tornado Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 (edytowane) Witam w nowym temacie Zapewne pamiętacie chłodnię, którą zacząłem budować do Titana. Postanowiłem dokończyć ją i podpiąć z innym ciągnikiem, a jest nim Kenworth T600A ze stajni AMT: Za budowę ciągnika zabrałem się rano, a oto co do tej pory zrobiłem: Edytowane 27 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 witam będę z uwagą śledził twoje poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam w nowym temacie Szaleństwo Ostatnio Torni złapałeś tempo-też bym tak chciał . Ale chyba wiem o co chodzi. Żona pewnie nie pozwoliła Ci kupić kolejnego modelu ,dopóki nie skleisz tych co masz.To teraz ostro czyścisz magazyn A powróciwszy do modelu ... To jak zawsze,wszystko sklejone po fachowemu Tylko mam pytanie co do kół. Będziesz zakładał te kołpaki ? Bo paskudnie wyglądają-przynajmniej na pudełku Powodzonka i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 no z uwaga śledzić będę bo z tego co widziałem to można się spodziewać bardzo ładnego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Bodzio to jest specjalna wersja po przeróbkach firmy Canepa. Chodziło tutaj o aerodynamikę. Osobiście robiłbym takiego w kolorach z pudła. Fajnie pasuje no i bazuje na oryginale jakby nie było. Tornado trzymam kciuki za kolejny świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 He he, ostatnio to mi się wcale nie chciało modelować, ba nawet rozważałem co by magazynek przeczyścić i na allegro cosik powystawiać No ale to pewnie dlatego miałem czarne myśli bo trochę chorowałem, ale wróciłem już do formy Pomyślałem sobie: chłodnia rozgrzebana, to trza się brać do roboty a że pierwej ciągnik muszę pomalować co by linie równo wyszły na zestawie, to i wziąłem się za Kenia Co do kołpaków, to już wywaliłem je do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Bodzio to jest specjalna wersja po przeróbkach firmy Canepa. Chodziło tutaj o aerodynamikę. Też tak myślałem że chodziło o aerodynamikę ,no ale jednak brzydkie to No ale wiadomo ,jak chce się robić oryginał to można zostawić Pozdrawiam. Edit: Co do kołpaków, to już wywaliłem je do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Canepa to jedna z osób które ładnie tuningowały ciężarówki, niestety kołpaki tutaj miały inne za zadanie niż wyglądać [również nie przypadły mi do gustu]. Fakt faktem model ciekawy, kolejny ciekawy warsztat, nic innego nie pozostaje jak go dokładnie śledzić powodzenia. PS ani się wasz sprzedawać trucków ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Kolejny ciekawy model ze stajni pana Tornada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 PS ani się wasz sprzedawać trucków wiele rarytasów mógł byś w ten sposób kupić. Andrzeju tez tak chcę mieć chęć do roboty i narzekać ze jest za mała. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Fajnie, że wreszcie ciężarówki wróciły do łask w Twojej modelarni - cieszy to mnie niezmiernie Obyś miał jak najdłużej frajdę z ich budowy. Będę musiał wreszcie Cię odwiedzić i obejrzeć te cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Jestem wszoku. W poprzednim modelu jeszcze pewnie silnik nie ostygnął po zaparkowaniu na półce a tu następny w zaawansowanej budowie . Zapowiada sie ładnie, jak każdy Twoj model Co do kołpaków to też mi sie nie podobają, ale wyrzucenie ich powoduje automatyczni wprowadzenie jakichs dodatkowych zmian w modelu, jak chociazby malowania . A co do sprzedaży modeli to napewno byśmy sie nie obrazili jakbyś troszkę wyczyscił magazyn bo niezłe cacka się tam czają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Będę musiał wreszcie Cię odwiedzić i obejrzeć te cuda Zapraszam Co do kołpaków to też mi sie nie podobają, ale wyrzucenie ich powoduje automatyczni wprowadzenie jakichs dodatkowych zmian w modelu, jak chociazby malowania Zmiany będą Między innymi zastanawiam się czy na dachu sleepera montować spojler, a także mam zamiar zrezygnować z tradycyjnego tłumika, a w jego miejsce dorobić kominy. Bez spojlera i kominów: i z kominami i spojlerem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 A jak z chłodnią sie całość zgrywa ? Osobiście jestem za kominami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 A ja jestem za wersją pierwszą, czyli bez spojlera i bez kominów,albo z kominem-ale pod ramą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Zrób kominy, szwagier na początku jak pojechali do U.S to jeżdził takim. Kiedyś przywiózł film zrobiony z trasy --- śliczne bydlątko to było. Teraz "powozi" Volvem i klnie bo bardzo nisko zawieszone jest to Volvo a on jeżdzi na wysypisko śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Jak najbardziej druga opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 A może by tak dwa kominy z tyłu cos jak Volvo VN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2010 Witam. Osobiście bym zrobił tak. Jedną wersję zrobił z kominami i sleeperem - do połowy samochodu, a drugą połowę bez sleepera i kominów. Model na półce by mi się znudził, to odwracał bym go i miał nowego, tak w kółko. A tak na poważnie, to trudny wybór, bo i ta i ta wersja jest ładna. Ja bym się kierował tym co mam na półce. Mam już amerykańca z kominami więc teraz zrobił bym bez. Wybór i tak należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Dzięki koledzy za Wasze opinie A jak z chłodnią sie całość zgrywa ? Osobiście jestem za kominami. Przymiarki modelu z wiadomych przyczyn zrobić nie mogę, ale dysponuję fotkami w realu: Postanowiłem, ze kominy będą po bokach kabiny, koniec i kropka. Jedynie zastanawiam się nad górnym spojlerem, ale chyba też go zamontuję Tymczasem prace na warsztacie powoli idą do przodu Rama pomalowana i częściowo uzbrojona, będzie jeszcze instalacja i delikatne brudzenie: W silniku dorobiłem kilka przewodów (jeszcze będzie ich trochę), następnie pomalowałem go i zrobiłem wash'a, oraz kilka obić ( w naturalnym świetle wygląda na bardziej brudny, szczególnie wiatrak): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 C.d. budowy. Na ramę nakleiłem kilka tabliczek (kalkomania), zacząłem robić instalację pneumatyczną i trochę śladów eksploatacji (dalsze brudzenie będzie w późniejszym etapie prac) - na zdjęciach kiepsko to wygląda gdyż przy lampie praktycznie nie widać kurzu/brudu, za to rdzy jest jak by dużo więcej Obecnie będę chciał postawić podwozie na kołach, w tym celu pomalowałem bębny hamulcowe, piasty i wewnętrzne felgi (alclad chrom): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Kenio stoi już na kołach zamontowałem także silnik z chłodnicą, a z tyłu ramy podstawę siodła. Samo siodło będzie przymocowane w późniejszym terminie gdyż jego położenie będzie wymagało przymiarki chłodni względem kabiny. Zrobiłem przymiarkę Kenia względem naczepy co by określić się czy mam montować spojler dachowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Chyba się jednak przyda ten spoiler... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Też tak uważam, przyczepa jest za wysoka do wersji bez spoilera, ciągnik wydaje się wtedy bardzo mały w stosunku do niej. Za to ze spoilerem wszystko jest w jak najlepszym porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Kolejny fajny model powstaje Tornado, co to jest to czerwone w polowie ramy? Jakis reduktor? Przekładnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi