Artur D. Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 (edytowane) Nareszcie nadszedł długo oczekiwany (przynajmniej jak dla mnie) okres, gdy mogę Szanownemu gremium przedstawić mój najnowszy model Fw-190A-8 w malowaniu Majora Karla Kennela z jednostki II/SG.2 z maja 1945r Pod tym linkiem relacja z montażu viewtopic.php?t=17874 A teraz zapraszam do oglądania fotek i krytykowania, ale wcześniej malutkie przypomnienie w skrócie Edytowane 7 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Plamy na kadłubie trochę niezgrabne, zróżnicowalbym okopcenia przedniej części kadłuba. Reszta bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Zdjęcia możesz lepsze na pewno zrobić, te często są pod światło. Model prezentuje się bardzo fajnie Dobrze pomalowany jest. Jedyne co chyba mógłbyś poprawić to ugiąć trochę koła. Do fokczek A8 zawsze będę miał sentyment... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Zdjęcia możesz lepsze na pewno zrobić, te często są pod światło. Na dworze dzisiaj chłodno i troszkę zmarzłem, a i słońca dzisiaj u nas brakuje. Jedynie co widzę to ciemność, widzę ciemność i czarne chmury Model prezentuje się bardzo fajnie Dobrze pomalowany jest. Jedyne co chyba mógłbyś poprawić to ugiąć trochę koła. Do fokczek A8 zawsze będę miał sentyment... Faktycznie zapomniałem o tym :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Jestem na tak. Ładnie się prezentuje, kawał modela jest. Gratuluję. Ps. Oj kusisz mnie tą skalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Na dworze dzisiaj chłodno i troszkę zmarzłem, a i słońca dzisiaj u nas brakuje. Jedynie co widzę to ciemność, widzę ciemność i czarne chmury A może statywik i dłuższy czas naświetlania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Śledziłem twój wątek warsztatowy z uwagą. Przyznam się, że nigdy nie przepadałem za samolotami z krzyżem, moim zdaniem są pokraczne, ale w twojej relacji ciekawiło mnie głównie malowanie, które wybrałeś. Przy tym malowaniu można się wykazać, - co kawałek, co innego, a to ostre przejście kolorów, a to łagodne, tu plamka, a tam pełen kolor. Te plamki może są troszkę niejednorodne, ale gdzie jest powiedziane, że takie muszą być?. Moim zdaniem poradziłeś sobie z tym zadaniem bardzo dobrze. Może okopcenia są troszkę za intensywne. Ale jak dla mnie model, jako całość prezentuje się bardzo, bardzo pozytywnie. Odwaliłeś "kawał" dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 GEM masz racje, chyba przesadziłem z okopceniami, ale tak wyszło i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 , chyba przesadziłem z okopceniami, ale tak wyszło i już ...bo ja wiem? Wg mnie może być. Jak chcesz możesz poprawić, lakier matowy z kroplą jasno szarej farby. Masz pełną kontrolę nad malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Okopcenia mogą być, plamy takie sobie,zawsze mogło być lepiej, ale śmigło wygląda jak grill w aucie po kontakcie ze stadem muszek w letni wieczór. A i zmień zdjęcia, w końcu foczka nie była drzewołazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Witam Fajnie jest zobaczyć ciekawy model w skali 32, która ostatnio staje się coraz popularniejsza (sam już nieco w nią zainwestowałem). Co do samego samolotu, w zakresie poprawności merytorycznej nie będę sie wypowiadał, gdyż moja wiedza na temat Focke Wulfa (i ogólnie Luftwaffe) jest niewielka. Jeśli natomiast chodzi o poprawność techniczną i estetykę, to wykonany jest całkiem nieźle. Malowanie jest dość staranne, a powierzchnia gładka.Okopcenia moim zdaniem są w porządku. Zastanawiają mnie natomiast rdzawobrązowe zacieki na górnej powierzchni skrzydeł przy "bąblach". Poza tym wszystko ok Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Model na zdjęciach plenerowych wygląda naprawdę świetnie, piękny kawał roboty Gratuluję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi