wersji podstawowej z siatkami i bez od groma i ciut ciut. Czekam z niecierpliwością ja i reszta bandy na ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi