TankRed1070 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Porzucony gdzieś na Synaju w czerwcu 1967. Nieistniejący choć prawdopodobny. Wzorowany na fotach z epoki. Powstał w 100% z odpadów modelarskich. Warsztat: viewtopic.php?t=14050 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Moje zdanie znasz - lekko pustawa podstawka, mimo, że tak wygląda w rzeczywistości i brak mocniejszego washa - ale to moje zboczenie. Jednak patrząc na całość na żywo robi niesamowite wrażenie i mogę spokojnie przejść nad mankamentami, które wymieniłem. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Moją opinię też już znasz Pomysł na "inspekcję" porzuconego wozu jest rewelacyjny. Scenka z humorem i taka jak lubię, czyli mało "bojowa". Kilka detali mocno przyciąga wzrok: na pewno ten less na podstawce i te ciemne skały spod niego wyzierające - świetny kontrast, cały wchlarz kół do teciaków, góra kadłuba z tymi wszystkimi odrapaniami i rozjaśnieniami. Generalnie to gratuluje i życzę powodzenia przy ostatnim z rodzinki - czekam z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Cóż więcej dodać. Świetny pomysł w połączeniu ze świetnym wykonaniem przyniosły efekt. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Wszystkie ochy i achy już wyartykułowałem na żywo Na fotkach troszkę dziwnie wygląda zapiaszczenie gąsienic, patrząc od tyłu lewa jest dużo "czystsza" od prawej. Tyle, że gołym okiem tego nie widać Też czekam na ostatniego z rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Przepiękny model. Aż chce się zacząć kolejny pustynny pojazd i wzorować się na Twojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Powstał w 100% z odpadów modelarskich. Udany recycling . I podstawka - na tytuł pracy "Road to nowhere" pasowało by jak ulał. Jej barwy i wykonanie przypominają mi nieco tekstury z Blitzkriega (kampania Rommla), w którego pykam z zamiłowaniem . No i ta skala... daje efekt modelu 3D przeniesionego jakby z gry ... P.S. Rancik niedopracowany w jednym miejscu (brak gleby). P.S. 2 Kozacki jest zasobnik na bocznym pancerzu - podobują mi się te "ruskie" przetłoczenia. P.S. 3 Żeby nie było tylko achów - efekt psują gumiaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Fakt, podstawka jak z Blitzkriega Ale podoba mi się bardzo, oczywiście model też. Tylko napisałeś, że ten Teciak został porzucony, więc mogły mu się przez ten czas gąski zintegrować z piaskowym podłożem, a tak to lekko lewituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 A czemu te wydechy takie w różne strony i chyba nie są przeszlifowane. Wiem czepiam się, ale i tak model mi się podoba, jak zresztą wszystkie twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Witam, dziękuję za liczne słowa uznania jak i krytyki. Odpowiadam więc: lekko pustawa podstawka Bo to pustynia a w synajskim interiorze jest nawet mocno pustawo. Inspirowane tym razem nie żadnymi fotami a własnymi obserwacjami na miejscu brak mocniejszego washa Był takowy ale go szybko zmyłem bo ja ultra-jasnym modelu wyglądało to tragicznie. zapiaszczenie gąsienic, patrząc od tyłu lewa jest dużo "czystsza" od prawej Teraz to widzę. Dzięki! Pójdzie do poprawy. Rancik niedopracowany w jednym miejscu (brak gleby). Sie poprawi. Dzięki. efekt psują gumiaki... Gumiaki??!! Jakie znowu gumiaki?!! Gęsi są rewellowskie - ogniwkowe z lekkimi miejscami zwisami. Fakt, grube jak nieszczęście.... lekko lewituje Hmmm. Nic tam nie lewituje co prawda ale fakt - należy dopracować ich "wtopienie" w piach A czemu te wydechy takie w różne strony. Ten typ tak ma: A raczej wszystkie egipskie miały dziwaczne, wydłużone wydechy. I troszeczkę "lewituje" Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Okej dzięki za wyjaśnienie. Ale jak będziesz miał go zamiar przywieść na nasze Lubelskie Spotkania Modelarskie to lepiej z tą fotką bo nie znający się w temacie mogą wszcząć wojnę wydechową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Witam! Bardzo mi się podoba zarówno całość jak i każdy fragment z osobna. Wspaniała jest aranżacja podłoża - te piaskowe zawijasy i wystające "skały" Pojazd - nieprzesadzone brudzenie i dewastacja oraz doskonała kolorystyka Winetka z jej gustownym minimalizmem nie konkuruje z modelem - stanowi tylko jego uzupełnieie i nadaje kontekstu śladom eksploatacji: jako całość jednym słowem: wyśmienita Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 wojnę wydechową O matko... brzmi groźnie. Miał być albumik z dokumentacją. Niestety nie zdążył się zrobić bo czasu zabrakło. jednym słowem: rewelacja Dzięki! OD Ciebie to usłyszeć... to jest coś! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Mi też model przypadł do gustu. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Ja też powiem, że bardzo ładny i niczego się nie czepiam. Też chciałbym takie robić... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 mnie też się bardzo podoba.brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Dziękuję wszystkim za życzliwe komentarze jak i konstruktywne uwagi odnośnie konecznych poprawek. Model spodobał się nie tylko na tym forum i w efekcie został wyróżniony publikacją tu: http://www.yadlashiryon.com/show_item.asp?levelId=63829&itemId=1888&itemType=0 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 No to gratulacje! Może zawitasz tam na dłużej biorąc pod uwagę Twoje zainteresowania Szkoda tylko, że nie ma wersji angielskiej strony bo nawigacja tam to koszmar teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Widziałem "na żywo" w Bytomiu. Gratuluję pomysłu i wykonania. Wygrałeś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Na początek się wnerwiłem, jak mogli Ci tak pojechać z tekstem?!!!: "4 במארס 2010: מוטק'ה ציפורי כהשראה לבונה דגמים פולני בונה דגמים פולני בנה בעבודה פנטסטית דגם זעירשל טנק טי-34, בקנה מידה של 1:72, ולידו Ale jak przeczytałem od prawej to zrozumiałem, że to zaslużone komplementy i pochwały. No to i ja się przyłaczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Bardzo fajny. Przyjemnie się ogląda. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Dzięki raz jeszcze Wygrałeś coś? Nie. Ale nic w tym dziwnego bo poziom w 72 był wyjątkowo wyśrubowany. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Nie mogło zabraknąć elementu geologicznego w dioramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi