Skocz do zawartości

SdKfz 171 panter Ausf A Dragon 1/35

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Czwóreczka schnie to coś sobie trochę poskładałem

Spasowanie kadłuba z wanną dość słabe w moim egzemplarzu gdyż kadłub był dość mocno skręcony ale już po bólu .Jak skończę stelażem wezmę się za zimmerit .Jak by ktoś posiadał fotki w/w pojazdu i chciałby się ze mną nimi podzielić byłbym wdzięczny .

Pozdrawiam Mirek .

imgp7452.jpg

imgp7455.jpg

imgp7456.jpg

Dużo fotek tego pojazdu z 5 dyw.panc.SS Wiking jest w zeszycie z serii militaria "Wiking" - własnie pantery A z malowaniem zimowym. Ja wykonałem taka z podstawowym wehrmacht olive i czarnymi numerami na wieży (bez obramówek) - uniwersalny wzór wschód i zachód. Są zdjęcia takich z frontu wschodniego i z Normandii.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

masę rozprowadza się dobrze małym wałeczkiem (obijetnie czy drewniany, czy metalowy) oczywiście namoczony lekko, żeby się nie przyklejał. Ja na pierwszych dwóch modelach rozprowadzałem palcami i srednio wyszło, natomiast "rozwalcowany" już wygląda super.

Ha.... Widzę że kolega zabrał się do roboty,jaką masą robisz zimerit....??????

słyszałem że dobra jest "poxipolina"-ale nie wiem czy to prawda.....

Pozdrawiam i myślę że zobaczymy się w lublinie z tym cackiem

• 2 months later...
  • 7 months later...

No wygląda rasowo:)

Dalej chyba nie odpowiedziałeś jakiej masy do zimmu użyłeś, albo gapa jestem.

No to teraz najciekawszy etap Cię czeka czyli to co tygryski lubią najbardziej mazianie farbkami.

Kamo jednobarwne?

Świetnie, właśnie buduje podobną, więc obserwuje. Ja też kiedyś używałem green stuffa ale teraz tylko miliput, jakoś bardziej mi odpowiada, poza tym tańszy (15 zł i starcza na wiele modeli). Jak malujesz model potem z przyklejonymi antenami ?

Dzięki koledzy gwiazdę zdemontowałem do malowania reszta została .

Jako że dłuższy czas nie malowałem wzorków to nie szalałem

Fotki trochę słabe ale sido odbija światło i trudno mi było zrobić ostre fotki ,

A tak to wygląda na obecnym etapie ;

imgp8231w.jpg

imgp8232b.jpg

imgp8234.jpg

imgp8236.jpg

imgp8238.jpg

jakby coś nie tak to pisać póki można skorygować .

Pozdrawiam Mirek ,

Super baza pod dalsze zabiegi malarskie. Fajnie Ci wyszedl zimmerit i jego ubytki. Na jaki kolor bedziesz malowal te obicia? Mam w poczekalni Pantere G z gotowym juz zimmeritem Dragona. Bede go czesciowo zdzierac dremelem i dlutem. Pozdrawiam!

Kuba

Witam .

big buba takie drastyczne narzędzia mogą zaszkodzić modelowi

A oto moje postępy w pracy w zasadzie to prawie koniec gdyż nie chcę za mocno jej sterać dodam jeszcze trochę pigmentów na gąski oraz mam dwóch pajacyków ale do nich i podstawki na razie brak weny

Wszelkie uwagi mile widziane .

imgp8250o.jpg

imgp8254.jpg

imgp8256w.jpg

imgp8257.jpg

imgp8259.jpg

imgp8261.jpg

imgp8262.jpg