Cinekf1 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Sławko ile arkuszy potrzeba tego papieru? Rozumiem, że chodzi o przeźroczysty nośnik. Może coś uda mi się załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Widzę że temat się rozrasta i chętnych nie ubywa wręcz przeciwnie. Mam przeczucie że może skończyć się małą manufakturą hehehe . Ale to dobrze że macie zapał i wiedzę oraz że chcecie się rezultatami waszej pracy dzielić z innymi. Chętnie wziąłbym udział w projekcie ale na razie brak czasu, umiejętności i modelu więc będę wiernie kibicował. PS ten papier na którym drukujecie jak się nazywa. Można go dostać w Polsce czy trzeba sprowadzać z zagranicy. Oj temat nam rośnie jak ciasto drożdżowe na słońcu Wiedza natomiast rośnie w miarę szperania i oglądania kolejnych fotek w necie To forum właśnie jest po to by móc się dzielić doświadczeniami Nie wiem na jakim nośniku dokładnie drukował Lucas HS. Ja początkowo chciałem drukować na produkcie Techmodu ale ostatecznie zrobię to chyba na kalce do atramentówek. Tak na szybko to znalazłem coś takiego w sklepie zagranicznym - EXPERTS-CHOICE DECAL FILM i już złożyłem zamówienie. Niewykluczone, że można takie artykuły dostać także i u nas. Sławko ile arkuszy potrzeba tego papieru? Rozumiem, że chodzi o przeźroczysty nośnik. Może coś uda mi się załatwić To zależy jak szybko dostanę zamówione arkusze i jak bardzo rezerwowi będą w potrzebie . Zamówiłem tyle, żeby mi jeszcze zostało na przyszłe prace więc na kalki do tutki nie powinno zabraknąć. Natomiast może zabraknąć masek bo te zostały już wykonane. W takim przypadku należało by chyba uśmiechnąć się do Lucasa o zamówienie dodatkowych masek Tak, chodzi o przeźroczysty nośnik bo biały jest cały samolot a dodatkowo to nie trzeba wtedy wycinać idealnie po krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Ja mogę dodać jeszcze parę własnych zdjęć Tutki, tyle że jakość średnia, bo zdjęcia robione były jeszcze kliszówką. A z ciekawości pytając - nie myśleliście o wykonaniu całej flotylli maszyn 36SPLT? Oczywiście prócz Jaczka, bo tego niestety żadnego modelu nie ma.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 W takim przypadku należało by chyba uśmiechnąć się do Lucasa o zamówienie dodatkowych masek No byłoby to do wykonania Będę potrzebował tylko i wyłącznie konkretnej ilości, ile tego chcecie. Wyjdzie koło 3zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Ja mogę dodać jeszcze parę własnych zdjęć Tutki, tyle że jakość średnia, bo zdjęcia robione były jeszcze kliszówką. A z ciekawości pytając - nie myśleliście o wykonaniu całej flotylli maszyn 36SPLT? Oczywiście prócz Jaczka, bo tego niestety żadnego modelu nie ma.:( Obecnie rozglądam się za zdjęciami ukazującymi poszczególne detale a w szczególności za napisami informacyjno-ostrzegawczymi na kadłubie. Zbudowanie całej flotylli - czemu nie, temat bardzo wdzięczny. Myślę, że w chwili obecnej wielu z nas chce się skupić właśnie na tej maszynie a w przyszłości nie jest wykluczone, że będą i pozostałe. No chyba, że już teraz są chętni, którzy rozpoczną budowę innych statków powietrznych 36SPLT Lukas HS na tę chwilę wystarczy dla wszystkich - poczekajmy jak uzbiera się więcej spóźnialskich dla których już nie będzie masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 No ja jeszcze nie teraz, ale tak za 1,5 miesiąca będę myślał nad cała flotyllą, chociaż prócz Tutki najchętniej bym tego Jaczka zbudował (zwłaszcza 048 ). Co do zdjęć takich detali - poszukam, popytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 A z ciekawości pytając - nie myśleliście o wykonaniu całej flotylli maszyn 36SPLT? Oczywiście prócz Jaczka, bo tego niestety żadnego modelu nie ma.:( Jak-40 1:72 żywica http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19964 Jak-40 vacu http://modelingmadness.com/reviews/mod/russia/attardyak40.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Jeśli jest ktoś zainteresowany to w Bytomiu w Model World jest jeszcze jedna sztuka Zvezdowego TU-154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 A dzwoniłem, pytałem. Nie mieli Jakieś dwa tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 ...ale dzisiaj tj.24,04,2010 jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 ...ale dzisiaj tj.24,04,2010 jest ;-) Ano jakiś zdobyczny albo zakitrany spod pazuchy Tylko cena o jakieś 40 % wyższa niż ostatnio .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Panowie spokojnie na modele poczekajcie. Uspokoi się trochę to modele będą. Co do całej flotylli to jestem za, jak będą tylko kalki i modele to można robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariano Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam Forumowiczów, Jestem pełen uznania dla profesjonalizmu, z jakim podchodzicie do tematu i pełen podziwu, jak to wszystko jest dobrze zorganizowane. Jeśli można jeszcze, to ja również chciałbym się zapisać na listę oczekujących do Sławka na komplet(maski+kalki), czerwony kolor-Hu220 i z czasem też mi się nie spieszy-prędzej niż wakacje sie do niego nie zabiorę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Lista się nadal powiększa Ale od teraz zapisuję warunkowo - tzn zaczyna brakować gotowych masek. Jak dojdzie do mnie przesyłka od Lucasa to będę wiedział dokładnie ile mam do dyspozycji. Jak rzeczywiście zabraknie to trzeba będzie się zastanowić nad zamówieniem kolejnej partii masek. Z tym jednak wstrzymałbym się aż do czasu gdy dotrze do mnie zamówiony papier kalkowy i zrobię dobre wydruki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Chyba trochę się spóźniłem. Czy można jeszcze zamówić? Czy cena taka jak na 11 stronie? Czy można jeszcze gdzieś dostać model za rozsądną cenę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koszmix Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam kalkomania juz w Lublinie dotarła cała i zdrowa, powiem ze Kolega Lucas HS sprawił sie znakomicie. Teraz tylko czekac na zviezowego tupolewa i do dzieła. Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miltenek Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Muszę śmiało powiedzieć , że tak profesjonalnego podejścia do kalek jeszcze nie widziałem . Kawał dobrej , co tam dobrej , ŚWIETNEJ roboty . I jeszcze mam pytanie . Jakim lakierem mam pokryć te kalki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej! Kalka dotarła do mnie wczoraj. Wielkie dzięki i gratulacje - świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Chyba trochę się spóźniłem. Czy można jeszcze zamówić? Czy cena taka jak na 11 stronie? Czy można jeszcze gdzieś dostać model za rozsądną cenę? Pozdrawiam To się okaże jak odbiorę przesyłkę od Lucasa - dziś dostałem tylko awizo z poczty. Dopisuję Cię warunkowo jak wystarczy masek. Jeszcze trochę pracowałem nad udoskonaleniem mojej wersji kalek więc ilość kompletów na arkusz może być inna niż u Lucasa a co za tym idzie - koszt będę musiał przekalkulować. Mam nadzieję, że zmieszczę się w tej kwocie co wcześniej rozsyłał Lucas HS. Numer konta i końcowy koszt podam jak już będę miał wydrukowane gotowe kalki. Co do dostępności modelu ... w tej chwili to unikat - wiele osób oczekuje na nową dostawę, która powinna dotrzeć około 20 maja (info ze sklep gdzie mam zamówioną sztukę). Bardzo proszę o odpowiedź. Nie tak nerwowo , nie przesiaduję przed kompem 24h/dobę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Sławko, kilka elementów z Twojego rysunku trzeba było przeskalować, także nie rozpędzaj się tak Wyślę Ci poprawny rysunek, jak wszystko dopracuję, tym czasem mykam na koncerciwo ;-) Dzięki Panowie za miłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Sławko, kilka elementów z Twojego rysunku trzeba było przeskalować, także nie rozpędzaj się tak Wyślę Ci poprawny rysunek, jak wszystko dopracuję, tym czasem mykam na koncerciwo ;-) Dzięki Panowie za miłe słowa! Właśnie w celu sprawdzenia poprawności wymiarowej wysłałem plik do konsultacji Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Ja też bym był chętny na kalki i maski, kolor Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Najświeższa aktualizacja listy "rezerwowych": Monthy - 1 kpl arreis - 1 kpl thefly22 - 1 kpl Timi - 1 kpl dedrey - 1 kpl cinekf1 - 2 kpl duders - 1 kpl Bialabilagra - 1 kpl norbi - 3 kpl Pawel90 - 1 kpl mydlo - 1 kpl Lista "warunkowa": JarekS - 1kpl Mariano - 1 kpl tomaszekpoz - 2 kpl Solbus - 1 kpl Bercik - 2 kpl JW - 2 kpl lucass_krk - 1kpl Domyślnie w tej wersji kalek, którą preparuję znajdą się oba zestawy cyferek 101 i 102. Kolorek jak się uda to będzie zbliżony do gunze H86/humbrol 220. Edit: Dopisani kolejni chętni Edit 2: Sorki Bercik za przeoczenie - już poprawiłem listę. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi