tornado Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki Panowie za Wasze opinie Drzwiczki w sleeperze były otwierane czy to Pana zasługa? Ruchome drzwi opracowała firma AMT (o ile dobrze się orientuję Revell robi zamknięte - odlane razem ze ścianami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Zmontowałem kabinę do kupy, szyberdach i boczne szyby w sleeperze przyciemniłem folią. Wycieraczki z pudła wywaliłem a w ich miejsce wstawiłem z KFS'u, no i buda wylądowała już na ramie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Jak już mówiłem, kolejny piękny i zrobiony w zabójczym tempie model ze stajni pana Tornada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Na prawdę cudeńko, a tempo ...... jak na highwayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Wodzu jak zwykle świetna robota !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Zmontowałem kabinę do kupy, szyberdach i boczne szyby w sleeperze przyciemniłem folią. Wycieraczki z pudła wywaliłem a w ich miejsce wstawiłem z KFS'u, [...] Dobrze to wygląda, z wycieraczkami dobre posunięcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki Panowie za komenty Zamontowałem zbiorniki paliwa , wcześniej zmyłem z nich fabryczny chrom i pomalowałem je Alcladem: Zacząłem montować osprzęt w komorze silnika: Postanowiłem zmienić grill na taki jak w oryginale, niestety po pryśnięciu ostatniej warstwy clearu maska spadła z podstawki na dywan Poczekam aż lakier utwardzi się i spróbuję przeszlifować, zobaczymy co z tego wyjdzie, w najgorszym przypadku będę musiał zmyć farbę i malować całość od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Super to wygląda tylko tak dalej. Współczuję tego wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Kurcze...Taka fajna maska była ;/ No ale cóż myślę że wszystko będzie okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Model szybko nabiera kształtów Wypadki zdarzają się nawet najlepszym Wydaje mi się że szlifowanko powinno załatwić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam. Piękny ciąnik. Podoba mi się, a silnik jest pięknie zrobiony. Mam pytanie odbiegające od tematu. - czy duża jest różnica w wielkości modelu (ciągnika lub całego zestawu), między skalą 1:25, a 1:24? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Nie ma zbyt wielkiej różnicy, na szerokości około 3-4 mm, a na długości 12 - 15 mm. Z moich obliczeń wynika, że Kenworth T600 w 1:24 był by dłuższy od mojego o 12,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Nie ma zbyt wielkiej różnicy, na szerokości około 3-4 mm, a na długości 12 - 15 mm. Z moich obliczeń wynika, że Kenworth T600 w 1:24 był by dłuższy od mojego o 12,5 mm. Dokładnie---- właściwie to tylko linijka to wychwytuje, oko nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Poprawiłem maskę silnika, więc pora na małą aktualkę Po przeszlifowaniu lakieru okazało się, że muszę ponownie pomalować maskę, ale tylko miejscowo. Położyłem nowy clear, przeleciałem go papierem 2500 i zrobiłem wstępną polerkę. Przymiarka na sucho: Zamontowałem owiewkę przeciwsłoneczną: Naczepa stoi już na kółeczkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Witam Andrzeju! Dawno mnie tutaj nie było a tu widzę już prawie koniec roboty. Piękną maszynę kleisz, Kenworth T600 to wg. mnie jedna z najładniejszych amerykańskich ciężarówek. Co do modelu, to dwie rzeczy mi się w nim nie podobają: 1) Rama jest jakaś dziwnie krótka (sleeper kończy się zaraz przed tylnym wózkiem) 2) Osłony boczne - pochodzą z wersji tuningowanej (tak ktoś tutaj wcześniej tłumaczył), mnie osobiście bardziej podoba się wersja oryginalna, dość łatwa do zrobienia. Poza tym pięknie wszystko wygląda. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Co do modelu, to dwie rzeczy mi się w nim nie podobają:1) Rama jest jakaś dziwnie krótka (sleeper kończy się zaraz przed tylnym wózkiem) 2) Osłony boczne - pochodzą z wersji tuningowanej (tak ktoś tutaj wcześniej tłumaczył), mnie osobiście bardziej podoba się wersja oryginalna, dość łatwa do zrobienia. Dzieki za Twoją opinię Wygląd osłony to rzecz gustu, mnie podoba się ta co jest Co do ramy, moja jest taka sama jak w tym Keniu: i model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Pięknie pięknie Ale kurcze mimo wszystko brakuje mi jeszcze jakiegoś dodatkowego niewielkiego akcentu czerwieni w górnej białej części . Ale jak już było powiedziane jest to kwestia gustu. Model pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Na prawde dobrze wygląda. Zawsze żałowałem że nie produkują nowoczesnych ciężarówek w skali 1:35. 24 jednak dla mnie za duże A tak z ciekawości tornado gdzie składujesz te modele bo juz sporo tego naprodukowałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanek5 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Mnie zastanawia jedno, skoro rama jest taka zakurzona, brudna i pordzewiała to kabina będzie się błyszczeć jak „ psu jajca” ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 A tak z ciekawości tornado gdzie składujesz te modele bo juz sporo tego naprodukowałeś ?? Sporo modeli sprzedałem, ale trochę jeszcze mam Robi się ciasno więc zamówiłem nową witrynę podobną do tej z pierwszej fotki: Mnie zastanawia jedno, skoro rama jest taka zakurzona, brudna i pordzewiała to kabina będzie się błyszczeć jak „ psu jajca” ? To normalka, zerknij na trucki w realu a przekonasz się jak wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 O kurcze pokażna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Oczywiście kolekcja powalająca z nóg (co wiedzą chyba wszyscy na forum ). Co do pytania szymanka to oczywiście (jak powiedział tornado) jest to absolutna norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Maskę, zderzak i osłony międzyosiowe zamontowałem już na stałe Ponad to doszły reflektory z kierunkami, lusterka i fanfary: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Nic dodać nic ująć . Z tymi wszystkimy dodatkami jest odrazu lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 (edytowane) Bardzo fajnie wygląda Ładnie się zgrywają z dołem te czerwone lusterka. PS Ale te osobówki w 1:8 bydlacko wyglądają z porównianiem do jakiejś cieżarówki 1:24/25 Edytowane 8 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi