skala72 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Dajmy spokój, nie piszmy pracy doktorskiej nt. gąsek do UC. Jak już tak podchodzimy, to ścianka pancerze powinna mieć jakieś 0,02mm. Dla mnie model jest ok i nie będę go rozbierał na części pierwsze, jak mi coś nie pasuje, to poprawiam i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Dajmy spokój, nie piszmy pracy doktorskiej Pracy doktorskiej nie piszemy istotnie, co nie znaczy, że nie ma być porządnie. Moim zdaniem jeżeli model ma być dokładny, to takie jak oryginał musi mieć proporcje, a jeżeli coś mi się nie zgadza na oko, nawet bez przykładania do planów to coś już jest nie tak. Podkreślam, że to moje zdanie, jak masz inne to spoko, miej sobie, nie jest to sprawa życia i śmierci, ale dla mnie gąski nie są, jak to napisałeś "ok". Reszta modelu wydaje się być spoko, więc tym bardziej szkoda bo na prezentowanych zdjęciach tak mnie te gąski bolą, zwłaszcza, że da się lepiej (baz reklamy, tylko żeby pokazać że to możliwe) to też 1/72: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Nie widać obrazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Się zaczeka na blaszki. Pewnie Grigorov już o tym myśli. Spokojnie, na wszystko przyjdzie kolej. Chociaż szlag mnie też trafia, że nowy model, nowe formy, świetna nisza w rynku, a mimo wszystko coś jest schrzanione. A że nie ma alternatywy (jest żywica z Attacka, NIE polecam), to jak się nie ma co się lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 ano, rzeczywiście obrazka nie ma, hmmm. no to linka zapodam: http://henk.fox3000.com/mpk/72016/2/02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Zapowiadane Bussing-NAG 500A / 500S już w sprzedaży. Cena: od 130 do 145 zł. IN-BOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Szkoda, że cena nie idzie w parze z jakością. Moim zdanie kwota znacznie przesadzona. Rozumiem, że zestawy cenowo raczej skierowane do zagranicznych odbiorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Nie do końca się z tobą zgadzam, 130 zł. to nie to samo co 155->165->170..... W zachodnich sklepach, te same modele są droższe, a co do ceny za 1/35, to nie jest ona u nas wygórowana - jak za taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Nie do końca się z tobą zgadzam, 130 zł. to nie to samo co 155->165->170..... W zachodnich sklepach, te same modele są droższe, a co do ceny za 1/35, to nie jest ona u nas wygórowana - jak za taki model. Ja w ogóle nie rozumiem co chciałeś porównać podając powyższe kwoty. Jeżeli miałeś na myśli zestawy np. Dragona to zupełnie inna wyższa półka i w tym przypadku wolę dołożyć 25 czy 40 zł. Fajnie, że IBG wydaje modele ale taka cena za taki produkt to nieporozumienie. Sprawdziłem sprzedaż nowych zestawów na popularnym serwisie aukcyjny, gdzie kilka sklepów oferuje wspomniane ciężarówki. Niestety do chwili obecnej, zerowe zainteresowanie. Nie twierdzę, że istnieje tylko sprzedaż na tym serwisie ale jakiś pogląd na popyt pokazuje. Wcześniejsze produkty w cenie do 100 zł to moim zdanie maksymalna kwota za taki produkt. Dobra cena/jakość to przykładowo ciężarówki wypuszczane przez Zvezdę, gdzie jakość i tak jest wyższa od zestawów IBG. Na pewno sprzedaż będzie z braku alternatywy i chyba na to producent liczy. Proszę tylko nie pisać jak to często się zdarza, że jest to produkt niszowy stąd wysoka cena bo w tym przypadku z pewnością tak nie jest. Dziękuję z mojej strony wszystko w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Sprawdziłeś sprzedaż na portalu aukcyjnym. Super. Ja sprawdziłem u producenta. Wygląda to trochę inaczej niż zerowe zainteresowanie. Rozumiem, że kupiłeś, skleiłeś i jakość Ci nie odpowiada. Przykro mi. Fakt, Dragon to to nie jest i nigdy nie będzie. Ale patrząc na Dorchestera z SKP, który jest jeszcze droższy, podwozie ma niewiele wspólnego z oryginałem a rama to prosty klocek to chyba tak źle nie jest? A zresztą każdy sobie sam zdecyduje co myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 ..... Proszę ciebie, daj spokój, z tą cenową pogawędką. Stać mnie, kupuję, nie stać, nie kupuję - moja bro... sprawa. Napisz do producenta w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 ....nie stać, ... kupuję ... Willysa z Italerki za 34zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Kolejne Bussing-NAG'i w sprzedaży: Bussing-NAG 4500 S - IBG 35012 Bussing-NAG 4500 A - IBG 35013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=15195&mode=thread&order=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Fajnie by było zobaczyć coś nowego w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Marmon-Herrington prezentuje się pięknie i bardzo poprawnie. Można dowiedzieć się jaki typ radiostacji włożono do środka? A ja męczyłem się z żywicą IMA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Radio to Wireless Set no.19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Tak mi w modelu wygląda to na No.19. Tylko czy na pewno od poczatować powinna być "19"? Gdy powstawał samochód M-H tej radiostacji jeszcze nie było. Mam 2-3 zdjęcia M-H Mk II z kampania afrykańskiej z otwartym tyłem i zawsze widać tam radiostację No. 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Porozmawiaj na ten temat z panem Wiliamem Marshallem z RPA. Ja się nie czuję fachowcem w tym temacie a on raczej tak, a na pewno najlepiej z tych których znam. Ale tak na logikę to te radia były od 1940 roku to chyba się mogły załapać na kampanię w Afryce? Ale jak mówię, ja się nie znam na radiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Korespondowałem z nim w temacie podwozia M-H Mk. II walcząc z modelem żywicznym od IMA. Bardzo kompetentny i otwarty pan. W Internecie można wyczytać, że No. 19 zaczęła być produkowana dopiero w 1941. Wobec tego te pierwsze serie nie mogły się na nią załapać. Chyba, że za 1-1,5 roku była decyzja o wymianie. http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Set_No._19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Ja się nie znam. Ale w tym linku co to go podesłałeś to jest napisane, że w 1941 to już weszła wersja Mark II a wcześniej jakiś model Pye. Nie wiem co to takiego. Poza tym Marmony to nie tylko w 1940 jeździły. Mnie nie pytaj. Wszystkie materiały przygotowywał Pan Marshall. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Ja się nie znam. Ale w tym linku co to go podesłałeś to jest napisane, że w 1941 to już weszła wersja Mark II a wcześniej jakiś model Pye. Nie wiem co to takiego. Poza tym Marmony to nie tylko w 1940 jeździły. Mnie nie pytaj. Wszystkie materiały przygotowywał Pan Marshall. Bo Mk I nie sprawdziła się i szybko zniknęła. Pye Radio to firma nie model. (...) Pye introduced the W.S. 19 MK I transceiver in 1941, because of the frequency coverage of the A-set appeared to be too narrow, the MK II was introduced in 1942 with a coverage 2,0 to 8 MHz, split in two ranges. Later a special dial knob was introduced for easier tuning, which came with the Wireless Set 19 MK III, but was often mounted on the MK II sets. (...) Masz rację, od 1942 zapewne znaczna większość brytyjskich M-H miała już Mk.19. Ale ten początek w RPA jest raczej bardzo wątpliwy. Zaczerniliście od tych wczesnych modeli dlatego moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 Wkrótce: Einheitsdiesel with 3,7 cm Breda (IBG 35005) Foto: 2, 3, 4, 5, 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Na FB ukazała się informacja jakoby firma IBG planowała wypuszczenie takowych piękności w 2014r. Czy to możliwe? Było by pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Nie wierze Szkoda że zainwestowałem w diamondy z wespe ba, jeden już nawet rozgrzebany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi