Mirek66 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Witam . Czwóreczka schnie to coś sobie trochę poskładałem Spasowanie kadłuba z wanną dość słabe w moim egzemplarzu gdyż kadłub był dość mocno skręcony ale już po bólu .Jak skończę stelażem wezmę się za zimmerit .Jak by ktoś posiadał fotki w/w pojazdu i chciałby się ze mną nimi podzielić byłbym wdzięczny . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Dużo fotek tego pojazdu z 5 dyw.panc.SS Wiking jest w zeszycie z serii militaria "Wiking" - własnie pantery A z malowaniem zimowym. Ja wykonałem taka z podstawowym wehrmacht olive i czarnymi numerami na wieży (bez obramówek) - uniwersalny wzór wschód i zachód. Są zdjęcia takich z frontu wschodniego i z Normandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Jak by ktoś posiadał fotki w/w pojazdu i chciałby się ze mną nimi podzielić byłbym wdzięczny . A jaki chcesz robić?? Z instrukcji? Zimowy czy letni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Dzięki koledzy malowanko jeszcze myślę . Śrubokręt poszedł w ruch wieża prawie skończona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Jak Ty tak ładnie rozprowadziłeś tą masę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Paluszkami zielona a żółta ..tez i kawałkiem blaszki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Powodzenia!podglądam i trzymam kciuki..mam w planach ale dłubanie zimmeritu mnie jakoś zniechęca;)ale się wezmę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 piekna robota ten zimmerit, aż miło patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 zimmerit rzeczywiście pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Wygląda znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Mirku, gratuluję tempa. O ile dobrze policzyłem, to Twój trzeci model na warsztacie. Zimmerit - klasa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 masę rozprowadza się dobrze małym wałeczkiem (obijetnie czy drewniany, czy metalowy) oczywiście namoczony lekko, żeby się nie przyklejał. Ja na pierwszych dwóch modelach rozprowadzałem palcami i srednio wyszło, natomiast "rozwalcowany" już wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Pirx Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 A jaka mase zastosowales do tego niebywalego zimmeritu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Ha.... Widzę że kolega zabrał się do roboty,jaką masą robisz zimerit....?????? słyszałem że dobra jest "poxipolina"-ale nie wiem czy to prawda..... Pozdrawiam i myślę że zobaczymy się w lublinie z tym cackiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 poxilna nie jest dobra ! za bardzo ziarnista i szybko twardnieje. Polecam Green-stuff (to co na wieży tej pantery na przodzie), tamiya epoxy putty, albo miliputa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam . Delikatnie mówiąc dość długo to trwało ale już poskładana Tak to mniej więcej wygląda ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No wygląda rasowo:) Dalej chyba nie odpowiedziałeś jakiej masy do zimmu użyłeś, albo gapa jestem. No to teraz najciekawszy etap Cię czeka czyli to co tygryski lubią najbardziej mazianie farbkami. Kamo jednobarwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Sorki że nie odpisałem o masie ta jasna to Mililiput a zielona to Green Stuff . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 na tym etapie swietnie to wyglada :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Świetnie, właśnie buduje podobną, więc obserwuje. Ja też kiedyś używałem green stuffa ale teraz tylko miliput, jakoś bardziej mi odpowiada, poza tym tańszy (15 zł i starcza na wiele modeli). Jak malujesz model potem z przyklejonymi antenami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Dzięki koledzy gwiazdę zdemontowałem do malowania reszta została . Jako że dłuższy czas nie malowałem wzorków to nie szalałem Fotki trochę słabe ale sido odbija światło i trudno mi było zrobić ostre fotki , A tak to wygląda na obecnym etapie ; jakby coś nie tak to pisać póki można skorygować . Pozdrawiam Mirek , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Mnie się bardzo podoba chciałbym żeby moja pantera wyglądała chociaż w 30%-40% jak twoja i mnie też czeka praca z zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Seba będzie wyglądać a nawet lepiej jak się przyłożysz Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Super baza pod dalsze zabiegi malarskie. Fajnie Ci wyszedl zimmerit i jego ubytki. Na jaki kolor bedziesz malowal te obicia? Mam w poczekalni Pantere G z gotowym juz zimmeritem Dragona. Bede go czesciowo zdzierac dremelem i dlutem. Pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Witam . big buba takie drastyczne narzędzia mogą zaszkodzić modelowi A oto moje postępy w pracy w zasadzie to prawie koniec gdyż nie chcę za mocno jej sterać dodam jeszcze trochę pigmentów na gąski oraz mam dwóch pajacyków ale do nich i podstawki na razie brak weny Wszelkie uwagi mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi