Marwaw Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam, chciałem pokazać Lublina R-VIII bis budowanego równolegle z pracami konkursowymi, czyli stanowiskiem nr 4 Baterii Laskowskiego i Fokkerem D - VII. Kilka lat temu zacząłem go dłubać, potem odpuściłem, aby w tym roku do niego wrócić i skończyć. Podstawą były przeskalowane plany - wycinanki Wydawnictwa Card Plane w skali 1/33. Lublina wykonałem z polistyrenu, kartonu i żywicy, wykorzystałem również blaszki Parta do jego młodszego brata Lublina R-XIII. Oto co wyszło: Więcej zdjęć w galerii: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=12&catid=90 Zapraszam zatem do oglądania. Model z jednej strony mi się podoba, bo do tej pory Lublin R-VIII jawił mi się jako kanciasta i niezgrabna "ciężarówka", a po sklejeniu modelu modelu zacząłem dostrzegać w nim wspaniały samolot, wręcz polskiego Sworfisha, z drugiej strony mam świadomość jego, a raczej moich braków warsztatowych - nie umiem dobrze wykonać od podstaw płatów krytych płótnem, ale będę ćwiczył ... i poprawie warsztat [/img] 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Mnie się bardzo podoba - gratuluję wspaniałego modelu. Tym bardziej, że wykonany jest od podstaw. Też chciałbym mieć takiego 'rodzynka' w swojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 A kto by nie chciał. Świetny jest. Mam nadzieję że doczekam się kiedyś takiego wtryskowego w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Tylko się podpisać pod kolegami. Gdybyś nie napisał, to bym nie uwierzył, że nie jest "zestawowy". Prawdę powiedziawszy, płaty wyglądają lepiej, niż w niejednym modelu, i to wcale nie short-runie... Czy jego ktoś w ogóle robi? Nawet w żywicy? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Widoczny ogrom włożonej pracy i świetny efekt końcowy. Moje Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzięki, dodam tyle, że kleiło się go znacznie lepiej niż rodenowskiego Fokkera. Z tego co pamiętam w 1/72 robią go Panowie Choroszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Model widziałem na żywo - fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Zapomniałem dodać, że w sobotę jedzie do MOW w Helu, gdzie już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 No Marcin... Ale mnie zaskoczyłeś! ... Kawał pięknej modelarskiej roboty i piękny temat... Mam tego giganta jeszcze "na płasko"... I od dłuższego czasu się do niego przymierzam.. Gratuluję kolejnych pięknych "szachownic"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Brak słów - perfekcja w każdym calu - pozazdrościc i pogratulowac umiejętności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Orzeszku... ale to musi być duże - że też Ci się chciało to wszystko strugać, zważywszy że mamy całkiem fajny (i pokaźny) zestaw w 1/72 od Choroszego - wielkie brawa i szacunek. Tak sobie też myślę, co Ty będziesz niedługo sklejał, skoro MDLot niedługo Ci się skończy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Szacunek -modelarstwo od podstaw to nawyższa półka modelarska, brawo i do tego NASZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Orzeszku... ale to musi być duże - że też Ci się chciało to wszystko strugać, zważywszy że mamy całkiem fajny (i pokaźny) zestaw w 1/72 od Choroszego - wielkie brawa i szacunek. Tak sobie też myślę, co Ty będziesz niedługo sklejał, skoro MDLot niedługo Ci się skończy PZDR Jest rzeczywiście duży, coś jak Mosquito. Dlatego 1/48, bo taką skalę przyjęliśmy dla wystawy o MDLocie. Wyjątkiem jest Latham, ale to diorama. MDLot tak szybko się nie skończy, jeszcze sporo przede mną - samych francuzów było z 5 typów i żadnego modelu w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Ale ktoś odkopał fajną galerię, tzn. galerię fajnego modelu interesującego samolotu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Fajny model.Ciekawi mnie wykonanie skrzydel.dlubalem model rwd czapla i dochodze do wniosku ze skrzydla bylo by najlepiej zrobic od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Świetny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi